Θυμάσαι τον Jordy που τραγουδούσε το Dur Dur D'être Bébé το 1992; Δες πώς είναι σήμερα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θυμάσαι τον Jordy που τραγουδούσε το Dur Dur D'être Bébé το 1992; Δες πώς είναι σήμερα

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού και είναι αγνώριστος.

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή! Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι κάτω από 40 ετών και να μη θυμάσαι το γαλλικό τραγούδι που έκανε θραύση πριν από σχεδόν 30 χρόνια, με τον τίτλο «Dur Dur D'être Bébé» (ή πιο απλά a le pepe όπως καταλαβαίναμε μικροί ότι έλεγε).

Ο Jordy είναι σήμερα 33 ετών και όπως αντιλαμβάνεσαι έχει αλλάξει αρκετά από εκείνο το μικρό χαριτωμένο αγοράκι που θυμάσαι.


https://www.instagram.com/p/CKBK389MZdi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Jordy και το τραγούδι του έσπασαν ταμεία

Το «Dur dur d'être bébé!», το οποίο είχε τον τίτλο «Dur dur d'être bébé! (It's Tough to Be a Baby)» για το αμερικάνικο κοινό του, είναι ένα τραγούδι του 1992 που ηχογραφήθηκε από τον Γάλλο τραγουδιστή Jordy Lemoine, ο οποίος έγινε γνωστός ως Jordy. Το πρώτο single από το ντεμπούτο του άλμπουμ Pochette κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1992 και σημείωσε επιτυχία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Γαλλία.

Αφού προσπάθησε να εμπλέξει τον Jordy σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για πάνες, όπου το μωρό θα έπρεπε να επαναλαμβάνει το «hard, hard to be wet», ο Claude Lemoine, ο πατέρας του Jordy, είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει χορευτική μουσική και απλούς στίχους για να δημιουργήσει ένα πιασάρικο τραγούδι. Το αποτέλεσμα έτυχε θετικής υποδοχής στις ντισκοτέκ, γεγονός που έπεισε τον Lemoine να το κυκλοφορήσει ως εμπορικό single.



To ρεκόρ Guinness του Jordy

Χάρη σε αυτό το τραγούδι, ο Jordy μπήκε στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ως ο νεότερος τραγουδιστής που έφτασε ποτέ στο νούμερο ένα σε chart single. Πέτυχε αυτό το κατόρθωμα στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 1992 σε ηλικία τεσσεράμισι ετών, ξεπερνώντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Osamu Minagawa και το γαλλικό ρεκόρ που κατείχε η Elsa Lunghini. Ο Jordy ήταν επίσης ο νεότερος καλλιτέχνης που έφτασε στο Billboard Hot 100, φτάνοντας στο νούμερο 58 με το τραγούδι του.

Το «Dur dur d'être bébé!» μπήκε στο γαλλικό chart στο νούμερο τέσσερα στις 26 Σεπτεμβρίου 1992, ανέβηκε στο νούμερο δύο για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια ανέβηκε στην κορυφή του chart για 15 εβδομάδες, που ήταν το ρεκόρ εκείνη την εποχή. Το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια στην κορυφή του γαλλικού chart ανήκε στο «Les Démons de minuit» (1986) της Images και στο «Viens boire un p'tit coup à la maison» (1987) της License IV, με 13 εβδομάδες το καθένα.



Το τραγούδι είναι αυτή τη στιγμή το 224ο single με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Γαλλία. Μια αγγλόφωνη έκδοση και μια μικτή έκδοση ηχογραφήθηκαν επίσης και είναι διαθέσιμα στο άλμπουμ Pochette Surprise.

O Jordy σήμερα είναι παντρεμένος κι έχει και δύο παιδάκια

Το χαριτωμένο ξανθό αγοράκι έχει πια μεγαλώσει, τον Ιανουάριο που πέρασε έγινε 33 ετών και είναι μπαμπάς δύο παιδιών. Με τη Marion Lestrat παντρεύτηκε το 2015, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά με τη σύζυγό του να φέρνει στον κόσμο τον Milo. Στις 28 Νοεμβρίου 2020, ο Jordy και η Marion έγιναν και πάλι γονείς σε ένα αγοράκι, τον Marceau.

mlestrat 22352026 1925000344416638 6703072389904728064 n

Σήμερα έχει εγκαταλείψει το τραγούδι και εργάζεται σε κινηματογραφικές παραγωγές ως ηχολήπτης.

Η εμφάνισή στου στο Ciao Antenna το 1992

Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού και για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Jordy έκανε περιοδείες σε όλο τον κόσμο για να συμμετέχει σε εκπομπές και live shows, και πώς θα γινόταν να μην έρθει και στην Ελλάδα;

Το 1992 η Ρούλα Κορομηλά παρουσίαζε το Ciao Antenna και είχε φέρει τον 4χρονο τότε Jordy να τραγουδήσει. Θυμάσαι καθόλου;



Μπες στη gallery παρακάτω και δες περισσότερες φωτογραφίες του.