Μεγαλείο είναι να κλαις σαν τον Πύρρο Δήμα για τη γυναίκα του Αναστασία

Πατούλια Κατερίνα
Μεγαλείο είναι να κλαις σαν τον Πύρρο Δήμα για τη γυναίκα του Αναστασία

«Η γυναίκα μου ήταν για μένα μεγάλη δύναμη», είπε ο Πύρρος με δάκρυα στα μάτια.

H εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου Ενώπιος Ενωπίω με καλεσμένο τον Πύρρο Δήμα, έφερε δάκρυα στα μάτια του Χρυσού Ολυμπιονίκη μας στην Άρση Βαρών.

Ο Δήμας, λύγισε μετά την προβολή του αποσπάσματος από το Ενώπιος Ενωπίω, από τις 23/10/2000.

Βλέποντας τη σύζυγό του στο απόσπασμα αυτό, ο Πύρρος λύγισε και με δάκρυα στα μάτια είπε:


https://www.instagram.com/p/BZYEzV3BGRf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


«Γνωριστήκαμε, έπαθα, με κέρδισε με το χαμόγελό της, με την ψυχή της, είχα πάθει πλάκα, έβλεπες έναν άνθρωπο δοτικό σε όλα. Μου έλεγε πάντα ότι θα πάρω το χρυσό, ήταν για μένα μεγάλη δύναμη, όποτε είχα πρόβλημα ήταν μαζί. Σε όλα έπαιξε τεράστιο ρόλο, με την Αναστασία μεγαλώσαμε μαζί και κάναμε πολλά μαζί, άλλοι άνθρωποι δεν θα τα έκαναν σε τρεις ζωές, μου χάρισε τέσσερα υπέροχα παιδιά, μου χάρισε πολλά.

Ο Δήμας μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές μετά το χειρουργείο.

Η Αναστασία Δήμα πάλεψε με ένα γλοιοβλάστωμα αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Για την μητέρα των τεσσάρων παιδιών του ο Πύρρος είπε χαρακτηριστικά.

«Θυμάμαι μετά το χειρουργείο όταν πήγαμε σπίτι, έγιναν όλα τόσο γρήγορα, σηκωνόταν το βράδυ, όταν κοιμούνταν τα παιδιά. Την άφησα δύο – τρεις ημέρες να το χωνέψει. Της είπα ότι είναι κακό αυτό που έκανε, της είπα ότι πρέπει να παλέψουμε και να στηρίξουμε τα παιδιά μας, συμφώνησε και έδωσε αγώνα, ήταν μαχήτρια».

Όσο για τη ζωή μετά τον θάνατο της Αναστασίας, ο Ολυμπιονίκης μας είπε με πόνο:

«Στο σπίτι που ζω, επειδή έχω πολλές στιγμές μαζί, νομίζω πως θα βγει και θα μου πει μάζεψε το σακάκι. Για τα παιδιά μου, δεν μπορώ να καλύψω το κενό της μαμάς και είμαι τυχερός που τα παιδιά είναι μεγάλα, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο».



γ