MasterChef: Mε τον πονηρό και αγενή Χριστόφορο ως αρχηγό των μπλε τα «έβαλε» το Twitter

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Mε τον πονηρό και αγενή Χριστόφορο ως αρχηγό των μπλε τα «έβαλε» το Twitter

Όλα τα ανέλαβε ο υπαρχηγός Γιάννος. Η πρώτη δοκιμασία εκτός Αθηνών δημιούργησε δύο νέες ομάδες και η Καλλιόπη ως αρχηγός των κόκκινων κέρδισε τις εντυπώσεις. 

Το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef είχε ταξίδι εκτός Αθηνών για τους παίκτες και μάλιστα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο έξω από την Πάτρα, σε ένα ιστορικό οινοποιείο. Είχε όμως και δύο νέες ομάδες, με την Καλλιόπη να ξαναφτιάχνει, ως νικήτρια του τεστ δημιουργικότητας, την δική της κόκκινη από την αρχή και να ορίζει νέο αρχηγό στους μπλε. Το κρασί έρεε άφθονο, οι κριτές ήρθαν στα κέφια, ενώ οι παίκτες ρίχτηκαν στη μάχη για το μενού. Κυριολεκτικά στο νήμα θα κριθεί η νίκη με τους κόκκινους προς το παρόν να έχουν προβάδισμα όπως υποστηρίζει το κοινό στο Twitter, το οποίο δεν αντέχει πια τον Χριστόφορο.

Οίνος ευφραίνει...

Το κρασί, οι ποικιλίες του και το μενού που μπορεί να δημιουργηθεί με κάθε μία από αυτές, ήταν η δοκιμασία, η οποία ονομάζεται και wine pairing και είναι γνώριμη εδώ και χρόνια στο MasterChef. Βέβαια την περσινή χρονιά είχε γίνει με σαμπάνια και έχει μείνει αλησμόνητη η σκηνή με την Μαργαρίτα και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια επειδή είχαν δοκιμάσει το ποτό και είχαν ευθυμήσει και με κάθε αφορμή, λύνονταν στα γέλια.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με την Καλλιόπη να επιλέγει τον Χριστόφορο ως αρχηγό των μπλε. Και ο πονηρός Χριστόφορος καταλαβαίνοντας ότι θα ζοριστεί πήρε ως πρώτο παίκτη στην ομάδα του τον Γιάννο, που όχι μόνο ορίστηκε υπαρχηγός, αλλά στην ουσία ήταν και εκείνος που είχε τις περισσότερες ιδέες για το μενού και οι περισσότεροι εκείνον εμπιστεύονταν.

https://www.instagram.com/p/CcTb4tPqvLl

Έτσι γινόμαστε και εμείς αρχηγοί. Στην μπλε ομάδα βρέθηκε και η Ελισάβετ που μαντέψτε τι μαγείρεψε. Για πέμπτη φορά γλυκό με κανταϊφι. 'Ημαρτον, όπως είπαν και οι χρήστες στο Twitter.

kataifi.JPG

Στους κόκκινους μαζί με την Καλλιόπη και την Φανή, βρέθηκε ο Νικήτας, ο Νίκος αλλά και ο Μάριος με τον Δημήτρη Ταϊρίδη. Που από τότε που ξαναγύρισε στο παιχνίδι, είναι άλλος άνθρωπος. Στάζει, μέλι. Πάντως και οι δύο ομάδες ετοίμασαν πολύ νόστιμα και εμφανισιακά όμορφα πιάτα. Από τα σχόλια των κριτών καταλάβαμε ότι όλα κρίθηκαν στον πόντο. Οι τηλεθεατές θεώρησαν πάντως πως η κόκκινη ομάδα έχει το προβάδισμα. Και στοχοποίησαν τον Χριστόφορο. Όχι επειδή είναι αρχηγός των μπλε, αλλά γιατί ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του έχουν αλλάξει. Από τις κακές παρέες όπως λέει το Twitter. Δηλαδή τον Πάνο (τον οποίο και προσφωνεί ως τον έρωτά του) και τον Γιάννο.

https://www.instagram.com/p/CcTRE09KDYG

Εκείνο όμως που είχε σημασία, ήταν πως η Καλλιόπη (την οποία πολλοί σνομπάρουν) ήταν αξιοπρεπέστατη και ευγενής, προσέχοντας κάθε φορά να σερβίρει όπως έπρεπε πρώτα τον καλεσμένο, ενώ ο Χριστόφορος αγνοεί τέτοιους κανόνες savoir vivre, ενώ έχει μία υπερβολική άνεση με τους κριτές στην φρασεολογία του, αυτό τον μόνιμο χαβαλέ του, όπως τον έχουμε χαρακτηρίσει και εμείς. Το σημερινό επεισόδιο θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον με την ανακοίνωση του αποτελέσματος.