Η τραγική ιστορία του γιου του Paul Auster, Daniel, που βρέθηκε νεκρός 6 μήνες μετά την κόρη του

Νατάσσα Σχοινά
Η τραγική ιστορία του γιου του Paul Auster, Daniel, που βρέθηκε νεκρός 6 μήνες μετά την κόρη του

O Daniel Auster πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών όσο ήταν ελεύθερος με εγγύηση.

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο διάσημος συγγραφέας του «Leviathan» και του «The New York Trilogy», Paul Auster. Ο γιος του δημιουργού, Daniel Auster, βρέθηκε νεκρός την Τρίτη 26 Απριλίου στην ηλικία των 44 ετών από αυτό που φαίνεται να είναι υπερβολική δόση ναρκωτικών κατά λάθος.

Ένα περιστατικό όπως αυτό είναι όπως και να έχει τραγωδία από μόνο του, όμως, πίσω του βρίσκεται μία αλυσίδα γεγονότων που κατέληξαν τελικά στη μοιραία μέρα.

Ο τραγικός θάνατος της 10 μηνών κόρης του Daniel Auster

Την 1η Νοεμβρίου του 2021, η Ruby, η 10 μηνών κόρη του Daniel Auster, γιου του Paul Auster και της συγγραφέα και μεταφράστριας Lydia Davis, άφησε την τελευταία της πνοή την ώρα που ο μπαμπάς της την πρόσεχε. Το ασθενοφόρο απάντησε σε μία κλήση άμεσου βοήθειας στο Brooklyn και βρήκε το μωρό αναίσθητο, χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον.

Γρήγορα μετέφεραν τη μικρή στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της. Η αυτοψία έδωσε ως αιτία θανάτου την υπερβολική δόση ναρκωτικών και συγκεκριμένα ενός κοκτέιλ.

Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά βρέθηκαν στον οργανισμό της μικρής δεν είχε διευκρινιστεί και ο βοηθός Εισαγγελέα Tien Tran είπε πως, σύμφωνα με τον Auster, ο ίδιος χορήγησε ηρωίνη στον ίδιο και πήγε για ύπνο με τη Ruby στο πλάι του, την ώρα που η μαμά της ήταν στη δουλειά. Ο δικηγόρος του, James Godfrey, από την άλλη, υποστήριξε πως ο πελάτης του ήταν σε αποτοξίνωση και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πρόσφατα.

Στις 15 Απριλίου οι Αρχές συνέλαβαν τον Auster με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από εγκληματική αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ώσπου βρέθηκε νεκρός.

Ο Daniel Auster είχε εμπλακεί με τα ναρκωτικά εδώ και αρκετά χρόνια. Ήδη από την εφηβεία του έκανε χρήση ηρωίνης, ενώ τα μπλεξίματα με τον Νόμο άρχισαν νωρίς, μόλις στην ηλικία των 18 ετών. Τότε, άρχισε να κάνει συχνές επισκέψεις σε κλαμπ της Νέας Υόρκης, έγινε χρήστης βαριών ναρκωτικών και έκλεψε 3.000 δολάρια από τον drug dealer Andre «Angel» Melendez όντας παρόν στη δολοφονία του τελευταίου από τον συγκάτοικό του, Robert Riggs και τον «Club Kid Killer» Michael Alig. Το δικαστήριο τού έδωσε 5 χρόνια με επιτήρηση.