Η αποκάλυψη της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο της Anne Heche

Η αποκάλυψη της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο της Anne Heche

Μία εβδομάδα μετά την αποσύνδεση της ηθοποιού, ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια του θανάτου της.

Η 53χρονη Αnne Heche κηρύχθηκε επίσημα νεκρή στην πολιτεία της California στις 12 Αυγούστου, αν και η καρδιά της συνέχισε να χτυπά μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των οργάνων της, τα οποία να δωρίστηκαν, όπως ήθελε η ίδια. Μετά την επίσημη έκθεση των αρχών, το Αστυνομικό Τμήμα του Los Angeles είπε ότι δεν θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το δυστύχημα.

Τα αίτια θανάτου

Όπως αναφέρει τις τελευταίες ώρες το nypost, η Anne Heche πέθανε λόγω εισπνοής καπνού και εγκαυμάτων, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες. H διάσημη ηθοποιός είχε ένα κάταγμα στο στέρνο από αμβλύ τραύμα, το οποίο θεωρείται συχνό στα τροχαία ατυχήματα, καθώς το στήθος ενός θύματος χτυπά το τιμόνι.

Ο 20χρονος γιος της ηθοποιού, Homer, απότισε φόρο τιμής στη μαμά του λέγοντας στο People: «Μετά από έξι ημέρες σχεδόν απίστευτων συναισθηματικών εναλλαγών, έχω μείνει με μια βαθιά θλίψη μέσα μου, χωρίς λόγια. Ας ελπίσουμε ότι η μαμά μου έχει απαλλαγεί από τον πόνο και αρχίζει να εξερευνά αυτό που μου αρέσει να φαντάζομαι ως αιώνια ελευθερία».

Anne Heche: Ποια είναι η 53χρονη ηθοποιός που μετά από τροχαίο ατύχημα έμεινε εγκεφαλικά νεκρή

Ο θάνατος της ηθοποιού

Στις 23 Αυγούστου η ηθοποιός Anne Heche έφυγε από τη ζωή, αφού αποφασίστηκε να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη, μια εβδομάδα μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η βλάβη που υπέστη στον εγκέφαλό της ήταν μη αναστρέψιμη.

Η Heche ήταν 53 ετών και είχε δύο γιους. Πολλοί ήλπιζαν ότι η Heche θα ανάρρωνε, αφού φίλος της ηθοποιού ανέφερε ότι βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου της με ένα σπίτι στο Los Angeles στις 5 Αυγούστου. Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι τους μιλούσε καθώς απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς η ηθοποιός λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και στις 8 Αυγούστου οι εκπρόσωποι δημοσίευσαν μια ενημέρωση, λέγοντας ότι η Heche ήταν σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» και είχε πέσει σε κώμα. Λίγα 24ωρα μετά η οικογένειά της ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η σταρ δεν αναμένεται να επιβιώσει και ότι διατηρείται σε μηχανική υποστήριξη για να διαπιστωθεί αν τα όργανά της μπορούν να δωριστούν.

Το χρονικό του τροχαίου ατυχήματος

Την Παρασκευή (5/8), η Anne Heche οδηγούσε το αυτοκίνητό της με μεγάλη ταχύτητα και βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, όταν ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε κατοικία, ενώ στη συνέχεια το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες, όπως ανέφερε στο CNNi ο αξιωματικός της αστυνομίας του Los Angeles, Jeff Lee. Μια γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο σπίτι ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφριά, όμως η ηθοποιός υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

https://www.instagram.com/p/Cf9dFmkJwDv

Η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη – και όπως αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της Heche, μιλώντας και πάλι στο CNNi, ανέφερε ότι η ηθοποιός υπέστη «σοβαρό πνευμονικό τραυματισμό που απαιτούσε τη μηχανική υποστήριξη και εγκαύματα που απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση».

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για τις ευγενικές ευχές και τις προσευχές για την ανάρρωση της Anne, αλλά και να ευχαριστήσουμε το αφοσιωμένο προσωπικό και τις υπέροχες νοσοκόμες που φροντίζουν την Anne στο Grossman Burn Center στο νοσοκομείο West Hills», συνέχιζε η δήλωση.

Στο μήνυμά τους, η οικογένεια και οι φίλοι απέτισαν φόρο τιμής στη «μεγάλη καρδιά» και το «γενναιόδωρο πνεύμα» της 53χρονης star, ενώ ο πατέρας του ενός από τους 2 γιους της, James Tupper, έγραψε στο Instagram: «Σκέψεις και προσευχές για αυτήν την υπέροχη γυναίκα, ηθοποιό και μητέρα απόψε, την Anne Heche. Σε αγαπάμε».

Πηγή κεντρικής: apimages.com