Έφυγε από την ζωή o ηθοποιός Κώστας Καζάκος σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από την ζωή o ηθοποιός Κώστας Καζάκος σε ηλικία 87 ετών

Ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Φτωχότερος είναι εδώ και λίγες ώρες ο χώρος της υποκριτικής αφού ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Τις τελευταίες εβδομάδες ο σπουδαίος ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τον περασμένο Απρίλιο ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του Ελληνικού κινηματογράφου αποχώρησε από την παράσταση («Ματωμένα Χώματα») όπου πρωταγωνιστούσε λόγω προβλημάτων υγείας και αντικαταστάθηκε από άλλον ηθοποιό. Ο Κώστας Καζάκος διέγραψε μία σπουδαία πορεία στην υποκριτική, αφήνοντας πίσω του μια βαριά θεατρική κληρονομιά.

Ο Κώστας Καζάκος αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε το 1935 στον Πύργο Ηλείας. Μόλις ενηλικιώθηκε γκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει παιδαγωγικά όμως λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να αλλάξει σταδιοδρομία και φοίτησε στην Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Ο ηθοποιός είχε τελέσει αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Παράλληλα ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού.

1663085897177-800163211-kazakos2.jpg
6137603

Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973 για την θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»). Επιπλέον έχει τιμηθεί με Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο γάμος με την Τζένη Καρέζη

Στις 5 Αυγούστου του 1968, ο Κώστας Καζάκος και Τζένη Καρέζη ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και ο γάμος τους ήταν ιδιαίτερα απλός, παρουσία ελάχιστων συγγενών και φίλων. Τον Απρίλιο του 1969, η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιού τους, Κωνσταντίνου Καζάκου.

«Καθίσαμε κάτω από μια ελιά και αρχίσαμε να παίζουμε τάβλι. Ήταν μανιακή ταβλαδόρισσα η Τζένη. Τελικά, ήταν μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια», είχε δηλώσει για την Τζένη Καρέζη ο Κώστας Καζάκος.

Ο έρωτας της Τζένης Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο, κράτησε για 3 ολόκληρες δεκαετίες, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Η αείμνηστη ηθοποιός έφυγε στα 60 της χρόνια το 1992, νικημένη από τον καρκίνο.

Το 1997 ο έρωτάς του με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Αλέξανδρο, την Άρτεμι-Γεωργία, την Ηλέκτρα και τη Μάγια. Η κόρη του ηθοποιού Άρτεμις-Γεωργία έχασε τη ζωή της από σπάνια ασθένεια στις 25 Ιουνίου 1999 και βύθισε τους γονείς της στο πένθος.

Το Twitter αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο

Οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, κάνοντας το όνομά του πρώτο trend στο Ελληνικό Twitter. Μέσα σε λίγα λεπτά από την είδηση του θανάτου του γράφτηκαν αμέτρητα tweets, μερικά από τα οποία θα βρεις στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: NDP