Το σοκ της Ναταλίας Γερμανού και το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Κατερίνα Μπούσιου
Το σοκ της Ναταλίας Γερμανού και το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Η υπόθεση που μας έχει συγκλονίσει όλους, έγινε αντικείμενο σχολιασμού από αρκετές εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Το χθεσινό σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού, όπως και το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες. 

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους. Ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, βιάστηκε κατ'επανάληψη από έναν 53χρονο με την απειλή όπλου, ο οποίος την εξέδιδε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε πελάτες, μέσω των προφίλ που διατηρούσε στα social media. Η είδηση προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, ακόμη και σε δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ, μετά την σύλληψή του. Η Ναταλία Γερμανού αλλά και η Φαίη Σκορδά, όπως και αρκετοί παρουσιαστές της ψυχαγωγίας, έκαναν αναφορά στο θέμα, μεταφέροντας με έναν τρόπο αυτό που όλοι σκεφτόμαστε.

«Ο ένοχος πρέπει να έχει βαριά τιμωρία»

Το ανήλικο κορίτσι ήδη παρακολουθείται από ψυχολόγο, μετά την αποκάλυψη από την οικογένειά του, των μηνυμάτων στο κινητό που ελάμβανε από τον 53χρονο και οδήγησε στην έρευνα και τελικά στην μεγάλη αποκάλυψη. Η 12χρονη με την απειλή όπλου βιάστηκε αρκετές φορές από τον ίδιο, ο οποίος στην συνέχεια την εξέδιδε σε «πελάτες» παρουσιάζοντάς την ως 16χρονη. Στην λίστα των υποψηφίων πελατών υπήρχαν σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, 213 άτομα, με τους περισσότερους ήδη να έχουν συνευρεθεί μαζί της, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Και αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη φρίκη που όλοι αισθανόμαστε. Οι έρευνες συνεχίζονται και έχουν επακταθεί και στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον της 12χρονης αλλά και του 53χρονου δράστη, ο οποίος ήταν υπεράνω πάσης υποψίας στο κοντινό του περιβάλλον.

Η Ναταλία Γερμανού, στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» χθες Κυριακή (09/10) αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας πως εκείνο που πρωτεύει, είναι η ψυχολογική κατάσταση της 12χρονης και ζήτησε μιλώντας αργότερα και με την δικηγόρο της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, την βαριά - και όχι απλά παραδειγματική - τιμωρία του ενόχου. Λέγοντας φυσικά πως σε αυτή την τρυφερή ηλικία, το κορίτσι δεν έχει κατανοήσει ακριβώς το μέγεθος όσων της συνέβησαν: «Την ηλικία της εκμεταλλεύτηκε και ο 53χρονος. Όταν είσαι 12 χρονών και σε απειλούν με όπλο, ό,τι θα σκοτώσει τα αδελφάκια σου και την οικογένειά σου, ό,τι θα πεθάνεις από την πείνα και δεν κάνεις ότι σου λέω και είσαι σε μία οικογένεια όπου ζεις κάτω από το όριο της φτώχιας».

Και η Φαίη Σκορδά σήμερα στο Πρωινό μας, διέκοψε την κανονική ροή της εκπομπής της και πριν συνομιλήσει με τον αστυνομικό συντάκτη του ΣΚΑΙ, Θεοδόση Πάνου, έκανε το δικό της σχόλιο και όχι απλά ως μητέρα ανήλικων παιδιών, ξεσπώντας για όσα μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί: «Από το Σάββατο όταν διάβασα την είδηση - όταν όλοι μας διαβάσαμε - ένιωσα, ό,τι έρχεται ένα σημείο που σε ξεπερνά, δεν ξέρεις που ζεις. Δεν έχει σημασία αν είσαι γονιός ή όχι, δεν ξέρουμε πια που ζούμε. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που συναντάμε στο δρόμο».

Ενδεικτική για την αντίδραση όλων μας, είναι και το αποτύπωμα που άφησε αυτή η υπόθεση και συνεχίζει να αφήνει, στα social media. Ένα hashtag που αναφέρεται στο θέμα, είναι ήδη trend στο Twitter εδώ και 2 ημέρες, δείχνοντας πως είναι μία υπόθεση που έχει σοκάρει και θα συνεχίσει να μας σοκάρει.

viastis2.JPG