Jo Mersa Marley: Ποιος ήταν ο εγγονός του Bob Marley που έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια

Μαρία Ροδίτη
Jo Mersa Marley: Ποιος ήταν ο εγγονός του Bob Marley που έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια

Άγνωστη η αιτία θανάτου του προς το παρόν. «Μακάρι να βρει την αιώνια ειρήνη όσο εμείς θρηνούμε την απώλειά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καλής θέλησης», έγραψε ο Πρωθυπουργός της Τζαμάικα, Andrew Holness, αποτίοντας φόρο τιμής στον Joseph «Jo Mersa» Marley, μετά τον θάνατό του την Τρίτη (27/12).

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών ο Joseph «Jo Mersa» Marley, εγγονός του θρύλου της reggae, Bob Marley, και γιος του βραβευμένου με Grammy μουσικού, Stephen Marley. Ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε τον θάνατό του την Τρίτη (27/12).

Ο θάνατος του Jo Mersa αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε tweet της δημοσιογράφου Abka Fitz-Henley και σύμφωνα με το WZPP Radio, ο μουσικός «βρέθηκε στο όχημά του», με την αιτία θανάτου προς το παρόν να παραμένει άγνωστη. Στα νέα του θανάτου του αντέδρασαν αμέσως πολιτικοί της χώρας του, της Τζαμάικα, αφήνοντας μηνύματα θρήνου στα social media.

Τα μηνύματα- φόροι τιμής των πολιτικών της Τζαμάικα για τον Jo Mersa

Ο Τζαμαϊκανός πολιτικός, Mark J. Golding, ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τη βαθιά λύπη τους στο Twitter για την απώλεια του 31χρονου Joseph «Jo Mersa» Marley. «Αισθάνομαι μεγάλη λύπη από τα νέα του θανάτου του νεαρού βασιλιά Jo Mersa Marley. Στέλνω τις ευχές και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Marley», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ο Πρωθυπουργός της Τζαμάικα, όμως, ο Andrew Holness, απέτισε φόρο τιμής στον 31χρονο που έφυγε από τη ζωή. «Αυτά είναι πραγματικά δυσάρεστα νέα. Στέλνω δύναμη στην οικογένεια Marley αυτές τις ώρες», έγραψε ο Holness στο Twitter.

Χαρακτηρίζοντας τον θάνατό του ως «μια τεράστια απώλεια για τη μουσική καθώς κοιτάμε την επόμενη γενιά», ο 50χρονος Πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους φίλους και συνεργάτες του Joseph και στη μουσική αδελφότητα και τους θαυμαστές της Reggae παντού».

«Μακάρι να βρει την Αιώνια Ειρήνη καθώς θρηνούμε την απώλειά του κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής καλής θέλησης, όταν γιορτάζουμε με την οικογένεια και τους φίλους την αγάπη μας ο ένας για τον άλλον», έγραψε.

Ποιος ήταν ο Jo Mersa Marley

Γεννημένος στην Τζαμάικα το 1991, ο Jo Mersa μετακόμισε στο Μαϊάμι σε ηλικία 11 ετών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone. O 31χρονος φοίτησε στο Λύκειο Palmetto πριν γραφτεί στο Miami Dade College, όπου και σπούδασε μηχανικός studio.

Ο Jo Mersa ήρθε σε επαφή με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς τον μεγάλωσε ο μπαμπάς του, Stephen, το ένα από τα 11 παιδιά του θρύλου της reggae, Bob Marley. Αφού ξεκίνησε να γράφει μουσική στα σχολικά του χρόνια, ο Jo Mersa κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι, με τίτλο My Girl- μια συνεργασία με τον ξάδερφό του, Daniel Bambaata Marley- το 2010. Το 2014, ο αδικοχαμένος 31χρονος κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο Comfortable. Ο τελευταίος και δεύτερος δίσκος του, Eternal, κυκλοφόρησε πέρσι.

Όσα είχε δηλώσει για τον παππού του, Bob Marley

Κατά τη διάρκεια της προώθησης των κομματιών του, ο Jo Mersa είχε μιλήσει ανοιχτά για τον παππού του- που πέθανε το 1981 σε ηλικία 36 ετών- κάνοντας μνεία στο Reggaeville.com στην κληρονομιά του αλλά και αποκαλύπτοντας ότι η οικογένειά του τον θυμάται αναπολώντας τις αναμνήσεις που είχε μαζί του.

«Πάντα ακούμε για εκείνον, μιλάμε για όλα εκείνα τα πράγματα, για τον ρόλο που έπαιξε όχι μόνο ως μέλος της οικογένειας και ως πατέρας, αλλά επίσης στον κόσμο και για τον αντίκτυπο που είχε στην κοινότητα και στην κουλτούρα της Reggae, τις ρίζες που έφερε μπροστά, για το μήνυμα του Rastafari και την αγάπη, πάνω από όλα, για την αγάπη», είχε πει ο Jo Mersa.

Σύμφωνα με το WZPP Radio, ο Mersa άφησε πίσω τη σύζυγο και την κόρη του.