Συγκινούν τα μηνύματα στο Twitter για την απώλεια του Νίκου Ξανθόπουλου, του παιδιού του λαού

Συγκινούν τα μηνύματα στο Twitter για την απώλεια του Νίκου Ξανθόπουλου, του παιδιού του λαού

«Ο Νίκος Ξανθόπουλος σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, όχι μόνο για τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα», τόνισε η ανακοίνωση που εξέδωσε η αγαπημένη του ομάδα, η ΑΕΚ.

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος, δύο μόλις μήνες προτού συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής.

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν τον τελεταίο μήνα με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και κατέληξε σήμερα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η ανακοίνωση για την απώλεια του ηθοποιού

Την απώλεια του ηθοποιού της ξενιτιάς και προσφυγιάς, τίμησε η αγαπημένη του ομάδα, η ΠΑΕ ΑΕΚ σε επίσημη ανακοίνωσή της:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ και σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας μας εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για την μεγάλη απώλεια του Νίκου Ξανθόπουλου. Ο Νίκος Ξανθόπουλος σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, όχι μόνο για τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, ενώ αποτέλεσε διακεκριμένο μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους όσοι νιώθουν πως με την απώλειά του χάνεται κι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της δικής τους ζωής», τόνισε η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας, ένα προσφυγικό συνοικισμό, στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Πόντιων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά και ο πόλεμος τον βρήκε στη φυλακή, μικρό παιδί ακόμα, μαζί με τη μητέρα του, αφού ο πατέρας του ήταν αντιστασιακός. Ο πατέρας του τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός. Κατά τα εφηβικά του χρόνια ο Ξανθόπουλος υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ ενώ μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο και ίνδαλμα του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Ο Ξανθόπουλος σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού θεάτρου ενώ συμμετείχε σε 24 θεατρικές παραγωγές και έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου, ακόμα και επιθεώρηση.

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στο κτήμα του κάνοντας αγροτικές εργασίες.

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1958, στην κωμωδία του Φίλιππα Φυλακτού, Το Εισπρακτοράκι, στο πλευρό του Βασίλη Αυλωνίτη και του Νίκου Ρίζου. Ως κινηματογραφικός πρωταγωνιστής, καθιερώθηκε από το σκηνοθέτη-παραγωγό Απόστολο Τεγόπουλο (Κλακ-Φιλμ), με τον οποίο ξεκίνησε αποκλειστική συνεργασία από το 1964 μέχρι το 1971, σε μουσικές δραματικές ταινίες.

Για τις ανάγκες των ταινιών έγινε τραγουδιστής υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ανάμεσα στις υπόλοιπες, πρωταγωνίστησε σε 30 δραματικές ταινίες, στις οποίες ερμήνευσε 300 τραγούδια.

Το Twitter θρηνεί για την απώλεια του λαϊκού παιδιού που αγάπησαν όλοι.