Σάκκαρη, αδελφοί Αντετοκούμπο και Στέφανος Τσιτσιπάς στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία

Σάκκαρη, αδελφοί Αντετοκούμπο και Στέφανος Τσιτσιπάς στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία
INTIME NEWS

Οι αθλητές μας συγκλονισμένοι στέλνουν μήνυμα αγάπης και συγκινούν με τις αναρτήσεις τους. Οι αδελφοί Αντετοκούμπο, η Μαρία Σάκκαρη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Ρεγγίνα Μακέδου, μιλούν για ελπίδα μετά το πένθος.  

Με το ήθος που αρμόζει στην ιδιότητά τους, οι αθλητές που έχουν τιμήσει τα χρώματα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, αισθάνθηκαν την ανάγκη αυτές τις δραματικές ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών, να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης και αγάπης προς τα θύματα, τις οικογένειες των νεκρών αλλά και σε όλους μας.

Η Μαρία Σάκκαρη, τα αδέλφια Αντετοκούμπο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά και η Ρεγγίνα Μακέδου, εκτός από τις αναρτήσεις που κάνουν με πληροφορίες για την παροχή βοήθειας προς τα θύματα, συγκινούν με όσα γράφουν νιώθοντας και εκείνοι συγκλονισμένοι με την τραγωδία.

«Σήμερα στεκόμαστε ενωμένοι στο πένθος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ένα μακροσκελές μήνυμα στα αγγλικά απευθύνεται στους Έλληνες φανς του σε όλο τον κόσμο αποκαλώντας τους ως «Αγαπημένοι έλληνες συμπολίτες μου», μιλώντας για το πρωινό που ξημέρωσε όπως γράφει στην αρχή του κειμένου, μέσα στην θλίψη και στο πένθος

Και καταλήγει γράφοντας: «Η απώλεια ανθρώπινων ζωών δεν είναι ποτέ κάτι που μπορείς να κατανοήσεις και να αποδεχτείς με ευκολία και είναι ακόμα πιο επώδυνο όταν συμβαίνει στην ίδια σου τη χώρα. Σήμερα στεκόμαστε ως έθνος, ενωμένοι στο πένθος και αποφασισμένοι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ας τιμήσουμε τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν με το να σταθούμε μαζί με αγάπη, συμπόνοια και δύναμη».

tsitsipastempi.jpg

Η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη με την σειρά της ανήρτησε μία φωτογραφία από τον τόπο του δυστυχήματος με ένα emoticon θλίψης και την ελληνική σημαία.

«Ο μπαμπάς μου ήταν 35 χρόνια μηχανοδηγός»: Το viral post και τα σχόλια από κόρες μηχανοδηγών

sakkari_tempi.jpg

Ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούμπο και επίσης παίκτης του μπάσκετ Θανάσης, μιλά στην δική του ανάρτηση για την ελπίδα και την αγάπη: «Το πένθος μπορεί να είναι δύσκολο να το αντέξεις, αλλά η ελπίδα και η αγάπη μπορούν να βρεθούν σε αυτό. Αν και η θλίψη μπορεί να αργήσει να φύγει, η ελπίδα και η αγάπη θα είναι πάντα εκεί. Σε στιγμές λύπης και απόγνωσης, η ελπίδα και η αγάπη, ποτέ δεν θα σπάσουν. Στις πιο σκοτεινές μέρες, η ελπίδα και η αγάπη θα παραμείνουν. Αν και η θλίψη μπορεί να αργήσει να φύγει από τις καρδιές μας, η ελπίδα και η αγάπη, δεν θα αποχωρήσουν ποτέ».

thanasisantetonkoupo.jpg

Και από τον επίσημο λογαριασμό των 5 αδελφών της οικογένειας, υπάρχει επίσης αναφορά στην τραγωδία με ένα πιο στοχευμένο σχόλιο: «Είμαι από τη χώρα δημοσίων εγκληματιών και των νεκρών μαθητών σε μία στροφή των Τεμπών».

antetokoumpo_brothers.jpg

Η Ρεγγίνα Μακέδου, η αθλήτρια που μας έχει συγκινήσει με το θάρρος του δικού της αγώνα κατά της λευχαιμίας, νιώθει συγκλονισμένοι για τον πόνο που αισθάνονται οι γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους.

Και όπως λέει: «Καιρό σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι χειρότερο από έναν γονιό από το να χάσει το παιδί του...έβλεπα τη μάνα μου και τον πατέρα μου να το παίζουν τρελοί ενώ ήξερα πόσο έτρεμαν μην με χάσουν. Και έλεγα: «Υπάρχει χειρότερο;» Kαι σήμερα είδα ότι υπάρχει. Να μη βρεις καν παιδί να θάψεις. Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς; Όλη μέρα σκέφτομαι μόνο αυτό. Πώς να απαλύνουμε αυτό τον πόνο;».

makedou_tempi.jpg