«Δεν κάνω ίντριγκες»: Ο Κωνσταντίνος έφυγε από το MasterChef & το κοινό θύμωσε με τους τοξικούς

Κατερίνα Μπούσιου
«Δεν κάνω ίντριγκες»: Ο Κωνσταντίνος έφυγε από το MasterChef & το κοινό θύμωσε με τους τοξικούς

Θυμωμένοι οι φανς με τη χθεσινή αποχώρηση ενός ευγενέστατου και καλού παίκτη και ζητούν να σταματήσει η τοξικότητα του φετινού MasterChef. 

«Χρειάζεται και λίγο αναισθησία», όπως είπε και ο Γιώργος Πορφύρης στο χθεσινό MasterChef και προφανώς εννοούσε να αγνοεί η πλειοψηφία τους τοξικούς παίκτες με τους ακραίους χαρακτηρισμούς που είναι οι πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών και του χθεσινού επεισοδίου, που ήταν το πιο κρίσιμο.

Ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας αποχώρησε με τους φανς να τον έχουν αποθεώσει στο Twitter για την αξιοπρέπειά του και ο οποίος με μία του φράση «δίκασε» συμπαίκτες και παραγωγή. Η αμηχανία κριτών και παλαιών παικτών με όσα συνέβησαν χθες ήταν ενδεικτική και το κοινό ήταν έξαλλο με τα σχόλια και τη στρατηγική των τοξικών παικτών ζητώντας επιτακτικά πια από την παραγωγή να βγουν εκτός.

https://www.instagram.com/p/Cqd8h1oI8jA

«Δεν μπορώ να γίνω κακός και να κάνω ίντριγκες»

Σου είχα ήδη αποκαλύψει από νωρίς ότι στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef ο Κωνσταντίνος ήταν εκείνος που δεν ολοκλήρωσε το πιάτο και πως γενικότερα αυτή η αποχώρηση θα ήταν επεισοδιακή.

Η ένταση στο κόκκινο στο MasterChef με επεισοδιακή αποχώρηση και τον αγχωμένο Κωνσταντίνο

Εδώ να κάνω μία παρατήρηση γιατί το πιάτο αντιγραφής που κλήθηκαν να φτιάξουν ο Νίκος Τράκας, ο Παύλος και ο Κωνσταντίνος του σεφ Δημήτρη Κονταράτου ήταν ένα βασανιστήριο.

https://www.instagram.com/p/Cqd3FXcIeho

Πιάτο που έπρεπε να κάνουν σε 60 λεπτά ενώ είναι μία γκουρμέ παρασκευή που φτιάχνεται για ώρες σε ένα καλό εστιατόριο. Μεγάλη αστοχία της παραγωγής αυτή η δοκιμασία που έμοιαζε με δοκιμασία τελικού. Οι παίκτες είχαν εξαντληθεί τρίβοντας το καλαμάρι στο σιφόν.

sef.JPG

Ο Κωνσταντίνος καταρρακωμένος ψυχολογικά από όσα είχαν προηγηθεί (είχε αυτοπροταθεί στην αρχηγό του για αποχώρηση) «παραιτήθηκε» νωρίς από την προσπάθεια παρόλο που Μπέη -Πορφύρης και Καζιόλι τον ενθάρρυναν. Για αυτό και δεν παρουσίασε πιάτο. Ο Παύλος ετοίμασε ένα και ο Νίκος δύο, όσα ζητήθηκαν δηλαδή.

Με κλάμματα στην κάμερα αποχώρησε ο Κωνσταντίνος, πιεσμένος αρκετά και δίνοντας την ατάκα που χαρακτηρίζει την αξιοπρέπειά του δικάζοντας παράλληλα τον φετινό διαγωνισμό: «Δεν μπορώ να γίνω κακός και να κάνω ίντριγκες».

Το Twitter τον αποθέωσε για τον χαρακτήρα του και ζητά επιτακτικά πια την αποχώρηση όλων των τοξικών παικτών.

Σε αμηχανία οι κριτές και οι παλιοί παίκτες

Οι Μπλε νίκησαν χθες την ομαδική δοκιμασία και έδωσαν ασυλία στον κόκκινο Μότο Μότο, που ήταν σε συννενόηση μαζί τους. Κοινώς το σαμποτάζ πέτυχε. Ο παίκτης όχι μόνο δεν μαγείρεψε για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά δημιουργούσε και φασαρία. Με στόχο και πάλι τον Πορφύρη που τον κατηγόρησε ξανά για ολιγωρία.

Οι αδόκιμοι και απίστευτοι χαρακτηρισμοί του συγκεκριμένου παίκτη με ειρωνεία μιλώντας για καραγκιόζηδες στην ομάδα που κλήθηκε να μαγειρέψει, ενώ κανείς δεν τον προκάλεσε, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των τοξικών πολλών παικτών που έχει φέτος το MasterChef για να γίνει reality.

Οι παλαιοί παίκτες ήταν διαρκώς σε αμηχανία στο χθεσινό επεισόδιο και μετρημένοι στα σχόλιά τους, όσο και οι τρεις κριτές που είχαν διαρκώς το ύφος «Τι ζούμε;» βλέποντας αυτές τις συμπεριφορές.

kontizas.JPG

Δεν είναι όμως αυτό το MasterChef που αγαπάμε και δεν κερδίζονται τα υψηλά νούμερα μόνο από παιδαριώδεις ίντριγκες. Υψηλά νούμερα υπήρχαν και τη χρονιά της Μαργαρίτας Νικολαίδη, του Μανώλη Σαρρή και του Τιμολέοντα Διαμαντή. Με εντάσεις ναι, αλλά τουλάχιστον υπήρχε κίνητρο.

Το κυριότερο: Κατερίνα Λένη, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Δημήτρης Ταϊρίδης, γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Εκεί μιλάμε για αυθεντική ένταση, για αυθεντικά μοτίβο (σου αρέσουν ή δε σου αρέσουν έτσι είναι και στην προσωπική τους ζωή) και καλούς μάγειρες ταυτόχρονα.

Οι φετινοί παίκτες τύπου Θοδωρή, Στέλλας, Πωλίνας, Άγγελου, Aλέξανδρου και λιγότερο του Παύλου, φαίνεται σα να διαβάζουν σενάριο μυθοπλασίας και στήνουν στρατηγικές που δεν ξέρουμε ακόμη τι εξυπηρετούν. Γιατί δεν είναι ικανοί ούτε να μας τις αιτιολογήσουν. Και έτσι περνούν τα λεπτά, οι ώρες και οι μέρες του MasterChef.

https://www.instagram.com/p/CqbJGTWopRI

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί φέτος πόλωση νέων και παλαιών παικτών, μπορεί να έμοιαζε ένα ωραίο αρχικά τηλεοπτικό εύρημα από την παραγωγή, για να συζητιέται το παιχνίδι, αλλά έχει φέρει ήδη την απογοήτευση των παλιών παικτών οι οποίοι έχουν «κατεβάσει» ρυθμούς στα σχόλια και φαίνεται σα να έχουν μετανιώσει για την απόφασή τους να επιστρέψουν. Μαγειρεύουν δε καλύτερα από όλους και αυτό είναι και το αγχολυτικό τους για όσα ακούν τριγύρω τους. Αλλά reality αρνούνται να κάνουν.

Ακόμη και ο Ηλίας με τον Δημήτρη και την Μαρία δεν έχουν έρθει στα «μαχαίρια» όπως κάποιοι προέβλεπαν.

Εδώ πια βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή του project. Αν δεν ελλατωθούν στα επόμενα επεισόδια οι τοξικές συνεντεύξεις των παικτών μπροστά στην κάμερα, (ή τουλάχιστον να γίνονται με πιο έξυπνο τρόπο) το κοινό απλά θα χάσει σταδιακά το ενδιαφέρον του.

Γιατί μπορεί να του αρέσει το reality, αλλά το θέλει σε μικρή δόση ανά διαστήματα και με ευφυές περιτύλιγμα. Και περισσότερες δόσεις των παλαιών παικτών και του νεότερου Τράκα. Βασικά Τράκας δαγκωτό που λένε και οι φανς.