6 τηλεοπτικοί έρωτες χωρίς happy end και δεν είναι μόνο ο Αντώνης και η Χριστίνα στο Ντόλτσε Βίτα

Κατερίνα Μπούσιου
6 τηλεοπτικοί έρωτες χωρίς happy end και δεν είναι μόνο ο Αντώνης και η Χριστίνα στο Ντόλτσε Βίτα

Σε μερικές τηλεοπτικές σειρές όπως το «Ρετιρέ», το «Ντόλτσε Βίτα» και το «Είσαι το ταίρι μου» περισσότερο θυμόμαστε την εξέλιξη του έρωτα και όχι την κατάληξή του. 6 από αυτούς τους τηλεοπτικούς έρωτες στεναχώρησαν το κοινό γιατί είδε τα αγαπημένα του ζευγάρια να μη συνεχίζουν μαζί. 

Σε κάποιες άλλες εποχές που δεν υπήρχε τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και μεγάλη ποσότητα παραγωγής σε σειρές μυθοπλασίας, οι σειρές σημείωναν ρεκόρ τηλεθέασης που έφταναν το 70% με τους τηλεθεατές να ταυτίζονται προσωπικά με τα τηλεοπτικά ειδύλλια και τους ήρωες, σε σημείο υπερβολής. Κάθε σεναριακή εξέλιξη, γίνονταν προσωπική τους υπόθεση, οικογενειακή.

Υπήρξαν περιπτώσεις λοιπόν, που ενώ το κοινό περίμενε το happy end στον έρωτα των αγαπημένων του ζευγαριών, είδε τελικά στο τέλος τον χωρισμό τους και απογοητεύτηκε. Αυτά είναι τα 6 ζευγάρια που δεν είχαν happy end. Και αν γινόταν, οι περισσότεροι από εμάς, θα θέλαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να αλλάξουμε το σενάριο.

Φοίβος και Χαρούλα Πεπονάκη στο «Ρετιρέ»

Η πιο γνωστή από τις τηλεοπτικές σειρές του Γιάννη Δαλιανίδη, με ρεκόρ επαναλήψεων κάθε χρόνο, σα μια καλοκαιρινή αγαπημένη ρουτίνα (ναι, παίζει και φέτος στο Mega), δημιούργησε ένα πολύ ωραίο ζευγάρι που για καιρό φλέρταρε. Ο Τάσος Κωστής ως καφετζής Φοίβος και η Έλντα Πανοπούλου ως η μόνιμα γκρινιάρα αλλά ευαίσθητη τηλεφωνήτρια του «Κόσμος» Χαρούλα Πεπονάκη, παρόλο που είχαν τόσα κοινά, δεν είχαν happy end και δεν είδαμε την έλξη τους να μετουσιώνεται σε έρωτα.

Ίσως και γιατί η σειρά δεν ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε, κλείνοντας κάποιες ιστορίες. Το φινάλε ήταν αρκετά απότομο και από την επόμενη χρονιά ήρθε η νέα σειρά του Δαλιανίδη, οι «Μικρομεσαίοι».

retireseira.jpg

Αντώνης και Χριστίνα στο Ντόλτσε Βίτα

Πέρασαν από 40 κύματα για να κρατήσουν κρυφό τον έρωτά τους η Άννα Παναγιωτοπούλου ως Χριστίνα και ο Θανάσης Ευθυμιάδης ως Αντώνης. Παρά τη βοήθεια της Σάσας - Κατιάνας Μπαλανίκα, όταν έγινε γνωστός ο δεσμός τους, είδαν τελικά ότι δεν μπορούν να είναι μαζί. Η Χριστίνα στο φινάλε, ξαναγύρισε κοντά στην κόρη της και την γιαγιά Όλγα και τελικά μόνο η υπηρέτρια Ασπασία, δηλαδή η Μαρία Καβογιάννη βρήκε το ταίρι της.

Ίσως σε μερικούς έρωτες αξίζει περισσότερο η διαδρομή, παρά ο τελικός προορισμός.

https://www.instagram.com/p/CqIBCD6o91J/

Γρηγόρης και Βίκυ στο «Είσαι το ταίρι μου»

Δεν ήταν μόνο ο έρωτας της Βίκυς Σταυροπούλου και του Αλέξη Γεωργούλη ο μόνος αταίριαστος στο «Είσαι το ταίρι μου». Ο Γρηγόρης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και η Βίκυ (Κατερίνα Λέχου) προέρχονταν επίσης από διαφορετικούς κόσμους.

Όμως μας άρεσαν ως ζευγάρι και κάπως «παγώσαμε» με τη ανατροπή στο τέλος να της κάνει ο εκκεντρικός Λάζαρος (Άρης Σερβετάλης) πρόταση γάμου. Έμοιαζε σα μία μικρή προδοσία στον κολλητό του Γρηγόρη.

Αν το 2001 υπήρχε Twitter, οι φανς θα είχαν ξεσηκωθεί με την εξέλιξη.

https://www.instagram.com/reel/CvhuWy3I3xP/

Τόλης και Χαρούλα στη σειρά «Δύο ξένοι»

Η Δέσποινα Βανδή εκείνη την εποχή της σειράς «Δύο ξένοι» το 1997, μόλις είχε ξεκινήσει την καριέρα της στο τραγούδι και είχε κάνει ήδη τις πρώτες της επιτυχίες. Η μικρή guest συμμετοχή της στη σειρά και το φλερτ με τον Τόλη - Αλέξανδρο Ρήγα, ήταν από τα ωραία highlights της σειράς και αυτός ο δεσμός ήταν προδιαγεγραμμένος για να μην ευδοκιμήσει.

Αν γινόταν αλλιώς θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Σάκης και Λίλλυ στο «Λαβ Σόρρυ»

Με τη φράση «Τελειώσαμε Λίλλυ» ο Σάκης ο υδραυλικός το λαϊκό παιδί που υποδυόταν ο Τάσος Χαλκιάς και ερωτεύτηκε τη γιατρό Λίλλυ - Κωνσταντίνα Μιχαήλ, έκλεισε το 35ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Παρόλο που είχαν παντρευτεί και όλοι περίμεναν οι αταίριαστοι κόσμοι τους να συνυπάρξουν όπως στις παλιές καλές ελληνικές ταινίες, τελικά δεν τα κατάφεραν. Το κέρδος από αυτή τη σειρά που θεωρείται από τις κλασσικές κωμωδίες της παλιάς εποχής του Mega, ήταν ότι η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μέσα σε μία νύχτα έγινε πασίγνωστη στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο.

lavsorry.jpg

Happy end δεν είχε ο Τάσος Χαλκιάς ούτε και ως ύπαρχος με την αξιωματικό Θεώνη στη σειρά «Θα σε δω στο πλοίο».

Πηνελόπη και Μελέτης στις «Άγριες Μέλισσες»

Ήταν πολλά τα κρίματα και τα εγκλήματα του Μελέτη (Γιώργου Γεροντιδάκη) για να είναι μαζί με την Πηνελόπη του, τη Μαρία Πετεβή. Παρά τον πρώτο βαθμό συγγένειας (εκείνα τα χρόνια στη Θεσσαλία υπήρχαν γάμοι ανάμεσα σε ξαδέλφια) κάποιοι ήλπιζαν πως το ζευγάρι θα είναι μαζί στο τέλος.

Ή τέλος πάντων ο Μελέτης θα είχε με κάποιο τρόπο γλιτώσει τη φυλακή για όσα είχε κάνει. Όμως επειδή τιμώρησε τον Ακύλα που σκότωσε τον Δούκα, πήρε αυτόματα δικαίωση και τιμωρία μαζί. Από τα πιο δυνατά ζευγάρια της σειράς, παρά τα παράδοξα του έρωτά τους.

https://www.instagram.com/p/CN96oi9lEqa/