Η Taylor Swift είναι και επίσημα το πρόσωπο της χρονιάς και αυτοί είναι όλοι οι λόγοι που το αξίζει

Τζένη Ντεμιράι
Η Taylor Swift είναι και επίσημα το πρόσωπο της χρονιάς και αυτοί είναι όλοι οι λόγοι που το αξίζει

Το περιοδικό Time ανέδειξε την Taylor Swift ως το πρόσωπο της χρονιάς και όχι άδικα αφού μεταξύ άλλων έχει χτίσει μια αυτοκρατορία που αξίζει, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Μπορεί, όπως δηλώνει η Taylor Swift, να μην το έχει πολύ με τις συνεντεύξεις, αν και το έχει πάρα πολύ με τις λέξεις, ωστόσο το 2023 φαίνεται να κλείνει για εκείνη με μία συνέντευξη στο Time, το οποίο την ανέδειξε ως το πρόσωπο της χρονιάς.

Με ένα εκτενέστατο κείμενο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Sam Lansky, κατάφερε να ξεδιπλώσει πολλές από τις πτυχές της προσωπικότητας της καλλιτέχνιδας που λατρεύει το κοινό, η μουσική αλλά και κάθε είδους φιλοσοφίας.

https://www.instagram.com/p/C0hGlvMO4Xo/

Η απόλυτη πρωταγωνίστρια του 2023 για όλους τους σωστούς λόγους

Η Swift δε γεννήθηκε σταρ, έγινε σταρ και αυτή η απόσταση του είμαι από το γίνομαι κάνει την αξία ενός ανθρώπου να ανεβαίνει. «Έχω σηκωθεί πάνω και κάτω από το κοντάρι της κοινής γνώμης τόσες πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια. Μου έδωσαν μια τιάρα και μετά μου την πήραν. Αισθάνομαι σαν την επαναστατική στιγμή της καριέρας μου, που συμβαίνει στα 33 μου», λέει στον Lansky. Ενώ στη συνέχεια προσθέτει «Και για πρώτη φορά στη ζωή μου, ήμουν ψυχικά αρκετά σκληρή για να αντέξω ό,τι έρχεται μαζί με αυτό».

Σήμερα, η Taylor Swift, ως ποπ σταρ, βρίσκεται δίπλα στον Elvis Presley, τον Michael Jackson και τη Madonna- ως τραγουδοποιός, έχει συγκριθεί με τον Bob Dylan, τον Paul McCartney και τη Joni Mitchell. Ενώ ως επιχειρηματίας, έχει χτίσει μια αυτοκρατορία που αξίζει, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

https://www.instagram.com/p/C0hBOcHukUV/

Η επική περιοδεία Eras Tour που κάνει αναδρομή της καριέρας της προβλέπεται να γίνει η μεγαλύτερη όλων των εποχών και η πρώτη που θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Aναλυτές μιλούσαν για το «φαινόμενο Taylor», καθώς πολιτικοί από την Ταϊλάνδη, την Ουγγαρία και τη Χιλή την παρακάλεσαν να τραγουδήσει στις χώρες τους.

Πόλεις, στάδια και δρόμοι μετονομάστηκαν για χάρη της. Κάθε φορά που ερχόταν σε ένα νέο μέρος, σημειωνόταν μια μίνι οικονομική έκρηξη, καθώς τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έβλεπαν ένα κύμα επισκεπτών.

https://www.instagram.com/p/C0g87DEOmE6/

Υπάρχουν τουλάχιστον 10 πανεπιστημιακά μαθήματα αφιερωμένα σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Χάρβαρντ. Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Stephanie Burt ανέφερε, μάλιστα, στο TIME ότι σχεδιάζει να συγκρίνει το έργο της Swift με αυτό του ποιητή William Wordsworth.

Το 2023 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά της και όπως η ίδια επισημαίνει στο Time, φέτος βίωσε την πιο περήφανη και ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της, βλέποντας τους φανς της να διασκεδάζουν στους κινηματογράφους με τη μουσική της.