Ολυμπία Κρασαγάκη: Η ταλαντούχα φωτογράφος που μίλησε ανοιχτά για τη γενναία μάχη της

Ολυμπία Κρασαγάκη: Η ταλαντούχα φωτογράφος που μίλησε ανοιχτά για τη γενναία μάχη της
Instagram

Η αλλαγή στο προφίλ και οι αναρτήσεις της: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Έναν νέο λογαριασμό στο Instagram έχει δημιουργήσει εδώ και μερικές ημέρες η Ολυμπία Κρασαγάκη. Η ταλαντούχα φωτογράφος λίγο πριν την εκπνοή του 2023, άνοιξε νέο προφίλ στο social medium, αφού κάτι «απρόσμενο» συνέβη με τον προηγούμενο, ο οποίος πλέον μετατράπηκε σε ιδιωτικός. Φυσικά, το πιθανότερο είναι πως έπεσε θύμα χάκερ, οι οποίοι παραβίασαν με κάποιον τρόπο τον λογαριασμό της.

Ολυμπία Κρασαγάκη: Η μάχη με τον καρκίνο, το ποστ και το σχόλιο της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στην Κρήτη της

Η πρώτη της ανάρτηση στο νέο της προφίλ είναι φυσικά μια άκρως καλλιτεχνική λήψη όπως εκείνες που μας έχει συνηθίσει. Τραβηγμένη στον «μαγικό» φακό της κάμεράς της, απεικονίζει ένα δέντρο, σε κάποιο μέρος του αγαπημένου της νησιού, της Κρήτης. Από εκεί άλλωστε, έλκει την καταγωγή της όπως «μαρτυρά» και η κατάληξη του επιθέτου της.

https://www.instagram.com/p/C1ebxduredU/

Ακολούθησαν μερικές ακόμη- ολιγάριθμες- αναρτήσεις, με την ίδια να ανακτά ένα μέρος των ακολούθων που είχε στο παλαιότερο προφίλ της. Άλλες με urban επιρροές, άλλες πιο αλληγορικές και άλλες με γνωστούς καλλιτέχνες, όλες έχουν κάτι κοινό: Τη δική της φωτογραφική «ματιά».

https://www.instagram.com/p/C1g-5kMLiOJ/

Άλλωστε, στον φακό της έχουν ποζάρει μερικοί από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς τους.

https://www.instagram.com/p/C1hEYwUrXSn/
https://www.instagram.com/p/C1hCc5zLKkZ/

Στο μοναδικό πιο προσωπικό της post, η Ολυμπία Κρασαγάκη θέλησε να ευχηθεί στους διαδικτυακούς της ακολούθους για το νέο έτος. Με την είσοδο του 2024, ανέβασε μια δική της υπέροχη φωτογραφία, όπου την βλέπουμε να κοιτάζει τον φακό χαμογελαστή, ακουμπώντας απαλά τον λαιμό της. Με πράο, στωικό βλέμμα και ύφος που μεταδίδει αμέσως γαλήνη και ισορροπία, σημειώνει στη λεζάντα της ανάρτησής της:

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όπως και ένας απλός λογαριασμός στο Instagram. Πάλι από την αρχή …για νέες εικόνες!Κάθε μέρα θα πρέπει να είναι μια νέα αρχή για όνειρα, συναισθήματα και αποφάσεις. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι ευαισθησία προς τους άλλους.
Καλοσύνη για το 2024»

https://www.instagram.com/p/C1kNyLmNeXG/

Η γενναία μάχη

Θυμίζουμε ότι η Ολυμπία Κρασαγάκη, εκτός από σπουδαία και διακεκριμένη φωτογράφος με διεθνείς αναγνωρίσεις για τα πορτρέτα της, είναι και μια πολύ γενναία γυναίκα. Μια γυναίκα με πάθος για τη ζωή, τόσο πάθος που στάθηκε αρκετό για να την «οπλίσει» με όλη την απαραίτητη δύναμη και θέληση να δώσει τη δική της μάχη με τον καρκίνο. Η ασθένεια που δυστυχώς «χτυπά» την πόρτα τόσων οικογενειών και συνανθρώπων μας, «χτύπησε» και τη δική της.

Για την περιπέτειά της, είχε γράψει με αλληγορικό ύφος.

«Έτσι ξαφνικά, εκεί που δεν τον περιμένεις, εκεί που δεν τον αναζητάς, έρχεται και σου αλλάζει την ψυχοσύνθεση, την ζωή την ίδια. Δεν ξέρεις ποτέ τι εκπλήξεις σου επιφυλάσσει. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτός είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας ή ο καρκίνος. Αποφασίζω λοιπόν, με ψυχραιμία, υπομονή, αισιοδοξία και με ένα χαμόγελο, να αποδεχτώ τον καρκίνο, που τόσο φοβόμαστε να κατονομάσουμε».

Το πρόσωπο από το οποίο αντλεί δύναμη είναι αναντίρρητα η κόρη της. Η φωτογράφος είχε δηλώσει για τον ρόλο της μητρότητας στο K – Magazine:

«Να σέβεται. Αυτό της το λέω από τότε που νομίζω πως καταλαβαίνει τη γλώσσα. Ήταν το πρώτο κι είναι κάτι που της το λέω κάθε μέρα, σε σημείο που πρόσφατα λέει "μαμά, το έχω καταλάβει πλέον. Γιατί μου το λες;". Σεβασμός, σεβασμός, σεβασμός! Όταν υπάρχει σεβασμός υπάρχει κι αγάπη για μένα. Για μένα όταν σέβεσαι τον άλλον, τον αγαπάς. Όταν σεβόμαστε τη φύση, την αγαπάμε. Όταν σεβόμαστε τον εαυτό μας, τον αγαπάμε και προχωράμε. Όλα ξεκινάνε από το σεβασμό».