«Και που χωρίσαμε, αγαπιόμασταν»: Ο Φέρτης ήταν τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή της Ξένιας Καλογεροπούλου

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Και που χωρίσαμε, αγαπιόμασταν»: Ο Φέρτης ήταν τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή της Ξένιας Καλογεροπούλου
NDP PHOTOS

«Όταν έχασα την όραση μου, μου είπε ότι οι γιατροί του είπαν ότι θα έχανε το μυαλό του», είπε για εκείνον.

Το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου μέσα από την ανάρτηση του προέδρου του Σ.Ε.Η. Σπύρου Μπιμπίλα έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού και ερμηνευτή Γιάννη Φέρτη σε ηλικία 85 ετών - μόλις μια εβδομάδα πριν τα γενέθλιά του - σκορπώντας τη θλίψη τόσο στα αγαπημένα του άτομα όσο και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο ηθοποιός φαίνεται πως αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την υγεία του και γι' αυτόν τον λόγο είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του και επίσης ηθοποιό, Μαρίνα Ψάλτη.

Έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν γιορτάσει τα 86α γενέθλιά του ο Γιάννης Φέρτης

201906181235360.9590_GIANIS_FERTIS_MARINA_PSALTI_1762019.jpg

Η αντίδραση της Ξένιας Καλογεροπούλου στην απώλεια του ηθοποιού και όσες είχε πει για εκείνον

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στη ζωή του ηθοποιού υπήρξε η Ξένια Καλογεροπούλου, η πρώτη του σύζυγος από το 1963 έως το 1972, με την οποία μάλιστα είχαν δημιουργήσει τον δικό τους θίασο.

«Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη, τα νιάτα μου. Ήταν χαρισματική περίπτωση ανθρώπου και αγαπηθήκαμε πολύ. Και που χωρίσαμε πάλι αγαπιόμασταν…» είπε η Ξένια Καλογεροπούλου για την απώλειά του στην εκπομπή Πρωινό ΣουΣού το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου.

Λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα, μιλώντας στην εκπομπή Happy Day η Ξένια Καλογεροπούλου μοιραστηκε δύο ακόμα στιγμές, από τις πολλές που είχαν περάσει.

«Θέλω να θυμηθώ δυο πράγματα να σας πω. Το ένα είναι ότι όταν εγώ έχασα την όρασή μου, ήρθε ο Γιάννης να με επισκεφτεί και μου είπε ότι του είπαν οι γιατροί ότι σε λίγο θα έχανε το μυαλό του. Ήρθε να με αποχαιρετήσει κατα κάποιον τρόπο. Κι ένα άλλο ότι κάποτε που περνούσαμε άσχημα γιατί είχα κάνει πολλές αποβολές, εγώ έκλαιγα κι έπεσα στην αγκαλιά του Γιάννη και του λέω "Γιάννη μόνοι μας, οι δυο μας θα τελειώσουμε τη ζωή μας. Το μόνο που ελπίζω είναι να πεθάνω εγώ πρώτη" και μου λέει "Ναι αγάπη μου, ελπίζω κι εγώ να πεθάνεις εσύ πρώτη" γιατί είχε πολύ χιούμορ» είπε η Ξένια Καλογεροπούλου.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια, που η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου είχε μιλήσει για τον Γιάννη Φέρτη.

201501201210080.0303_KALOGEROPOYLOY_FERTIS_19012015.jpg

Τον Φεβρουάριο του 2024 σε συνέντευξή της στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ η Ξένια Καλογεροπούλου είχε αναφερθεί και στον Γιάννη Φέρτη και την κοινή τους πορεία, αλλά και τη σχέση τους μετά τον χωρισμό τους.

«Περάσαμε πολλά με τον Γιάννη. Και καλά και κακά και θριάμβους και αποτυχίες. Αυτά τα δέκα χρόνια που ήμασταν μαζί περάσαμε πολλά. Μάλιστα αρκετά χρόνια μετά, όταν είχαμε χωρίσει και ήμουν με τον Κωστή Σκαλιόρα, ανεβάσαμε την Λοκαντιέρα, όπου είχε έναν πολύ ωραίο ρόλο για τον Γιάννη και του το πρότεινα. Ήρθε λοιπόν μετά από πολλά χρόνια ο Γιάννης και παίξαμε μαζί στο θέατρο Πόρτα και ο κόσμος χαιρόταν που μας έβλεπε και πάλι μαζί, ενώ εμάς πάλι μας φαινόταν τελείως φυσικό, γιατί είχαμε μεγάλη οικειότητα και αγάπη, άσχετα με το αν είχαμε χωρίσει» είχε πει η ίδια επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως η σχέση τους ήταν μια σχέση ζωής πέρα από την κατάληξη που είχαν ως ζευγάρι.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη η ηθοποιός είχε αναφέρει πως μετά από χρόνια ο Γιάννης Φέρτης της είχε παραδεχθεί τον έρωτά του για την Τάνια Τσανακλίδου.

«Κάποια στιγμή δε, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μού είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Ε, είπα εντάξει, και χωρίσαμε...Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μού είχε πει ότι ''εμένα θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις''. Εγώ όμως του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω» εξήγησε η Ξένια Καλογεροπούλου.

Σε άλλη συνέντευξή της η ίδια είχε πει:

«Μου φαινόταν ότι πως είναι δυνατόν να είναι κανείς άπιστος μετά από τόσα χρόνια, με μια τέτοια σχέση. Μου φαινόταν κάτι φοβερό. Θεωρούσα ότι είμαστε μαζί για πάντα που ήταν αφελές. Ήταν παιδικό. Ήταν κάτι που με πλήγωσε, όχι όμως με κακία. Ποτέ δεν είχα μια κακία για τον Γιάννη. Το κατάλαβα, εντάξει, αγάπησε μια άλλη γυναίκα, την Τάνια.

Οπωσδήποτε τότε την Τάνια τσανακλίδου δεν την είχα στις μεγάλες μου αγάπες, όταν συνέβησαν αυτά. Τώρα την αγαπάω πολύ την Τάνια, είναι πολύ ωραίος άνθρωπος. Την ήξερα από κοντά. Την ήξερα και την ξέρω. Μάλιστα όταν έγραψα το βιβλίο μου έγραψε ένα ωραίο γράμμα και μου έστειλε κάτι υπέροχα λουλούδια. Είναι πολύ ωραίος άνθρωπος.

Ο χωρισμός ήταν οδυνηρός, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε μια πολύ ζεστή σχέση που δεν είναι τακτική, αλλά ο ένας για τον άλλον αισθάνεται καλά. Υπάρχει μια σκέψη να παίξουμε μαζί, αλλά δεν ξέρω ακόμη, είναι στα σχέδια».

https://www.instagram.com/p/C0AGAWfr1wC/

Ο γάμος με την Ξένια Καλογεροπούλου

Γιάννης Φέρτης και Ξένια Καλογεροπούλου έγινε στις 15 Ιουνίου του 1964 αφού είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα μιας ταινίας και έγιναν ζευγάρι. Αν και η επιθυμία τους ήταν ο γάμος τους να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό δεν τα κατάφεραν και το προαύλιο της εκκλησίας, στο Μοναστήρι της Καισαριανής, γέμισε κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CXYWW6xBCAy/

Μετά το μυστήριο το ζευγάρι ταξιδεύει στο Ναύπλιο για τον μήνα του μέλιτος συνδυάζοντας τις διακοπές με τα γυρίσματα της νέας ταινίας τους με τίτλο «Η πρώτη αγάπη» (εναλλακτικός τίτλος «Στην σκιά μιας άλλης») που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη πόλη.

Οι δύο ηθοποιοί έγιναν θιασάρχες ανεβάζοντας μαζί πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ έπαιξαν μαζί και σε ελληνικές ταινίες. Σαν ζευγάρι έμειναν μαζί για δέκα χρόνια, όταν και ο γάμος τους έληξε άδοξα με τον ηθοποιό να ερωτεύεται την Τάνια Τσανακλίδου. Ο Γιάννης Φέρτης, σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, το 1999 θα πει για την Ξένια Καλογεροπούλου: «Πρώτα – πρώτα ήταν μια ανθρώπινη σχέση, μια σχέση ζωής. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην νιώθουμε έτσι ο ένας για τον άλλον, πρώτα – πρώτα γιατί έχουμε βαθύτατη εκτίμηση ο ένας προς τον άλλον».

https://www.instagram.com/p/B-1N73ypLcP/