Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 51 χρόνια πριν!

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 51 χρόνια πριν!

Όταν η Ξένια Καλογεροπούλου παντρεύτηκε τον Γιάννη Φέρτη

Το 1959 ο Γιάννης Φέρτης συνάντησε για πρώτη φορά την Ξένια Καλογεροπούλου όταν είχε βρεθεί σαν θεατής, να παρακολουθεί τα γυρίσματα ταινίας που εκείνη πρωταγωνιστούσε. Τον επόμενο χρόνο συναντήθηκαν μπροστά στο φακό, στην ταινία ‘’Αγάπη και θύελλα’’. Εκεί θα γνωριστούν, θα ερωτευτούν και θα ζήσουν την δική τους ιστορία.

Τον Ιούνιο του 1964 στο γραφικό εκκλησάκι, στο μοναστήρι της Καισαριανής, θα επιλέξουν για να δώσουν το ‘’χάπι εντ’’ της τετράχρονης σχέσης τους. Κι όσο αθόρυβα είχαν διανύσει οι δυο τους αυτό το διάστημα, το ίδιο αθόρυβα αγωνίστηκαν να γίνει και ο γάμος τους. Πάσχισαν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την καθιερωμένη δημοσιότητα, θερμοπαρακαλώντας τους δημοσιογράφους να μην ανακοινώσουν την μέρα και την ώρα. Ήθελαν να αποφύγουν τα επεισόδια που γίνονταν σε γάμους διασήμων. Το γεγονός μαθεύτηκε και το μοναστήρι γέμισε από κόσμο που κρατήθηκε όμως σε ευπρεπή επίπεδο λόγο της χωροφυλακής που βρισκόταν εκεί.

Το λευκό νυφικό σχεδιασμένο από την ενδυματολόγο Ηρώ Μπιφέρνου ήταν από οργάντζα βαμβακερή, κεντημένη ολόκληρη.

Το γαμήλιο ταξίδι τους έγινε στο Ναύπλιο και συνδυάστηκε με τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας ‘’Στην σκιά μιας άλλης’’ που πρωταγωνιστούσαν.