Το έγκλημα τιμής στις Ψυχοκόρες καθήλωσε το κοινό λίγο πριν δούμε τη Φρόσω να γίνεται μαμά

Κατερίνα Μπούσιου
Το έγκλημα τιμής στις Ψυχοκόρες καθήλωσε το κοινό λίγο πριν δούμε τη Φρόσω να γίνεται μαμά

«Δύσκολο να είσαι γυναίκα εκείνη την εποχή» είπαν στο Twitter/X ενώ οι Ψυχοκόρες πάλευαν για την ίδια τους τη ζωή.  

Εξ ονόματος της τιμής του πατέρα και του αδελφού την εποχή της δεκαετίας του '50 όπου διαδραματίζεται η ιστορία στις Ψυχοκόρες, έχουν γίνει στυγερά εγκλήματα. Κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτή την ηθική αρχή για να τιμωρήσουν μέλη των οικογενειών τους που παρέκκλιναν. Η χθεσινή σκηνή που καθήλωσε το κοινό στο Twitter/X θύμισε ξανά σε πολλούς πως, το να είσαι γυναίκα εκείνη την εποχή ήταν ένας άθλος. Παρά τα δυσάρεστα όμως, σύντομα θα έχουμε και ευχάριστα με τη Φρόσω και την εγκυμοσύνη της. Η οποία δεν θα συμβεί παρά τη θέλησή της.

Η πανούργα Ευανθία βάζει μπροστά το σχέδιό της

Θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτό που λένε αρκετοί τηλεθεατές, πως αρκετές ιστορίες στις Ψυχοκόρες οι οποίες βασίζονται σε πραγματικές μαρτυρίες, δημιουργούν ένα καταθλιπτικό περιβάλλον. Όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, μαθαίνουμε για μία πληγή εκείνων των χρόνων, αλλά και κάποια χρήσιμα στοιχεία της κοινωνικής δομής των μεγάλων αστικών κέντρων και της επαρχίας.

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Είμαι το σύστημα στον απόλυτο βαθμό του, είμαι το κατεστημένο»

Αφού είπαμε για επαρχία, ας μιλήσω για την Μαρίνα Ασλάνογλου. Ως Ευανθία έκανε την έκπληξη ξανά με την πανουργία της. Αφού παγίδεψε έναν αθώο για τη δολοφονία του Θύμιου, τώρα θα παγιδέψει τη Φρόσω. Η συνάντηση με την Αλμπίνα της έδωσε την ιδέα. Η μάντισσα της είπε ότι ο άντρας της δεν θα κάνει παιδί με την ψυχοκόρη της. Αλλά πως η ψυχοκόρη μπορεί να γίνει μαμά. Το μυαλό της Ευανθίας που λειτουργεί με ταχύτητα φωτός, βρήκε τη λύση. Για αυτό και στα επόμενα επεισόδια θα ενθαρρύνει τον έρωτα Μέλιου και Φρόσως.

https://www.instagram.com/reel/C5nnmfLoKkY/

Ναι, σύντομα η ψυχοκόρη θα μείνει έγκυος. Από τον συμπαθέστατο βοσκό. Το παρακάτω ας μην το αποκαλύψω. Έχουμε καιρό.

melios.jpg

Μία άλλη εγκυμονούσα η Όλγα, επίσης ψυχοκόρη, νόμιζε ότι η Νέλλα θα την έσωνε, ούσα έγκυος από τον σύζυγό της. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης παίζει φέτος σε διπλό τηλεοπτικό ταμπλό και είναι τόσο διαφορετικός και στα δύο σειρές.

dadakaridis.jpg

Ενώ νομίζει ότι πηγαίνει στο ίδρυμα μέχρι να γεννήσει, με την φιλάνθρωπο κυρία της (Ματσούκα υπερπαραγωγή με γούνα από δίπλα) έχει ειδοποιήσει τον αδελφό της και εκείνος τη μαχαιρώνει ξαφνικά και στη μέση του δρόμου. Για την τιμή του αδελφού. Το κοινό συγκλονίστηκε από τη σκηνή ωμής βίας και την τηλεοπτική (εξαιρετική) απάθεια της Δήμητρας Ματσούκα.

Φυσικά και ήξερε πως ο σύζυγός της είχε βιάσει το άτυχο κορίτσι. Πάντα όμως έχει τέτοιες σχιζοφρενικές αντιδράσεις και τιμωρεί η Νέλλα. Όπως και τιμώρησε και τη Μαρίκα για ένα σημείωμα που δεν ήταν δικό της. Δεν θα σταματήσει, αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά. Και σε αυτόν και στον επόμενο κύκλο.

Η σειρά μετά το τέλος της Μάγισσας θα προβάλλεται αυτή την εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη και από την επόμενη μέχρι το τέλος και των τριών κύκλων, από Δευτέρα έως Πέμπτη.