Η Δήμητρα Ματσούκα έγινε «μαμά» για τη μικρή της αδερφή Μαρία όσο μεγάλωναν & τα λόγια της συγκινούν

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Δήμητρα Ματσούκα έγινε «μαμά» για τη μικρή της αδερφή Μαρία όσο μεγάλωναν & τα λόγια της συγκινούν
5603494 NDP photo agency

Η Δήμητρα Ματσούκα μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική, τα πρώτα βήματα στην τηλεόραση, την ελληνική μυθοπλασία αλλά και την τρυφερή σχέση που έχει με τα αδέρφια της.

Καλεσμένη της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Πέμπτης (04/04) η Δήμητρα Ματσούκα.

Η δημοφιλής ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της σειράς «Ψυχοκόρες» μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική, τα πρώτα βήματα στην τηλεόραση, την ελληνική μυθοπλασία αλλά και την τρυφερή σχέση που έχει με τα αδέρφια της.

Δήμητρα Ματσούκα: «Στο «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» ήθελα να κάνω τον ρόλο της Ελευθερίας (Βιδάκη)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον σύζυγό της στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Δήμητρα Ματσούκα εξομολογήθηκε πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός εξηγώντας ότι αρχικός της στόχος ήταν η νομική αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη.

Όπως η ίδια αποκάλυψε, όταν ήταν μικρή, κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής είχε πει ένα ποίημα χειρότερα από όλα τα άλλα παιδάκια με αποτέλεσμα οι γονείς της να την χλευάσουν όταν τους ανακοίνωσε πως θέλει να γίνει ηθοποιός.

«Την χρονιά που θα ξαναέδινα Πανελλήνιες θέλοντας να περάσω στη νομική Αθηνών...θα ξαναέδινα ένα μάθημα, αυτό της έκθεσης και είχα πάρα πολύ χρόνο. Έβλεπα σινεμά από πολύ μικρή, θέατρο δεν είχα δει και είδα, το σκέφτηκα (ότι θέλει να γίνει ηθοποιός) αλλά δεν το είπα ντράπηκα να το πω», ανέφερε η ηθοποιός.

1712298369762-255142236-matsouka1.jpg

Και πρόσθεσε:

«Το ήθελα πολύ. Έδωσα εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού όπως κάνουμε όλοι οι υποψήφιοι μαθητές των δραματικών σχολών, πέρασα στην δραματική σχολή Αθηνών και πολύ σύντομα, τότε υπήρχε έντονη μυθοπλασία στην τηλεόραση, ξεκίνησα μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων».

Σε ερώτηση του παρουσιαστή για το εάν προτιμά το σινεμά, την τηλεόραση ή το θέατρο η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως η μεγάλη της αγάπη είναι το σινεμά καθώς σαν θεατής έχει βιώσει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Όσον αφορά την σειρά που την έκανε ευρέως γνωστή στο κοινό, «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», η Δήμητρα Ματσούκα αποκάλυψε πως στην αρχή δεν ήθελε να συμμετέχει και αργότερα επιθυμούσε τον ρόλο που υποδύθηκε η Ελευθερία Βιδάκη.

«Είχα την επιβεβαίωση από τον Ρένο που ήμασταν φίλοι πριν ξεκινήσει η σειρά, ότι δεν θα το δει κανείς. Ονειρευόμουν άλλους ρόλους και μάλιστα είχα κουράσει πάρα πολύ τον κύριο Νεμέα να μου δώσει τον ρόλο της υπέροχης συναδέλφου, της Ελευθερίας που έκανε την καθηγήτρια Πανεπιστημίου και δεν μου τον έδινε. Και μάλιστα έφυγα. Με έπιασε ο Ρένος και μου λέει «Ρε Δήμητρα δεν θα το δει κανείς, είναι σίγουρο ότι θα πάει για… φούντο. Θα μάθεις κι εσύ λίγο κωμωδία θα βγάλεις και κάποια χρήματα, γιατί δεν το κάνεις;». Και έτσι το έκανα», τόνισε η ηθοποιός.

Και συμπλήρωσε:

«Έκανα πάνω από δεκαετία να κάνω κωμικό ρόλο, μετά το «Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα». Φοβήθηκα μην τυποποιηθώ και επειδή σαν θεατής πάντα μου άρεσαν πράγματα και πολύ δραματικά».

Για το πώς πετυχαίνει να μεταμορφώνεται σε κάθε νέα δουλειά η Δήμητρα Ματσούκα εξήγησε πως διαβάζει πολύ.

«Στο θέατρο είχα και συνεργασίες που ήταν έντονες και με ανθρώπους που υπήρξαν δύσκολοι»

Αναφερόμενη στο τι την ενοχλεί αλλά και στην πολυετή καριέρα της η Δήμητρα Ματσούκα παραδέχθηκε:

«Η αγένεια είναι μια κόκκινη γραμμή για εμένα, γενικά, στη δουλειά και στη ζωή. Ανήκω στους ανθρώπους που μας ενοχλεί και την αντιμετωπίζω ευθέως. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που αισθάνομαι ότι λειτουργούν και κινούνται πάντα με βάση το συμφέρον τους. Υπάρχουν ιδιοσυγκρασίες που το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Ότι δηλαδή ο κόσμος να χαλάσει, θα τα φέρουν έτσι ώστε να πετύχουν. Αυτό είναι κάτι που μου δημιουργεί απέχθεια. Απέχθεια μου δημιουργούν και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με μια πολύ μεγάλη οικονομική προσέγγιση τα πράγματα. Δηλαδή τι συμφέρει την τσέπη τους και αυτό είναι κάτι που με απωθεί».

Και πρόσθεσε:

«Στο θέατρο είχα και συνεργασίες που ήταν έντονες και με ανθρώπους που υπήρξαν δύσκολοι. Έγινα πολύ νωρίς γνωστή εγώ και αυτό βεβαίως διευκολύνει τη θέση σου σε μια δουλειά. Είναι αλλιώς να είσαι ένας ηθοποιός που θέλει να κάνει πράγματα και αλλιώς κάποιος που σε φωνάζουν και με έναν τρόπο σε έχουν ανάγκη για τον ρόλο.

Πιο εύκολα τότε μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και να επιβληθείς, πιο δύσκολα και ο άλλος σε προσεγγίζει με έναν άλλον τρόπο. Είχα όμως δύσκολες συνεργασίες και πάντα έμπαινα στη θέση του άλλου, γιατί συνήθως αυτά τα έκαναν άνθρωποι μεγαλύτεροι μου και με παρελθόν. Αντιλαμβανόμουν ότι κάτι υπήρχε και μιλάω για τρόπους που, αν εγώ ήμουν στη θέση τους, δεν θα τους ακολουθούσα. Υπήρχε ένα καθεστώς αποδοχής, λέγαμε ότι δεν πειράζει, είναι ο σκηνοθέτης και έτσι πρέπει».

Η αφιέρωση της Μαρίας Ματσούκα και η συγκίνηση της Δήμητρας Ματσούκα on air: «Δεν έχω συγκινηθεί ξανά σε εκπομπή, πάντα το απευχόμουν»

Ανάμεσα στα πρόσωπα που μίλησαν στην εκπομπή για την ηθοποιό ήταν και η αδερφή της, Μαρία Ματσούκα, με την οποία έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Η συγγραφέας μοιράστηκε άγνωστα στιγμιότυπα από τα παιδικά τους χρόνια, όταν η Δήμητρα πρόσεχε την Μαρία ως μεγαλύτερη αδερφή και την έπαιρνε μαζί στα νησιά όπου παραθέριζε με την παρέα της.

«Η Δήμητρα ήταν μέσα σε όλα. Διάβαζε πολύ, μιλούσε εξαιρετικά, ήταν ευγενική. Άκουγε και τις μουσικές της, πήγαινε στα Εξάρχεια. Η ομορφιά ανοίγει κάποιες πόρτες, αλλά εάν δεν αξίζει αυτό που κάνεις, δεν έχει διάρκεια. Και η αδελφή μου είναι πολλά χρόνια στον χώρο.

Είχε πολλές ευθύνες από μικρή, όσον αφορά εμένα, με διάβαζε, με πρόσεχε, η μαμά μου δούλευε. Μου έβαζε να φάω, αν και πολύ μικρή είχε αυτή την ευθύνη. Θυμάμαι με είχε πάρει στην Ύδρα, εγώ ήμουν δέκα χρονών, και είμασταν όλη ημέρα μαζί με την παρέα της. Το βράδυ δεν βγήκε ενώ ήταν ένα κορίτσι 17 ετών και καθόταν στο ξενοδοχείο μαζί μου. Εμένα φυσικά ήταν η καλύτερή μου γιατί λάτρευα να περνάω χρόνο με την αδερφή μου», είπε η Μαρία Ματσούκα.

Screenshot-2024-04-05-092942.png

«Είμαι πολύ δεμένη με την αδελφή μου και με τον αδελφό μου , αδελφή μου είναι και η μικρή της οικογένειας. Δεν έχω συγκινηθεί ξανά ποτέ σε εκπομπή, είναι κάτι το οποίο πάντα απευχόμουν, να μου που συνέβη. Είναι καλός ο λόγος», είπε η Δήμητρα Ματσούκα on air, εμφανώς συγκινημένη, τονίζοντας πως αυτή είναι η πρώτη φορά που δακρύζει σε τηλεοπτικό πλατό.

Πηγή κεντρικής: ndp