Μέχρι και ο Elon Musk «θέλει» την Τσολάκη να λέει τον καιρό: Μήπως μας λείπει η fun Ελένη;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μέχρι και ο Elon Musk «θέλει» την Τσολάκη να λέει τον καιρό: Μήπως μας λείπει η fun Ελένη;

Το σχόλιο του Elon Musk στο βίντεο της Ελένης Τσολάκη που λέει τον καιρό στο Happy Day είναι η απόδειξη πως η συγκεκριμένη στήλη ίσως ήταν η μεγαλύτερη τηλεοπτική της επιτυχία.

Η Ελένη Τσολάκη μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή την πρωινή καθημερινή εκπομπή στο κανάλι του Open, με τίτλο Πρωινό ΣουΣου, ωστόσο μέσω της συμμετοχής της στο Happy Day της Σταματίνας Τσιμτσιλή από το 2014 έως το 2017 όχι μόνο άφησε εποχή στα τηλεοπτικά δεδομένα αλλά έχει γίνει και αντικείμενο συζήτησης ακόμη και στο εξωτερικό.

Ο πραγματικός λόγος που η Ελένη Τσολάκη έχει επιλέξει να μην αναρτά ποτέ εικόνες με τον σύζυγό της

Ο λόγος; Mα το δελτίο καιρού που παρουσίαζε κάθε μέρα στο Happy Day με ιδιαίτερο κέφι και μπρίο. Mάλιστα, για τη στήλη της αυτή με τον καιρό η Ελένη Τσολάκη μετά από κάποιο διάστημα είχε και το δικό της τραγούδι, Το Τραγούδι του Καιρού - όπως ήταν ο τίτλος - το οποίο ερμήνευε ο Κώστας Δόξας.

Και ο Elon Musk «ψηφίζει» το δελτίο καιρού της Ελένης Τσολάκη!

Πρόσφατα μάλιστα, σε μια συζήτηση - σύγκριση στο Τwitter/X μέχρι και ο Elon Musk (ναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος) «ψήφισε» υπέρ της Ελένης Τσολάκη και του δικού της τρόπου να παρουσιάζει το δελτίο καιρού σε σχέση με την αντίστοιχη παρουσιάστρια της Γερμανίας.

Αυτό ήταν το βίντεο που αναρτήθηκε στην γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από έναν χρήστη του εξωτερικού κιόλας:

Και το σχόλιο που έκανε ο γνωστός επιχειρηματίας και εφευρέτης ήταν το εξής: «Ουάου! Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάει κανείς στην Ελλάδα!», με την παρουσιάστρια φυσικά να μην πιστεύει στα μάτια της.

438204043_739916738311030_7767769242760366484_n.jpg

H διεθνής καριέρα της Ελένης Τσολάκη ως το «κορίτσι του καιρού στην Ελλάδα»

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιο βίντεο της Ελένης Τσολάκη που λέει τον καιρό στο Happy Day γίνεται viral τόσα χρόνια μετά την αποχώρησή της από τη εκπομπή. Το ίδιο είχε συμβεί και στο TikTok με όλους να λένε για ακόμα μια φορά πόσο εξαιρετικό είναι να παρουσιάζεται ο καιρός με αυτόν τον τρόπο.

Τσολάκη και Καραμπέτη βραβεύτηκαν από την Unesco: Όλες οι διακρίσεις και οι λαμπερές εμφανίσεις

Και η ίδια όμως, κατά τη διάρκεια των 7 αυτών χρόνων που λείπει από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή έχει δημοσιεύσει throwback από την ολόδική της στιγμή στο Happy Day λέγοντας τον καιρό.

Τον Αύγουστο του 2023 η ίδια βλέποντας πως τα βίντεο του καιρού της και το τραγούδι της στήλης αυτής, γνωρίζουν ξανά νέα δόξα - και εκτός συνόρων - δημοσίευσε ένα βίντεο από το backstage του δελτίου καιρού την ώρα που βρισκόταν σε δράση, γράφοντας στη λεζάντα του:

«Βλέπω τελευταία πόση αγάπη δείχνετε για το Τραγούδι του καιρού και με γεμίζετε με χαμόγελα!!!! Από τα πιο ξεχωριστά χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής για μένα ήταν το Happy Day! Πάντα με ευγνωμοσύνη τα φυλάω στη καρδιά μου!!! Χρόνια γεμάτα αγάπη, αλήθεια και όμορφα συναισθήματα!!! Αυτή λοιπόν είναι η απόλυτη αλήθεια πίσω απο το χάρτη της όμορφης Ελλάδας μας!!! Η εφαρμογή του «μοναχός σου χόρευε…»! Σας στέλνω ένα γλυκο φιλί κ ένα τεράστιο ευχαριστώ!!!».

https://www.instagram.com/reel/CwFX3TaIcu_/

«Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε» είχε γράψει νωρίτερα, το 2021, η ίδια με ακόμη ένα backstage βίντεο.

https://www.instagram.com/p/CMHeAEPD6ll/

Σε άλλη συνέντευξή της η Ελένη Τσολάκη είχε αναφερθεί στο Happy Day και το δελτίο του καιρού λέγοντας:

Στο Happy Day ήμουν μόλις τέσσερα χρόνια και αισθάνομαι σαν να ήμουν 10! Ακόμα ο κόσμος έξω μου λέει για το Happy Day γιατί έκανα και το κομμάτι του καιρού, που ήταν πολύ χαρακτηριστικό. Όταν ξυπνάς 5:30, στις 8:10 που έβγαινε αυτό το κομμάτι ήμουν ήδη στον τρίτο καφέ. Ακόμα έχω αυτή τη μανία του πρωινού ξυπνήματος. Τώρα, μάλιστα, πιο πολύ.

Όπως λένε οι γνώστες της τηλεόρασης, ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής τόσο για κάθε εκπομπή όσο και για κάθε παρουσιαστή ή παρουσιάστρια. Και στην περίπτωση της Ελένης Τσολάκη φαίνεται πως ο κόσμος ξεχώρισε εκείνη τη στιγμή της στο δελτίο καιρού του Happy Day περισσότερο από κάθε άλλη τηλεοπτική της στιγμή.

Ίσως το γεγονός πως έδειχνε πιο κεφάτη και χαλαρή σε μια στήλη που προβαλλόταν στις 8:10 το πρωί, ήταν αυτό που ήθελε να βλέπει ο κόσμος. Κάποιον δηλαδή, κυριολεκτικά να τον «ξυπνάει», να του «φτιάχνει» τη μέρα, «σπάζοντας» απλά το κατεστημένο τόσο του τρόπου που παρουσιάζεται ο καιρός σε μια - ειδικά τόσο πρωινή - εκπομπή.

Μήπως έχουμε ανάγκη την ανέμελη Τσολάκη;

Σε δύσκολους τηλεοπτικά καιρούς που κάθε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης πασχίζει με τα νούμερα τηλεθέασης, η Ελένη Τσολάκη θα μπορούσε να ενσωματώσει και πάλι στην εκπομπή της αν όχι το δελτίο καιρού αυτούσιο, κάποια στήλη πιο fun που θα ψυχαγωγεί το κοινό χωρίς να το «φορτώνει» με τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα της καθημερινότητας (κάτι που συνηθίζεται πια από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές). Μην ξεχνάμε και την Μαρία Ηλιάκη με τον περιβόητο χορό της στους Δέστε Τους. Κι εκείνη καταλαβαίνοντας την απήχηση που είχε στο κοινό, όχι μόνο διατήρησε τη στήλη και το χορευτικό της σε όλα τα χρόνια που βρισκόταν σε εκείνη την εκπομπή αλλά την εμπλούτιζε και με διάφορα έξτρα στοιχεία.

Ίσως το μήνυμα λοιπόν, του κόσμου που κάνει viral τα βίντεο της Ελένης Τσολάκη να λέει τον καιρό να είναι ένας τρόπος για να της δείξουν πως πρέπει να θυμηθεί πόση αυτοπεποίθηση και χαρά ένιωθε όταν παρουσίαζε τον καιρό. Βέβαια, εκεί είχε υποστηρικτικό ρόλο δίπλα στην παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ μετά τη λήξη της συνεργασίας της με την πρωινή εκπομπή του Alpha η ίδια έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας, κάτι που σίγουρα έχει διαφορετικό και περισσότερο άγχος για εκείνη.

elenitsolaki_1710768249_3326487639332484916_46194232.jpg