Η σκηνή του φινάλε στο Famagusta με Λούλη και Καράντη αποκαλύφθηκε λίγο πριν την τελική τραγωδία

Κατερίνα Μπούσιου
Η σκηνή του φινάλε στο Famagusta με Λούλη και Καράντη αποκαλύφθηκε λίγο πριν την τελική τραγωδία

Σχεδόν σε μαραθώνιο εξελίχθηκε το χθεσινό επεισόδιο του Famagusta, ενώ την επόμενη Κυριακή είναι το φινάλε του δεύτερου κύκλου. 

Το χθεσινό επεισόδιο του Famagusta ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αφού ο Χρήστος Λούλης θα ανακάλυπτε πως είναι ένας Σέκερης και γιος της Κοραλίας Καράντη. Αλλά δεν ήταν αυτή η σκηνή που συγκίνησε. Και δεν ήταν μόνο η συγκίνηση το κύριο συναίσθημα των τηλεθεατών, αλλά και τα συνεχή παράπονα, γιατί αποκάλυψη περίμεναν και αποκάλυψη δεν έβλεπαν.

Περιμένοντας το σημάδι κάναμε βόλτα σε όλο το Λονδίνο

Το έχω ξαναπεί πως η μορφή του Famagusta είναι ιδιαίτερη, γιατί εκτός από τα δρώμενα της οικογένειας Σέκερη στο σήμερα, έχουμε και τις μαρτυρίες της εισβολής που δικαιολογούν και την ύπαρξη της σειράς. Ο Αντρέας Γεωργίου δεν απέφυγε κάποια λάθη στο χθεσινό και κρίσιμο επεισόδιο πριν το φινάλε του δεύτερου κύκλου, προσπαθώντας να ισορροπήσει αυτά τα δύο.

Πάμε για το φινάλε του Famagusta από τη ζωή στον θάνατο: Η αρχή του Λούλη και το τέλος του Γεωργίου

Οι τηλεθεατές που είχαν δει το τρέιλερ, περίμεναν την περιβόητη σκηνή με τον Μάικλ να ακούει τη Χριστίνα Σέκερη να μιλά για το σημάδι που είχε το χαμένο της παιδί και εκείνον να συγκλονίζεται γιατί έχει αυτό το σημάδι. Αλλά αυτή η σκηνή όσο περνούσε η ώρα δεν ερχόταν. Αντίθετα βλέπαμε τον Αντρέα Γεωργίου να κάνει ατελείωτες και χωρίς σεναριακή στήριξη βόλτες στο Λονδίνο. Οι χρήστες του Twitter/X ξεκίνησαν τα παράπονα για το μοντάζ.

Καταλάβαμε φυσικά ότι σκόπιμα ο σκηνοθέτης ήθελε αυτή τη σκηνή στο τέλος, αλλά το επεισόδιο δεν είχε ιδιαίτερο νόημα, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αντίθετα κάποιοι συγκινήθηκαν μόλις έπεσαν τίτλοι τέλους και έπαιξε το τρέιλερ του επόμενου και τελευταίου επεισοδίου. Γιατί είδαμε τη σκηνή που ο Χρήστος Λούλης ως Μάικλ επισκέπτεται τη βιολογική του πλέον μητέρα, Κοραλία Καράντη και της αποκαλύπτει το σημάδι του. Το ύφος του επίσης εμβρόντητου Γιάννη Μπέζου, τα λέει όλα.

famagustafinale.jpg

Η σειρά όπως καταλαβαίνεις δεν τελειώνει σε αυτό το επεισόδιο. Από τον Οκτώβριο θα δούμε τη μετάβαση από τη ζωή στον θάνατο του Παύλου και την τραγικότητα του ρόλου της Χριστίνας που ενώ βρίσκει ένα παιδί, χάνει το άλλο. Μένει όμως να δούμε ποιο εύρημα έχει ετοιμάσει ο Αντρέας Γεωργίου για αυτό το οριστικό φινάλε, καθώς το καλοκαίρι συμπληρώνονται και επίσημα τα 50 χρόνια από την εισβολή. Θα αφορά ενδεχομένως σε αυτό το θέμα το τέλος της σειράς;

https://www.instagram.com/reel/C7buwNkg4Q0/