Το μεγάλο λάθος της Ευγενίας Ξυγκόρου στο Προξενιό της Ιουλίας: Επιστρέφει στο σπίτι του Προβιού

Κατερίνα Μπούσιου
Το μεγάλο λάθος της Ευγενίας Ξυγκόρου στο Προξενιό της Ιουλίας: Επιστρέφει στο σπίτι του Προβιού

Η τελική αναμέτρηση στο Προξενιό της Ιουλίας και η επέμβαση της Στάσας, του Γρηγόρη και του Ρήγα για να τη σώσουν για δεύτερη φορά. 

Με κομμένη την ανάσα (και ας ακούγεται ως κλισέ) θα παρακολουθήσουν οι θεατές του Προξενιού της Ιουλίας τα επόμενα επεισόδια, της τελικής αναμέτρησης που θα μας οδηγήσει στο φινάλε της σειράς. Έχουμε μία μεγάλη ανατροπή με το ρόλο της Ευγενίας Ξυγκόρου και όλοι οι εν δυνάμει εχθροί του Γιωργίκη, ενώνονται ξανά για να τη σώσουν και να δώσουν ένα τέλος στο μαρτύριο της.

Στάσα, Ρήγας και Γρηγόρης αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Με το χθεσινό επεισόδιο και τη συμμαχία Επιφάνειου, Στεφανίας και Χρήστου για να σώσουν την Ιουλία και την κόρη της από το αρχοντικό του Γιωργίκη, οι θεατές στο Προξενιό της Ιουλίας, αναθάρρυναν. Και όταν έγινε παράλληλα και η αποκάλυψη του Επιφάνειου στον Χρήστο, πως είναι ο Ανέστης και βιολογικός του πατέρας, οι χρήστες στο Twitter/X συγκινήθηκαν. Γιάννος Περλέγκας και Δημήτρης Αριανούτσος μας χάρισαν μία υπέροχη στιγμή, με συναίσθημα, βάθος και υποκριτικό επίπεδο.

Οι δύο εγκυμοσύνες στο Προξενιό της Ιουλίας προκαλούν αναστάτωση στον Γιωργίκη και τον Γρηγόρη

Ο Γιωργίκης θα εκτοξεύσει απειλές προς όλους, αν η γυναίκα του και το παιδί της δεν επιστρέψει σύντομα στο σπίτι τους ενώ κάνει και μία επίθεση προς τη Στάσα, για να του αποκαλύψει που κρύβεται. Εκείνη όμως δεν γνωρίζει ακόμη την αλήθεια.

Εκείνος όμως που θα τη μάθει την αλήθεια και θα συναντηθεί με την Ιουλία, είναι ο Γρηγόρης. Η σκηνή που την ανακαλύπτει σε δικό του κτήμα (αφού τον έχει ειδοποιήσει ο Ζαφείρης) θα είναι συγκλονιστική, γιατί θα δει τα σημάδια από τη βία που της έχει ασκήσει ο Γιωργίκης. Δες και τη σκηνή στο σχετικό τρέιλερ.

Μπορεί η Ιουλία να μην του αποκαλύψει εκείνη τη στιγμή, πως η κόρη της είναι δικό του παιδί, αλλά θα συμβεί και αυτό στο προσεχές μέλλον. Ο Γρηγόρης θα βάλει σκοπό της ζωής του να τη διασώσει. Αλλά δεν θα είναι εύκολο. Γιατί παράλληλα η σύζυγός του Φιλιώ έχει μία ατυχία με την εγκυμοσύνη της και η μητέρα του Κυριακούλα θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας, δυστυχώς φέρνει αποτέλεσμα (πριν την επιστροφή του Κωστή λόγω των εξελίξεων) και η Ιουλία συλλαμβάνεται. Δεν θα καταδώσει όσους την βοήθησαν και αναγκαστικά θα δεχθεί τη συμφωνία με τον Προβιό: Να επιστρέψει στο σπίτι τους μαζί με το παιδί, την Ευγενία της.

Αν σε παρεξενεύει που χρησιμοποιώ το όνομα του παιδιού, να σου πω, ότι μέχρι να συλληφθεί, θα έχει κάνει με τον Επιφάνειο τη βάφτισή της. Και θα κάνει το χατίρι του Χρήστου για να δώσει το όνομά της μητέρας του.

Η Ιουλία επιστρέφει στο αρχοντικό και μένει ξανά φυλακισμένη στο υπόγειο του σπιτιού με την κόρη της όμως, στα χέρια και υπό τη φροντίδα, της καθόλου ευχαριστημένης Χάδως, μόλις ακούει το όνομα της μικρής. Ξυπνούν όλες οι μνήμες για την γυναίκα που διέλυσε τον γάμο της με τον Ανέστη.

Ήρθε η ώρα, για τη Στάσα, τον Ρήγα και τον Γρηγόρη να αποφασίσουν ο καθένας χωριστά, να σώσουν ξανά την Ιουλία. Είμαστε στη φάση της τελικής αναμέτρησης. Στην αιματηρή εβδομάδα του φινάλε που όλα ξεκαθαρίζουν.

Το μυστήριο μίας δολοφονίας στο Προξενιό της Ιουλίας: Ποιος σκότωσε την Ευγενία Προβιού τελικά;