29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών WIND: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών WIND: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

Η WIND προετοιμάζεται για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και οι προπονήσεις έχουν πάρει φωτιά.

Ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών στις 13 Νοεμβρίου πλησιάζει και η WIND, ως επίσημος Χορηγός, προετοιμάζει εντατικά την ομάδα WIND Running Team για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Η ομάδα αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες, φίλους της εταιρείας αλλά και όποιον επιθυμεί να τρέξει με τα χρώματα της εταιρείας για καλό σκοπό. Γιατί, για κάθε συμμετοχή στη διοργάνωση με τα χρώματα της WIND Running Team, είτε στο δυναμικό βάδισμα, είτε στα 5χλμ. είτε στα 10χλμ ή ακόμα και στην Κλασική διαδρομή Μαραθωνίου, η εταιρεία θα δωρίσει 10€ για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Με κίνητρο, λοιπόν, το μήνυμα «Ένας αγώνας για όλους» η ομάδα δρομέων της WIND Running Team έχει, ήδη, ξεκινήσει προπονήσεις. Τις καθημερινές τα απογεύματα, εκεί γύρω στις έξι με εξίμιση, λίγο μετά τη δουλειά, οργανώνονται οι προπονήσεις με σημείο συγκέντρωσης, συνήθως, το προπονητικό κέντρο του ΟΑΚΑ.

Μεταξύ των δρομέων και ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, γνωστός για τον υγιεινό τρόπο ζωής που παροτρύνει τον κόσμο να ακολουθεί και τον οποίο ακολουθεί και ο ίδιος.

Η προπονητική προετοιμασία των δρομέων γίνεται υπό την επίβλεψη προπονητών, ώστε προοδευτικά τα μέλη της ομάδας να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με το τρέξιμο, όπως η διαδικασία προθέρμανσης, η βελτίωση της τεχνικής τρεξίματος, οι ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης και οι διάφορες μέθοδοι προπόνησης, έτσι ώστε να μπορούν να τρέχουν πιο αποτελεσματικά και κυρίως με μεγαλύτερη ασφάλεια ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμού. Το ομαδικό πνεύμα αναπτύσσεται ενώ παράλληλα στο τέλος δίνονται προπονητικές οδηγίες για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη προπόνηση.

Αλλά και πέρα από τις εβδομαδιαίες οργανωμένες προπονήσεις, κανείς μπορεί να συναντήσει ένα από τα 1000 και πλέον μέλη της WIND Running Team σε κάποιο από τα μεγάλα ή μικρά άλση ή πάρκα της Αθήνας οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Με το δικό του στυλ, καθένας προπονείται για να είναι έτοιμος στις 13 Νοεμβρίου να δώσει το «παρών» στη γραμμή της εκκίνησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υποστήριξη της WIND στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών αλλά και να ενημερωθείτε για τις τελευταίες προπονητικές συμβουλές στο wind.com.gr