To φαινόμενο Robert Pattinson

To φαινόμενο Robert Pattinson

Ο νεραός ηθοποιός είναι ό,τι πιο hot έχει το Hollywood αυτή τη στιγμή και αυτός που θέλουν όλες οι γυναίκες

Φανταστείτε να είστε 25 χρονών, το περιοδικό «Time» να σας συμπεριλαμβάνει στις 100 προσωπικότητες που επηρεάζουν τον πλανήτη, να βγάζετε κάθε χρόνο περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, να μην μπορείτε να αγοράσετε σπίτι από το φόβο ότι οι παπαράτσι θα στηθούν απ έξω όλο το 24ωρο, να μην μπορείτε να κυκλοφορήσετε μόνοι σας στο δρόμο χωρίς να σας ακολουθούν ουρλιάζοντας χιλιάδες κοριτσάκια. Καλώς ήρθατε στη ζωή του Robert Pattinson. Μια ζωή ονειρεμένη και μαγική αλλά και τόσο εφιαλτική που και ο ίδιος δεν μπορεί να ξεφύγει.

δόξα -είχε πει ο Ονόρε Ντε Μπαλζάκ- είναι δηλητήριο που ωφελεί μόνο σε μικρές δόσεις" και αυτή την στιγμή ο 25χρονος Βρετανός megastar δηλητηριάζεται καθημερινά με τεράστιες ποσότητες.

Πάνω από 100 εκατομμύρια site στο Internet ασχολούνται καθημερινά μαζί του. Πού είναι, τι ώρα φτάνει στο αεροδρόμιο, πότε ξαναφόρεσε τα ίδια ρούχα, πόσες μέρες είναι αξύριστος, τι νούμερο παπούτσι φοράει;

Οι twihards (έτσι λέγονται οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του twilight έπους) οι οποίοι υπολογίζονται σε εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη, είναι φανατικά προσηλυτισμένοι μαζί του. Είτε ο Robert είναι σε γυρίσματα στις 5 τα ξημερώματα , είτε πίνει με τους φίλους του σε κάποιο απόμερο bar, οι twihards –που μέσω twitter κινητοποιούνται- περιμένουν απ έξω ουρλιάζοντας.

Τα περιοδικά και οι τηλεοπτικές εκπομπές περιμένουν στην ουρά για μια δήλωση, μια φωτογραφία ή μια συνέντευξη του σέξι βαμπίρ.

Εν τω μεταξύ ο Robert Pattinson, παρακολουθεί με αμηχανία να ξεθυμάνει αυτό τα πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω του.

Όλες οι συνεντεύξεις τον χαρακτηρίζουν ως ο λιγότερος ή ο καθόλου ξεπεσμένος star που, ενώ το Hollywood τα τελευταία χρόνια έχει προσκυνήσει στα πόδια του, εκείνος παραμένει ταπεινός και μετριόφρονας.

Διαβάζει καθημερινά βιβλία, ο αγαπημένος του σκηνοθέτης είναι ο Γκοντάρ, καπνίζει και όχι κρυφά, έχει ολοκληρωμένες σπουδές στο πιάνο και στην κιθάρα, είναι ευφυής και δεν περνάει τις ώρες του στο γυμναστήριο και στο solarium. Μοιάζει να είναι τόσο αντί-Hollywood ενώ την ίδια στιγμή είναι το πιο hot όνομα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Τα πάντα βέβαια τα οφείλει στο ρόλο του Edward Cullen , του σέξι και "καλού" βαμπίρ που πρωταγωνιστεί στις ταινίες Twilight που βασίζονται στα υπέρ-πετυχημένα βιβλία της Stephenie Meyer που έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 2007 μια μικρή κινηματογραφική εταιρία εξασφαλίζει τα δικαιώματα των βιβλίων. Ο Pattinson απογοητευμένος από τα όχι που άκουγε σε προηγούμενες οντισιόν και ήδη σκεπτόμενος σοβαρά να εγκαταλείψει την υποκριτική δοκίμασε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία twilight θα είναι έτοιμη τον επόμενο χρόνο. Μια ταινία με χαμηλό budget όπου στην καλύτερη περίπτωση οι παραγωγοί ήλπιζαν να βγάλουν τα έξοδά τους.

To film, που κόστισε μόλις 37 εκατομμύρια δολάρια, έφερε στα ταμεία -μόνο τις 3 πρώτες μέρες προβολής- 70 εκατομμύρια δολάρια. Την επόμενη ημέρα ο Robert Pattinson έγινε αυτό που λένε οι ειδικοί : "From zero to Hero". Από άγνωστος ηθοποιός προβιβάστηκε σε ένα βράδυ στην κατηγορία των A list.

Τα media και το κοινό έπαθαν φρενίτιδα. Οι τίτλοι ήταν γενναιόδωροι και ήρθαν αμέσως: "O νέος Brad Pitt", "Ο πιο σέξι άνθρωπος στον κόσμο" κ.ά. Η σχέση του με την πρωταγωνίστρια του film Kristen Stewart έδωσε νέα τροφή στα περιοδικά. Οι παπαράτσι, οι σωματοφύλακες και οι αφηνιασμένοι funs έγιναν οι πιο κοντινοί του άνθρωποι.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία, η υστερία με τον Robert Pattinson όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά δείχνει να γιγαντώνεται. Η βιομηχανία γύρω από το twilight μετρά ήδη δισεκατομμύρια δολάρια. Τα βαμπίρ ξανάγιναν μόδα, όχι όμως με την τερατώδη παλαιότερη μορφή τους, αλλά με την εικόνα του ωραίου, σέξι και αθάνατου ευγενούς ιππότη που όλα τα θνητά κορίτσια περιμένουν να φανεί στη ζωή τους. Ο Ρωμαίος στις μέρες μας λέγεται Edward και είναι βρικόλακας.

Το πρώτο μέρος της ταινίας "Xαραυγή" φτάνει στις αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου (στην Ελλάδα στις 17) ενώ το δεύτερο μέρος ένα χρόνο αργότερα.

Μέχρι να σταματήσει να τον σκεπάζει η πανίσχυρη ομπρέλα του Τwilight ο Robert θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα ωραίο πρόσωπο. Εμείς το πιστεύουμε, το θέμα είναι να το πιστέψει και ο ίδιος.