Celebrity θύματα του AIDS

Celebrity θύματα του AIDS

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του AIDS θυμόμαστε τους ανθρώπους της τέχνης που έπεσαν εξαιτίας του θανατηφόρου ιού.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή τα τελευταία τριάντα χρόνια εξαιτίας του ιού HIV. Eπειδή για αυτούς που χάνουν καθημερινά τη μάχη με τον ιό, λίγα ακούμε, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS μνημονεύουμε τους διάσημους ανθρώπους που υπέκυψαν στην αρρώστια και υπενθυμίζουμε ότι το AIDS υπάρχει στον κοινωνικό μας περίγυρο και πρέπει να δίνουμε λίγο περισσότερο προσοχή, χωρίς προκατάληψη και φόβο σε όσους είναι φορείς του ιού.

O Freddie Mercury, frontman των ιστορικών Queen, ο πρωταγωνιστής του κλασικού «Ψυχώ», Anthony Perkins και ο χορευτής-θρύλος Rudolf Nureyev είναι τρεις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της pop culture που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό. Η μαύρη λίστα συνεχίζεται με αρκετά ακόμα ονόματα όπως αυτό του Arthur Ashe και της Amanda Blake που ακόμα και φορείς του AIDS στιγμάτισαν με τη δουλειά τους την τέχνη και άφησαν τη δική τους ιστορία.

Μη φοβάστε λοιπόν, απλά προφυλαχτείτε και ενημερωθείτε για την αρρώστια που μαστίζει εκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού.