Το spoiler - έκπληξη με την τελική 10αδα του MasterChef 10: Μόνο 3 μπλε παίκτες & 2 μεταγραφές
Η μεταγραφή δύο κόκκινων στους μπλε και το spoiler που προκάλεσε αναστάτωση στο Χ. Σε αυτήν την δεκάδα του MasterChef 10 έμειναν μόνο καλοί σεφ.
Στη νέα εποχή του MasterChef δε λείπουν τα απρόοπτα και οι συχνές αλλαγές των κανονισμών. Χθες είχαμε την πρώτη κατάργηση των δύο ομάδων και όλοι ήταν ίσοι και με μαύρες ποδιές, για τη δοκιμασία. Η οποία αφορούσε τη δημιουργία ενός πρώτου πιάτου, για την ακρίβεια σε πιατάκι, δηλαδή ένα ορεκτικό ένα amuse bouche.
Η εκ νέου βαθμολογία έφερε ανατροπές και τον Πέτρο πια στην πρώτη θέση με τον Τάσο στη δεύτερη. Αυτή η κατάταξη ωστόσο δεν είναι τυχαία και αποτελεί μία μικρή προπόνηση για τον τελικό γιατί σύμφωνα με το τελευταίο spoiler που κυκλοφόρησε στο Χ και οι δύο παίκτες θα είναι στη δεκάδα.
Σε αυτή τη χρυσή δεκάδα με 5 κόκκινους και 5 μπλε έχουμε αρκετές εκπλήξεις σε όσους αποχώρησαν και πολύ μεγάλες ανατροπές σε όσους (δίκαια) παρέμειναν ως οι καλύτεροι και οι καλύτερες.
Η νοκ άουτ αποχώρηση του Γιάννη Ανυφαντάκη από το MasterChef & η ήττα που προκάλεσε νέα κόντρα
Ο χθεσινός πίνακας της κατάταξης που άναψε φωτιές με τους παίκτες που είχαν χαμηλή βαθμολογία από τις νίκες στις δοκιμασίες ανά ζεύγη, μηδενίστηκε και όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Μία νέα προσπάθεια άρχισε με νέα βαθμολογία.
Αυτή τη φορά γλυτώσαμε τη γκρίνια του Γιώργου Αχλαδιώτη γιατί τόσο εκείνος όσο και ο Πέτρος έκαναν από τα καλύτερα πιάτα. Και θεώρησαν πως θα είναι το ζευγάρι του τελικού. Ό,τι πιστεύει και ονειρεύεται ο καθένας, καλό είναι.
Όμως ο Τάσος που ήταν πρώτος στην προηγούμενη κατάταξη αποθεώθηκε περισσότερο από τους κριτές. Αυτόν δίκαια θα τον θεωρούσαμε φαβορί ως φιναλίστ, ή τουλάχιστον στην τελική πεντάδα.
Το μεγάλο σφάλμα της βραδιάς ήρθε από την Μενεξιά που δεν έχει εμπειρία από κουζίνες αλλά δεν είναι και παρατηρητική. Γιατί αντί να βάλει το πιάτο της στο ψυγείο, το έβαλε στην κατάψυξη και άφησε τους κριτές στην κυριολεξία...παγωτό.
Η ψηφοφορία που ακολούθησε είχε αρκετές εκπλήξεις. Ξεκινήσαμε από την μικρότερη βαθμολογία που ήταν 50 βαθμοί και τον πήρε τελικά η Μενεξιά ως το χειρότερο πιάτο και ο Πέτρος με 1000 βαθμούς ήρθε πρώτος με δεύτερο τον Τάσο που ενοχλήθηκε λιγάκι από την μικρή του πτώση από την κορυφή. Έκπληξη ήταν και η τοποθέτηση του Πάνου με χαμηλή βαθμολογία σχεδόν στη μέση, αλλά δεν ήταν έκπληξη η καλή πορεία του Ανδρέα που ήταν τέταρτος.
Κράτησε αυτό το όνομα τώρα που όλα γύρισαν αντίστροφα, γιατί σου έχω μεγάλο spoiler που τον αφορά για τη συνέχεια.
Γκρίνια είχαμε και από τον Χάρη για τη βαθμολογία του Πέτρου με τον οποίο βρίσκονται και στην ίδια ομάδα, ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα, ειρωνεύτηκε το πιάτο του.
Όμως αυτό που μονοπώλησε μία ομάδα φανς του MasterChef στο Χ, ήταν το spoiler που αφορά στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, από τους παίκτες που ήδη βρίσκονται ακόμη εντός του διαγωνισμού, στους κόκκινους βρίσκονται ο Πάνος, ο Τάσος, ο Χρήστος, ο Φίλιπ και ο Γιώργος (Δημητριάδης),
ενώ στους μπλε είναι ο Μιχάλης, η Wasan, o Πέτρος και ο Νίκος.
Αν παρακολουθείς το παιχνίδι, θα έχεις ήδη καταλάβει πως ο Ανδρέας και ο Νίκος μέχρι στιγμής είναι στην κόκκινη ομάδα. Αυτό σημαίνει πως με κάποια κριτήρια τα οποία ακόμη δεν γνωρίζουμε, πήραν μεταγραφή στη μπλε ομάδα. Τυπικά όμως, όταν γίνει πια και η ένωση και δεν θα έχουμε ομάδες, 7 παίκτες της κόκκινης ομάδας προκρίθηκαν και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία.
Αν ισχύει αυτό το spoiler (μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από τους παίκτες που είναι εκτός) σημαίνει πως στα επεισόδια που θα παρακολουθήσουμε μετά το Πάσχα, θα έχουμε συνεχείς ήττες για τη μπλε ομάδα, γιατί διαφορετικά δεν δικαιολογείται η τελική κατάταξη.
Στην ουσία από την μπλε ομάδα που διαθέτει τώρα 8 παίκτες, μένουν μόνο 3. Συντριβή δηλαδή.
Αχλαδιώτης, Σαμ, Χάρης έμειναν εκτός τόσο από την μπλε ομάδα όσο και από τον μαγειρικό διαγωνισμό αυτό είναι μία αναμενόμενη εξέλιξη. Ήδη δείχνουν μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους.
Σήμερα θα έχουμε μία ακόμη δοκιμασία και μία ακόμη βαθμολογία και πλέον οι 3 τελευταίοι παίκτες ή παίκτριες θα τεθούν αυτόματα σε διαδικασία αποχώρησης.

