«Όλοι μαζί, χέρι-χέρι, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο!»

«Όλοι μαζί, χέρι-χέρι, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο!»

Η κοπή πίτας του Ομίλου DPG, εφαλτήριο μιας ακόμη πιο μαχητικής χρονιάς...

Ήμασταν όλοι εκεί! Η δυνατή ομάδα της DPG Group of Companies συγκεντρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, με φόντο ένα εξαιρετικό τοπίο στο καταπράσινο Καπανδρίτι, για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, να κάνει τον απολογισμό της για το 2011 και να θέσει νέους, ακόμη υψηλότερους, στόχους για το Νέο Έτος.

Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Παρότι η DPG και τα 16 portals της βρίσκονται σε συνεχή και αδιάκοπη επαγρύπνηση, «με το δάχτυλο στο πληκτρολόγιο» 24 ώρες το 24ωρο (γι’ αυτό και οι αναγνώστες μας επιβραβεύουν διαρκώς, τοποθετώντας μας στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης), αυτή τη φορά η εξαίρεση ήταν ρητή. Καθ’ υπόδειξη του προέδρου του Ομίλου, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, άπαντες οι εργαζόμενοι της DPG παραβρέθηκαν σε τούτη την εορταστική εκδήλωση και κανείς δεν έμεινε «πίσω», χάνοντας την ευκαιρία αλλά και το προνόμιο να συμμετάσχει στο ετήσιο get-together. (Βέβαια, επειδή όταν έχεις θέσει τη ζωή σου στην υπηρεσία της ενημέρωσης δεν παρατάς εύκολα τη… σκοπιά, τα laptop συνέχισαν -και ανάμεσα στα κομμάτια της βασιλόπιτας- να κάνουν αναρτήσεις για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας).

Ήταν ένα μεσημέρι γεμάτο αισιόδοξα μηνύματα και πολλαπλούς δημιουργικούς συνειρμούς, μέσα από τις ομιλίες του Προέδρου του Ομίλου DPG κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της DPG Group of Companies κ. Νίκου Στελλάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της DPG Digital Media κ. Σαράντου Ευσταθόπουλου:

Απολογισμός μιας απαιτητικής χρονιάς που έφυγε, στη διάρκεια της οποίας ο Όμιλος DPG λάνσαρε την πλειονότητα των ψηφιακών του μέσων και, ουσιαστικά, με την αμέριστη προσπάθεια και την εργατικότητα όλων των συντελεστών του εδραιώθηκε ως «πρώτης γραμμής δύναμη» στον χώρο του ελληνικού Internet αλλά και των ελληνικών media γενικότερα. Καταγραφή των μεγάλων επιτυχιών (χαρακτηριστικά, μόνο το μήνα Δεκέμβριο, 5 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τα 16 portals της DPG). Αναγνώριση των όποιων αδυναμιών είναι φυσικό να υπάρχουν σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό-συλλογικό επίπεδο και «τροφή για σκέψη» ώστε να τις μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα υπέρ του συνόλου. Νέες ομιλικές συνεργασίες υψηλού επιπέδου που θα διευρύνουν τον κύκλο εργασιών του Ομίλου και θα αλλάξουν για πάντα το τοπίο στον κλάδο. Στρατηγικές κινήσεις ματ, αλλά και κίνητρα για αναβάθμιση της προσωπικής μας τεχνογνωσίας. Εντοπισμός των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα και τον κόσμο, πρόβλεψη πώς αυτές πρόκειται να επηρεάσουν το 2012 τον πολύπαθο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και σχεδιασμός για το πώς ο Όμιλος DPG όχι απλά δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, παρατηρητής των αλλοπρόσαλλων και πρωτοφανών εξελίξεων πολτοποίησης της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας, άπραγος και αμέτοχος στην ισοπέδωση των ηθών και του ελληνικού ιδεώδους, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ξεκάθαρο όραμα, αψεγάδιαστο προγραμματισμό και -πάνω από όλα- ομαδική προσπάθεια, θα επιδείξει το πιο μάχιμο και δημιουργικό πρόσωπό του για να προσφέρει μέσα από τα portals του την αποκαλυπτική ενημέρωση, τον υγιή προβληματισμό και την απόλυτη ψυχαγωγία που αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παίρνοντας πρώτος το λόγο και απευθυνόμενος στο σύνολο των εργαζομένων, αφού υπογράμμισε την ομαδική δουλειά που, κατά τη διάρκεια του 2011, έφερε την DPG στην πρώτη γραμμή του «πολέμου», ανέφερε ότι «την ώρα που η Ελλάδα είναι στριμωγμένη στη γωνία και όλοι, γείτονες και μη, την επιβουλεύονται, οι Έλληνες οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να ενωθούμε, μακριά από κομματικές προτιμήσεις και πολιτικές πεποιθήσεις, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Δεσμεύομαι ότι, προς την κατεύθυνση αυτή, η DPG θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο». Ακολούθως, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Group of Companies κ. Νίκος Στελλάκης επισήμανε ότι «το 2012 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, που θα απαιτήσει σκληρή δουλειά, ώστε η DPG να δρέψει τους καρπούς της κοπιώδους προσπάθειας που καταβάλλαμε όλοι μας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο σε ολόκληρη τη διάρκεια του 2011 και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε το Νέο Έτος». Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Digital Media, κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, ολοκλήρωσε τις ομιλίες τονίζοντας ότι «η DPG καλπάζει προς το μέλλον, αφού –εντός του 2011- ανέπτυξε την μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στα new media, με τη δημιουργία 16 portals και, το 2012, οδεύει τάχιστα προς την κατάκτηση της κορυφής σε καθέναν από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, έχοντας σαν βασικό σύμμαχο το κλίμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, την πρωτιά».

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε στη βράβευση τριών μελών της οικογένειας της DPG, που διακρίθηκαν στη διάρκεια του 2011 για το ήθος, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά τους: της Marketing Manager, κυρίας Γαβριέλλας Ζαφείρη, του Νομικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Ελμαλή και του Chief Technical Officer, κ. Θέμη Σικλαρλή. Επιπλέον, ιδιαίτερο τιμητικό βραβείο για τη συνολική δημοσιογραφική του προσφορά απονεμήθηκε στον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε τη δικαίωση της συνολικής πορείας του κ. Κώστα Χαρδαβέλλα, λέγοντας ότι: «τώρα επιβεβαιώνονται περίτρανα οι αποκαλύψεις του για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, τις οποίες κάποιοι είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν στο παρελθόν».

Τη σκυτάλη πήρε η διαδικασία των «φλουριών», μιας και η πίτα της DPG δεν έκρυβε μόνο ένα, αλλά 15!

Σε αυτό το κλίμα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί «έδωσαν τα χέρια» και συμφώνησαν πως μόνο η κορυφή ταιριάζει στα 16 portals της DPG: newsbomb.gr, gossip-tv.gr, onsports.gr, queen.gr, mediagate.gr, prionokordela.gr, sportaction.gr, newscode.gr, astrology.gr, fashionlove.gr, sportspaper.gr, coolspotting.gr, 3ponto.gr, albanews.gr, bettv.gr και extremeexperts.gr.

Στη μεγάλη εκδήλωση της οικογένειας της DPG, εκτός από την DPG Digital Media, μεγάλες επιτυχίες για το 2011 –αλλά και στόχους για το 2012- μέτρησαν και οι υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου:

- Η εφημερίδα «Πράσινη» δικαιούται να νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί, παρά τη δραματική συρρίκνωση του έντυπου Τύπου και ιδιαίτερα των αθλητικών εφημερίδων, το 2011 διατήρησε τον πυρήνα των αναγνωστών της. Το 2012 σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω την κυκλοφορία της, βασιζόμενη στο έμψυχο δυναμικό της και στην καθημερινή προσπάθεια να συνεχίσει να επιβεβαιώνει το γνωστό μότο: «Ήρθε, σάρωσε, συνεχίζει».

- Το 2011, η Giatra έχτισε τα social media της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και –μέσω αυτών- απευθύνθηκε στο πράσινο κοινό του έξι φορές εστεμμένου Πρωταθλητή Ευρώπης. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν, επίσης, το merchandising και το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς οι πωλήσεις επετειακών προϊόντων του Παναθηναϊκού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

- Η Silence Productiοns πρωτοπόρησε στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής, με τον πιο σύγχρονο τηλεοπτικό εξοπλισμό, εξειδίκευση στα 3D γραφικά και τα πιο απαιτητικά WEB TV projects, με αποκορύφωμα την καθημερινή ζωντανή μετάδοση αθλητικών εκπομπών για το Euroleague Final Four, από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, για λογαριασμό του onsports.gr.

- Η 2morrow Solutions, που ειδικεύεται στις πρωτοποριακές υπηρεσίες mobile marketing, συνεργάστηκε το 2011 με μεγάλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ένα πελατολόγιο που σχεδιάζει να διευρύνει περαιτέρω εντός του τρέχοντος έτους.

- Οι Εκδόσεις Ερεχθηίδα κατέγραψαν θετική πορεία στη διάρκεια του 2011, ενώ πλέον θέτουν πολύ υψηλότερους στόχους.

Πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, η φετινή εκδήλωση κοπής πίτας του Ομίλου έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η ομοψυχία, η συναδελφικότητα, η εργατικότητα και το κοινό όραμα θα αποτελέσουν τα βασικά «συστατικά» του δύσκολου αλλά καταξιωτικού 2012 και θα κάνουν πράξη το βασικό μόττο της DPG Digital Media, όπως το «έβαλε σε λέξεις» ο κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος: «όλοι μαζί, χέρι-χέρι, μπορούμε να επιτύχουμε το ακατόρθωτο».

Εμείς, στη DPG, δεσμευθήκαμε να πορευθούμε ενωμένοι πίσω από αυτό τον κοινό μας στόχο. Σα μια γροθιά. Αν, κάποια στιγμή, καταφέρουμε να ενωθούμε όλοι οι Ελληνες πίσω από αυτή τη νοοτροπία, μόνο τότε θα καταφέρουμε να βγάλουμε και την Ελλάδα από το τέλμα.

el1

O Πρόεδρος του Ομίλου DPG κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος

el2

O Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Group of Companies κ. Νίκος Στελλάκης

el3

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Digital Media κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος

el4

O Πρόεδρος του Ομίλου DPG κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος βράβευσε με το βραβείο της χρονιάς τους (από αριστερά): κ. Γιώργο Ελμαλή (Νομικό Σύμβουλο), κα Γαβριέλλα Ζαφείρη (Marketing Manager) και κ. Θέμη Σικλαρλή (Chief Technical Officer)

el5

O Πρόεδρος του Ομίλου DPG κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος βραβεύει τον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα

el6

O κ. Κώστας Χαρδαβέλλας

el7

Το βραβείο της DPG προς τον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα για την προσφορά του στον Όμιλο

el8

O Πρόεδρος του Ομίλου DPG κ. Γιαννακόπουλος βραβεύει τον συντάκτη της «Πράσινης», κ. Δημήτρη Κοντό, για τις επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ της εφημερίδας

9

O Πρόεδρος του Ομίλου DPG κ. Γιαννακόπουλος κόβει την πίτα της DPG Group of Companies

10

Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος και η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου.

11

Ο Chief Technical Officer κ. Θέμης Σικλαρλής και ο Chief Operating and Financial Officer κ. Τάκης Τριαντόπουλος

12

Ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης

13

Ο Network Manager κ. Xάρης Ηλιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Digital Media κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος και ο Υπεύθυνος HR κ. Δημήτρης Λημναίος

14

Ο Υπεύθυνος Λογιστηρίου κ. Γιώργος Πάρσαλης με τα κορίτσια του Λογιστηρίου

15

Ο Υπεύθυνος Web Optimization κ. Ανδρέας Κοντοκάνης με την κα Νίκη Κάρτσωνα

16

Η κα Νίκη Κάρτσωνα, ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος, ο κ. Λευτέρης Κεφαλάς και ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης

17

Ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, ο κ. Γιώργος Μητροφάνης και η κα Διονυσία Ζαπατίνα

18

Ο κ. Αχιλλέας Βουνάτσος και ο κ. Θεόδωρος Στίνης

19

Ο κ. Κώστας Χαρδαβέλλας και ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η Πράσινη» κ. Βαγγέλης Ζορμπάς

20

Ο κ. Κωνσταντίνος Πεσματζόγλου

21

Ο Web Development Manager κ. Νίκος Ρούμπος και ο Chief Technical Officer κ. Θέμης Σικλαρλής

23

Ο κ. Γιώργος Μητροφάνης, η κα Διονυσία Ζαπατίνα, ο κ. Αχιλλέας Βουνάτσος και η κα Νίκη Κάρτσωνα

24

Ο κ. Μενέλαος Τασιόπουλος και ο κ. Βασίλης Βαλαμβάνος

25

Ο IT Manager κ. Άκης Οικονόμου

26

Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της DPG Group of Companies κ. Ανδρέας Κουπάκης, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Κλαδάς και η υπεύθυνη της Tomorrow Solutions κα Σοφία Φερλαχίδου

27

Ο Σύμβουλος Διοίκησης και Chief Marketing Officer κ. Τάκης Σολωμός και ο Monetization Manager κ. Βασίλης Λάγιος

28

H κα Τζούλια Αποστολόπουλος και η κα Θεοδώρα Μαροσούλη

29

Η Γενική Διευθύντρια της Giatra κα Σοφία Ανδρικοπούλου και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της DPG Group of Companies κ. Ανδρέας Κουπάκης

30

Ο Production Manager της Silence Productions κ. Ανδρέας Μηλιώνης

31

Κάποιοι… αμετανόητοι συνέχισαν να κάνουν αναρτήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια της γιορτής.

32

Η ομάδα του gossip-tv.gr

33

Η ομάδα του newsbomb.gr

35

Η ομάδα του queen.gr

36

Η ομάδα του onsports.gr

37

Η ομάδα του mediagate.gr

38

Η ομάδα του fashionlove.gr, η κα Θεοδώρα Μαροσούλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Digital Media κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, η κα Τίνα Φερεντίνου, η κα Γωγώ Καλλιντέρη και η κα Ιωάννα Λάβδα

39

Η ομάδα του astrology.gr

40

Η ομάδα του sportaction.gr, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DPG Group of Companies κ. Νίκο Στελλάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DPG Digital Media κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο

41_copy

Η ομάδα της «Πράσινης»

42

Η ομάδα του ΙΤ

43

Η ομάδα της Giatra

44

Η ομάδα του Web Optimization