Το βαρύ πρόστιμο του ΣΔΟΕ στον Γιάννη Πλούταρχο και η απάντηση που έδωσε

Σαν βόμβα έσκασε το πρωτοσέλιδο της REAL LIFE που έκανε λόγο για βαρύ πρόστιμο στον αγαπημένο καλλιτέχνη από τον ΣΔΟΕ με την αγορά ενός σκάφους που είχε κάνει. Η απάντηση του Γιάννη Πλούταρχου ήταν άμεση.

Ο γνωστός τραγουδιστής μετά το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας αποκάλυψε ότι το σκάφος του δεν είναι ιδιωτικό, αλλά επαγγελματικό. Επειδή όμως οι δουλειές «έπεσαν έξω» λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπόρεσε να κάνει τα ναύλα που χρειαζόταν και το ΣΔΟΕ  δικαιολογημένα του ζητά να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για ΦΠΑ.

«Το σκάφος δεν είναι δεσμευμένο με την έννοια ότι δεν μπορεί να κινηθεί, δεν μπορεί να κάνει ναύλα», είπε στο Star και πρόσθεσε: «Απλά είναι για έλεγχο ακόμα και δεν έχω κάποιο πόρισμα της εφορίας». Ο γνωστός τραγουδιστής που αυτό το διάστημα εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη με την Μαρία Ιακώβου και τον Νίνο, έδωσε εξηγήσεις για το τι έγινε ακριβώς με την εφορία:

«Εδώ και τρία χρόνια  αποφάσισα να κάνω μια επιχείρηση και έτσι αγόρασα με την βοήθεια ενός δανείου ένα επαγγελματικό σκάφος. Για να ασχοληθώ με κάτι που τουλάχιστον αγαπώ τόσο πολύ. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά βέβαια, γιατί έπεσα στην αρχή της κρίσης και δεν μπόρεσα να κάνω τα ανάλογα ναύλα που έπρεπε να κάνω. Το κράτος λοιπόν έρχεται και σου λέει: "Κύριε, επειδή δεν έχεις τα ανάλογα ναύλα δεν πιστεύω ότι είναι επαγγελματικό το σκάφος σου και είναι ιδιωτικό. Και έτσι λοιπόν απαιτώ να μου φέρεις πίσω το ΦΠΑ". Είμαστε σε αυτή την διαδικασία τώρα». Αυτή είναι η επίσημη αντίδραση του καλλιτέχνη και πλέον όλα θα λυθούν μεταξύ του ιδίου και των κρατικών φορέων. Να προσθέσουμε ότι το ποσό για το οποίο μιλάμε αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ