Ποιοι διάσημοι έλαβαν μέρος στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004;

Ποιοι διάσημοι έλαβαν μέρος στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004;

Η ελληνική Ολυμπιάδα συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του πλανήτη έχοντας για λαμπαδηδρόμους μερικά από τα πιο λαμπερά ονόματα.

Το 2004 η Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων της Αθήνας ξεκίνησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρώτο σταθμό το Σίδνεϊ και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων κι από τις πέντε ηπείρους, όσπου να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα.

«Με τα δύο αεροπλάνα μας, τον Δία και την Ήρα, ταξιδεύει από σήμερα και για 36 ημέρες η ίδια η Ελλάδα, στη μεγαλύτερη προσπάθεια προβολής της διοργανώτριας χώρας των Αγώνων, που έγινε ποτέ. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή Φλόγα θα επισκεφτεί 33 πόλεις, σε 27 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να ανάψει τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 13 Αυγούστου και να σημάνει την έναρξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων.35 ημέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας», δήλωνε όλο καμάρι η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Με μεγάλη ανταπόκριση από όλες τις πολεις του κόσμου, από το Σύδνευ, το Πεκίνο, τη Σεούλ, το Κάιρο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, μέχρι και το Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλλες και τη Βαρκελώνη, εκατομμύρια κόσμου βγήκε στους δρόμους και τίμησε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των δικών μας Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιοι όμως ήταν οι διάσημοι που κράτησαν στο χέρι τους τη δάδα με την ιερή φλόγα και έτρεξαν διαδίδοντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του αθλητισμού και της υγιούς άμιλλας;

Ο 86χρονος Νέλσον Μαντέλα έτρεξε στο νησί Ρόμπεν, του Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν φυλακισμένος επί 27 χρόνια για το ρόλο του στον αγώνα κατά του Απαρτχάιντ. Ο άσσος του ποδοσφαίρου Πελέ, ο Καρλ Λιούις, αλλά και ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ιμπραήμ Κουτλουάι μετέφεραν την ολυμπιακή φλόγα γεμάτη περηφάνια, ενώ
μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων που έτρεξαν στη Θεσσαλονίκη ήταν και ο διάσημος Κινέζος ηθοποιός Τσάκι Τσαν.

«Η πρόταση για να λάβω μέρος στη Λαμπαδηδρομία ήταν τιμητική, ήταν μία πηγή έμπνευσης. Η Λάρισα είναι μία ιστορική πόλη με μεγάλη αθλητική ιστορία και παράδοση» δήλωσε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ η σύζυγός του Αντριάνα Σκλεναρίκοβα έλεγε, «Είμαι ενθουσιασμένη. Υπέβαλα αίτηση συμμετοχής όταν έμαθα για την πρόταση που έγινε στον Κριστιάν να τρέξει ως Λαμπαδηδρόμος. Τα τελευταία τρία χρόνια οι Έλληνες με τίμησαν με αγάπη και στοργή». Φυσικά δεν ξεχνάμε τον μεγάλο star Τom Cruise, αλλά και τον Sylvester Stalone που έτρεξαν φορώντας τα χρώματα της αποστολής και διέδωσαν παντού το μήνυμα του ολυμπιακού ιδεώδους.

Την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφερε από την Κύπρο στην Κρήτη η πρόεδρος της Αθήνα 2004 κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Μαγική στιγμή, παρά το γεγονός ότι είχα πάρει μέρος στην Λαμπαδηδρομία της Βαρκελώνης, η Λαμπαδηδρομία αυτή είναι πρωτόγνωρη, ένωσε τον κόσμο. Ανταλλάξαμε τις ιδέες, την διαφορετικότητά μας, είναι μια αλυσίδα ζωής», δήλωνε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ Νίκη Μπακογιάννη, η Βούλα Πατουλίδου, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο Νίκος Κακλαμανάκης και ο Κάχι Καχιασβίλι, δε θα μπορούσαν να λείπουν από την όλη οργάνωση με σημαιοφόρο τον Πύρρο Δήμα.

Τώρα από το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας μας, ο γνωστός τραγουδιστής, Γιώργος Τσαλίκης συγκινημένος είχε την τιμή να ανάψει το Βωμό στη Στυλίδα, η δημοφιλής τραγουδίστρια Άννα Βίσση μετέφερε τη Φλόγα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ενώ αποστάσεις έτρεξαν και ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος, αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Φέτος, ξεκινώντας το ταξίδι της στη Βρετανία στα χέρια του David Beckam, είμαστε σχεδόν σίγουροι πως η ολυμπιακή φλόγα έχει πολύ δρόμο να διανύσει και μάλιστα όπως έχει διαρρεύσει δε θα είναι λίγοι οι διάσημοι που θα τη μεταφέρουν!