Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Υπουργός που έχει αδυναμία στις ακριβές τσάντες

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Υπουργός που έχει αδυναμία στις ακριβές τσάντες

Η ζωή, οι ακριβές τσάντες και το στιλ της νέας υπουργού

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες γυναίκες που κάθισαν στα έδρανα της βουλής.
Ο λόγος για την Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτή της Α Αθηνών, η οποία χθες ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού στη νέα Κυβέρνηση.

Η 37χρονη υπουργός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αν και ακόμη η ίδια δεν είχε σκεφτεί καθόλου την πολιτική καριέρα όταν ήταν μικρότερη, οι σπουδές της δείχνουν το αντίθετο. Τελείωσε το κολλέγιο Αθηνών, μπήκε στη νομική σχολή της Αθήνας και έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, αλλά και στη Βοστώνη.
Μπορεί να μην έζησε ποτέ στην Κρήτη, εκλέχθηκε όμως τις δύο πρώτες φορές, βουλευτής Ρεθύμνου (το 2007 και το 2009) μια και η οικογένειά της έχει ισχυρότατους δεσμούς με το Ρέθυμνο. Πατέρας της ήταν ο γιατρός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολιτικός, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ η μητέρα της που ανήκει σε μια από τις ισχυρότερες οικογένειες της Κρήτης και της Ελλάδας, είναι η Ελένη Βαρδινογιάννη, η αδελφή του Βαρδή βαρδινογιάννη. Λέγεται ότι ο θείος της ο Βαρδής, που της έχει τεράστια αγάπη και αδυναμία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τις γνωριμίες του και τις διασυνδέσεις του, ώστε η πρωτάρα πολιτικά Όλγα να κερδίσει τον δημοφιλή συνομήλικο της υποψήφιο Κώστα Σχοινιά με διαφορά μόλις 39 ψήφων.

Αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική, την περίοδο που δούλευε στις Βρυξέλες στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και οι δυο της γονείς ήταν αντίθετοι και ιδιαίτερα η μητέρα της, η οποία κάποτε είχε πει στην ίδια και στις δύο της αδερφές, Χριστίνα και Δανάη, ότι μπορούν να ασχοληθούν με τα πάντα, εκτός από την πολιτική.
Τον Ιανουάριο του 2010, μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, παντρεύεται τον κοσμηματοπώλη, Μάνο Πενθερουδάκη, ο οποίος είναι επίσης από το Ρέθυμνο, διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουκουρεστίου και έχει ένα γιό που σπουδάζει στην Αμερική και μια κόρη. Το ζευγάρι ζει στο κέντρο της Αθήνας, στο Λυκαβηττό.

Αγαπά τα ταξίδια, άλλωστε έχει ζήσει για χρόνια στην Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ αγαπημένες της πόλεις είναι το Σίδνεϊ, η Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες.
Είναι πάντα περιποιημένη και κομψή, καλοχτενισμένη, χωρίς όμως να δείχνει του κομμωτηρίου και βαμμένη πάντα σωστά, με χρώματα που ταιριάζουν στη γήινη ομορφιά της.

Αν και η ίδια είχε πει ότι λέει όχι στα επώνυμα ρούχα και στις ταμπέλες, σπάνια θα τη δεις με τσάντα που δεν ανήκει σε κάποιο μεγάλο και ακριβό οίκο. Την έχουμε δει να κρατά τσάντες Chanel, Miu Miu, Bottega Veneta κ.α.
Σε ότι αφορά τα ρούχα της, οι στιλιστικές της επιλογές είναι μάλλον κλασικές, χωρίς υπερβολές της και αποφεύγει οτιδήποτε πολύ εξεζητημένο και κραυγαλέο. Φαίνεται να έχει αδυναμία στα εντυπωσιακά κολιέ και σκουλαρίκια.

Η ίδια σε παλιότερη συνέντευξή της σχολίασε την προτίμησή της στα μαύρα ρούχα: "Φοράω πολύ συχνά μαύρο χρώμα. Μου αρέσει το μαύρο, με κάνει να νιώθω άνετα. Όταν ήμουν στην Κρήτη, βουλευτής, είχα πάει στα Ζωνιανά, πριν γίνουν διάσημα, για να κάνω μια βάφτιση. Εγώ, που φοράω συνήθως μαύρα, είχα διαλέξει ένα τιρκουάζ φόρεμα. Ήμουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Όλοι φορούσαν μαύρα, ακόμη και η μάνα του μωρού. Τότε το έκανα τάμα: μόνο μαύρα. Όταν ήρθα στην Αθήνα, ο άντρας μου μού είπε: «Εντάξει, τώρα μπορείς να διαλέξεις και κάτι έγχρωμο".