Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πώς διατηρείται φρέσκια και fit το καλοκαίρι;

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πώς διατηρείται φρέσκια και fit το καλοκαίρι;

Τη ρωτήσαμε και μας αποκαλυψε τα μυστικά της!

Βρήκαμε την αγαπημένη μας, δροσερή και πάντα χαμογελαστή Σταματίνα Τσιμτσιλή και δεν αντέξαμε. Τη ρωτήσαμε λοιπόν, τι κάνει και καταφέρνει να δείχνει τόσο λαμπερή το καλοκαίρι. Οταν την κοιτάς από τόσο κοντά κυριολεκτικά ψάχνεις για κάποιο σημάδι, ξεφλούδισμα, κυτταρίτιδα, οτιδήποτε (ας μην κρυβόμαστε, ξέρετε πως είμαστε οι γυναίκες). Ε, λοιπόν, τίποτα! Μόνο ένα υγιές δέρμα από την κορυφή ως τα νύχια, και μαλλιά φυσικά!

-Σταματίνα, θέλω να μου πεις τι κάνεις και είσαι έτσι φρέσκια τώρα το καλοκαίρι!

Πρώτα απ' όλα είμαι κατά των λύσεων εξπρές. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα είμαι ένα χειμώνα στον κόσμο μου και ένα μήνα πριν το καλοκαίρι θα θυμηθώ ότι πρέπει να τρώω αγγούρια και μαρούλια! Είμαι κατά αυτής της τακτικής. Με έχει σώσει μία ζωή από τις αυξομειώσεις του βάρους. Προσέχω όλο το χρόνο. Κατά τα άλλα... προσπαθώ να πίνω γενικότερα περισσότερο νερό από ό, τι το χειμώνα, αποφεύγω πάρα πολύ το μακιγιάζ... βάζω μόνο ένα lip balm.

-Δεν έχεις και ανάγκη από ό, τι βλέπω...

Δεν είναι αυτό, επιβαρύνεται πάρα πολύ το δέρμα το καλοκαίρι και θεωρώ αστεία την εικόνα μιας κοπέλας πχ στην παραλία με ρουζ, make up, kραγιόν, μάσκαρα και ό, τι άλλο.

-Τι τρως γενικά σε μία μέρα; Τα πάντα;

Γενικά τρώω πιο ελαφριά, φρουτάκια, σαλατούλες, αλλά δεν κάνω κάτι άλλο. Προσέχω συστηματικά. Όταν είμαι σπίτι ρυθμίζω, επιλέγω τι θα φάω όπως π.χ. πρωτείνες με σαλάτα! Αποφεύγω πάρα πολύ τους υδατάνθρακες και δεν τρώω τηγανητά. Αν βέβαια είμαι έξω με φίλους ή τον άντρα μου και με έχουν καλέσει ή έχω βγει για φαγητό, θα φάω και τις τηγανητές μου πατάτες- όχι ένα πιάτο- αλλά θα φάω και γλυκά και απ' όλα. Δεν θα στερηθώ. Θα την κάνω και την παρασπονδία μου. Δεν θα έχω αυτό το υστερικό 'δεν μπορώ το ένα και το άλλο'.

-Γυμνάζεσαι;

Ναι, κάνω zumba και βάρη από μία φορά την εβδομάδα. Κάνω κανονικό training και μετά zumba, αλλά γενικά είμαι δραστήρια, περπατάω, πάω το σκύλο βόλτα, κάνω ποδήλατο, κολυμπάω...

-Οπότε γενικά έχεις εντάξει στην καθημερινότητά σου και άλλες δραστηριότητες που σε βοηθούν να είσαι σε φόρμα. Τη zumba πώς και την επέλεξες; Είναι πλήρης άσκηση;

Δεν υπάρχει! Είναι η πιο σκληρή και διασκεδαστική προπόνηση. Έβλεπα πριν 1 χρόνο κάτι βιντεάκια στο youtube και είπα να το δοκιμάσω. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Είναι πολύ απελευθερωτικό έως και αστείο. Αν το κάνεις συστηματικά και δυναμικά χάνεις έως και 500 θερμίδες μέσα σε μία ώρα! Λατρεύω το χορό και μου αρέσει πάρα πολύ η κίνηση.

-Αγαπημένα σου προιόντα περιποίησης; Τι θεωρείς απαραίτητο;

Πάντα χρησιμοποιώ μάσκα μαλλιών χειμώνα-καλοκαίρι και δεν αποχωρίζομαι ποτέ το lip balm μου. Ωστόσο στην παραλία βάζω πάντα γαλάκτωμα με δείκτη προστασίας και ποτέ λάδι, ύστερα από μία φωτοευαισθησία που είχα περάσει. Ο δερματολόγος μου είπε πως το λάδι δεν είναι και τόσο καλό για το δέρμα, οπότε από τότε τηρώ αυστηρά το γαλάκτωμα!