Τότε και τώρα: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βούλα Πατουλίδου στο πέρασμα του χρόνου

Τότε και τώρα: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βούλα Πατουλίδου στο πέρασμα του χρόνου

Η πιο σπουδαία γυναίκα πρωταθλήτρια στην ιστορία κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα έχει άλλαξει από την ημέρα που κέρδισε το χρυσό στος Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Πολύ.

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» βροντοφώναξε η Βούλα Πατουλίδου καθώς κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και το κορίτσι από το Τριπόταμο Φλώρινας κατάφερε 12 δεύτερα και 64 δέκατα να κάνει περήφανη την Ελλάδα, όπως καμία αθλήτρια δεν τα είχε καταφέρει μέχρι τότε και από τότε. Ως η πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του κλασικού αθλητισμού, η Βούλα αντιπροσωπεύει για τους περισσότερους Έλληνες την ελληνική ψυχή που δύναται να μεγαλουργήσει ακόμα και αν πολλοί συχνά το ξεχνάμε. Το κορίτσι όμως που έκοψε την κορδέλα του τερματισμού πρώτη το 1992 στη Βαρκελώνη δεν έχει καμία σχέση με την κομψή κυρία του σήμερα που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της. Τουλάχιστον εμφανισιακά.

Η αθλήτρια με τις φόρμες και τα sneaker που η Ελλάδα αγάπησε για την απλότητα της και τη δύναμη της ψυχής της και του σώματος της παραμένει το ίδιο προσγειωμένη και λαοφιλής, αλλά η εμφάνιση της σίγουρα δεν είναι κάτι που πλέον παραμελεί. Οι φόρμες έχουν αντικατασταθεί από προσεγμένα look με τα στενά φορέματα να πρωταγωνιστούν στις ενδυματολογικές της επιλογές, ενώ τα μαλλιά δεν είναι πια ατημέλητα, αλλά πάντα καλοχτενισμένα. Αλλά ο χρόνος δεν φάνηκε καλός μόνο με το στυλ της Βούλας, αλλά και με την ίδια. Είκοσι χρόνια μετά την κούρσα που άλλαξε τη ζωή της η Βούλα φαίνεται το ίδιο νέα και γεμάτη ενέργεια με τη μέρα που πρωτογνωρίσαμε, αν όχι καλύτερη από την εποχή που δόξασε τον ελληνικό αθλητισμό.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την πορεία της Βούλα Πατουλίδου στο χρόνο και τη μεταμόρφωση της σε μία σικάτη γυναίκα στη gallery.

Διαβάστε περισσότερα:

Πήραν φωτιά τα ύδατα: Ο πιο καυτός κολυμβητής στους Ολυμπιακούς είναι τελικά Γάλλος

Τι θα φορούν οι Spice Girls στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων;