Οι πιο πολιτικοποιημένοι άνθρωποι της μόδας

Οι πιο πολιτικοποιημένοι άνθρωποι της μόδας

Ποιος είπε ότι μόδα και πολιτική δεν συνδυάζονται;

Στις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν, στις Η.Π.Α., οι προεδρικές εκλογές που θα αναδείξουν τον επόμενο πλανητάρχη και, μέσα στο προεκλογικό κλίμα, δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν εκφράσει ανοιχτά τις πεποιθήσεις τους αλλά και την υποστήριξή τους στους υποψήφιους. Αν και ο κόσμος της μόδας αποφεύγει, κατεξοχήν, να εκφραστεί πολιτικά, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν διστάζουν να δηλώνουν και να στηρίζουν τις πεποιθήσεις τους. Ας δούμε ποιοι είναι.

Anna Wintour
Είναι μάλλον η πιο διάσημη πολιτικοποιημένη fashionista. Η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue έχει διοργανώσει πολλά events με σκοπό της συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση της καμπάνιας του προέδρου Obama, ενώ θεωρείται μία από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

Cindy Crawford
Το supermodel και ο σύζυγός του, Rande Gerber, στις προηγούμενες εκλογές του 2008 έδωσαν στην καμπάνια του Barack Obama 4.600 δολάρια αλλά, σύμφωνα με αναφορές, στις φετινές εκλογές υποστηρίζει τον Mitt Romney των Ρεπουμπλικάνων.

Diane von Furstenberg
Η δημιουργός του wrap dress είναι και συνδικαλίστρια, αφού είναι πρόεδρος του Σωματείου Αμερικανών Σχεδιαστών (CFDA). Όπως και άλλοι σχεδιαστές που ανήκουν στο σωματείο, η von Furstenberg έχει συμμετάσχει στην πρωτοβουλία Runway To Win, με σκοπό την επανεκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου ενώ, στο πρόσφατο Fashion's Night Out κυκλοφορούσε με μία κονκάρδα Obama καρφιτσωμένη στα ρούχα της.

Stella McCartney
Η Βρετανίδα σχεδιάστρια, το 2008, διοργάνωσε ένα πάρτυ προς τιμήν του υποψήφιου -τότε- Barack Obama.

Vivienne Westwood
Η εκκεντρική Dame της βρετανικής μόδας, τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε στους δρόμους, μαζί με τους «Αγανακτισμένους» του Λονδίνου ενώ, επανειλημμένα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τον άκρατο καταναλωτισμό.

Marc Jacobs
Ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, εδώ και πολλά χρόνια, ο ταλαντούχος Jacobs έχει παράγει μία σειρά t- shirts με θέμα την ισότητα, ενώ στην πρωτοβουλία Runway To Win για την επανεκλογή του Obama, δώρησε ένα από τα σχέδιά του.

Elle Macpherson
Το supermodel πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ελπίζει να επανεκλεγεί ο πρόεδρος των Η.Π.Α. «Ζω στο Λονδίνο και είμαι σοσιαλίστρια. Τι περιμένατε;».

Jason Wu
Ένας από τους αγαπημένους σχεδιαστές της Πρώτης Κυρίας, Michelle Obama, ο Jason Wu είναι ένας από τους σχεδιαστές που συμμετείχαν με χαρά στο Runway to Win.

Διαβάστε ακόμα:
Όταν ο Barack παντρεύτηκε τη Michelle
Και η Diane von Furstenberg στηρίζει Obama
Madonna: Η βασίλισσα της pop δείχνει τη στήριξή της στον Barack Obama