Morrissey για Thatcher: «Ήταν ο τρόμος προσωποποιημένος, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς»

Morrissey για Thatcher: «Ήταν ο τρόμος προσωποποιημένος, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς»

Ο διάσημος τραγουδιστής γράφει για την πρώην πρωθυπουργό

Με αφορμή το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού Margaret Thatcher, ο τραγουδιστής Morrisey για άλλη μια φορά έδειξε τα έδειξε τα πραγματικά του συναισθήματα για τη γυναίκα που δίχασε τον κόσμο και τη Βρετανία. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Το 1988 στο πρώτο solo του δίσκο κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο "Η Margaret στη γκιλοτίνα". Ο τίτλος ήταν ξεκάθαρος για το πως ένιωθε για εκέινη και σήμερα λίγο μετά το θάνατό της, ο τραγουδιστής έγραψε:

«Κάθε της κίνηση της επένευε αρνητισμό. Κατέστρεψε τις βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, μισούσε τους ανθρακωρύχους, μισούσε τις τέχνες, μισούσε τους Ιρλανδούς Μαχητές της Ελευθερίας και τους άφησε να σβήσουν, απεχθανόταν τους φτωχούς και δεν έκανε τίποτα για να τους ενισχύσει, μισούσε την Greenpeace και τους υπέρμαχους της οικολογίας, ήταν η μόνη Ευρωπαία ηγέτης που αντιτάχθηκε στην απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντοστού, είχε στείρο πνεύμα και καρδιά από πάγο, και και ακόμη και το ίδιο της το επιτελείο την απομάκρυνε.

Σιδηρά Κυρία; Όχι. Βάρβαρη Κυρία; Ναι. Μισούσε τις φεμινίστριες, παρόλο που η άνοδος της στην εξουσία ευνοήθηκε από την πρόοδο του γυναικείου κινήματος. Εξαιτίας της, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη γυναίκα σε τέτοιο πόστο στη Βρετανική πολιτική ζωή, έκλεισε πίσω της καλά την πόρτα, αντί να την κρατήσει ανοιχτή για να ασχοληθούν και άλλες γυναίκες με την πολιτική. Θα την θυμούνται με συμπάθεια μόνο όσοι δεν έτυχε να υποστούν τις συνέπειες των πολιτικών της. Αλλά η πλειοψηφία των εργαζόμενων Βρετανών την έχουν ήδη ξεχάσει και στην Αργεντινή θα γιορτάζουν το θάνατό της. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Θάτσερ ήταν ο τρόμος προσωποποιημένος, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.»

Και δεν είναι ο μόνος που έχει τέτοια συναισθήματα για την πρώην πρωθυπουργό. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του βρετανικού λαού πανηγυρίζει για το θάνατό τηςκαι μάλιστα το τραγούδι της Judy Garland's "Ding Dong The Witch Is Dead" ανέβηκε στα Charts αμέσως μετά την είδηση του θανάτου της.