H Amy Winehouse είναι πεντακάθαρη

H Amy Winehouse είναι πεντακάθαρη

Και, αυτή τη φορά, όχι μόνο μιλάμε σοβαρά αλλά κυριολεκτούμε κιόλας.

Μπορεί οι διακηρύξεις της περί καθαρότητας όσον αφορά στις καταχρήσεις του αλκοόλ και των ναρκωτικών ουσιών να πέφτουν στο βρόντο και να προκαλούν ειρωνικό μειδίαμα σε όσους τις ακούνε/ διαβάζουν μια που ο στίχος «They try to make me go to rehab but I say no» (μτφρ. Προσπαθούν να με κάνουν να πάω στην αποτοξίνωση αλλά λέω όχι) είναι κομματάκι πιο αντιπροσωπευτικός από τις δηλώσεις περί αποτοξίνωσης.

Το ποτό και τα ναρκωτικά, όμως, δεν είναι η μόνη εμμονή της Βρετανίδας hitmaker τραγουδίστριας. Η μανία με την καθαριότητα είναι ένα (νεοαποκτηθέν, λένε οι φήμες) χαρακτηριστικό της από το οποίο δεν μπορεί -ενδεχομένως δε θέλει κιόλας- να απαλλαχθεί. Το σπίτι της στο Βόρειο Λονδίνο είναι πλέον απίστευτα καθαρό, όπως λένε οι φίλοι της, άσπιλο και αμόλυντο. Και όχι δια χειρός κάποιας οικιακής βοηθού. Περνάει ώρες ατελείωτες να καθαρίζει, να γυαλίζει και να τρίβει «για να κρατηθεί μακριά από τις καταχρήσεις» όπως λένε οι φίλοι της και γι αυτό δεν επιδιώκουν κιόλας να την αποτρέψουν.

Πρόσφατα αποφάσισε εκτός από το καθάρισμα να το ρίξει και στο ξεκαθάρισμα και αφού άδειασε τις ντουλάπες της δώρισε ρούχα αξίας 20.000 λιρών σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Μια που οι περισσότερες συναυλίες της καταλήγουν σε απογοητευμένα γιουχαΐσματα και από τον τελευταίο της δίσκο έχει μεσολαβήσει ήδη πολύ καιρός ίσως αυτή η νέα της εμμονή να είναι μια καλή ιδέα για μια καινούργια καριέρα (καθαρίστριας) αν δεν τα καταφέρει να εξακολουθήσει να μας μαγεύει με τα τραγούδια της. Που το απευχόμεθα.