Το ακριβότερο διαζύγιο στον κόσμο: Η τυχερή σύζυγος «πήρε» μέχρι και μισό ελληνικό νησί

Το ακριβότερο διαζύγιο στον κόσμο: Η τυχερή σύζυγος «πήρε» μέχρι και μισό ελληνικό νησί

Το δικαστήριο αποφάσισε να της κατατεθούν 3,2 δις ευρώ

Αν είναι να κάνεις ένα γάμο, σου λένε οι μαμάδες, κάνε έναν και καλό! Αυτό φαίνεται πως έκανε και η Ελένα Ριμπολόβλεβα, πρώην σύζυγος του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ που μετά από 6 χρόνια δικαστικής διαμάχης και με τον ζάμπλουτο σύζυγό της να μην θέλει να της δώσει φράγκο, τελικά το δικαστήριο επιδίκασε τη μισή περιουσία του στην πρώην σύζυγό του.

DIPLO600

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι στην διάθεση της Ελένα Ριμπολόβλεφα είναι πλέον και ο Σκορπιός, το νησί που ανήκει στην οικογένεια Ωνάση. Ας μάθουμε, όμως, περισσότερα πράγματα για αυτό το διαζύγιο που θα περάσει στην ιστορία μιας και είναι το ακριβότερο του κόσμου.


Εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Ελβετίας δήλωσε σε Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτού του είδους η απόφαση δε ανακοινώνεται παρά μόνο στους αντιδίκους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το δικαστήριο επιδίκασε στην Ελένα Ριμπολόβλεβα το ποσό των 4.020.555.987,20 ελβετικών φράγκων (3.295 δισ. ευρώ) ενώ η πρώην σύζυγός του κέρδισε και την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος απέκτησε την ομάδα του Μονακό το 2011 και ζει μόνιμα στο πριγκιπάτο. Μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια αγόρασε το νησί Σκορπιός στην Ελλάδα, μια βίλα στο Μαϊάμι από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, και άλλη μία από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη, όπως και μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία.