Η Angelina Jolie έλαβε μία από τις μεγαλύτερες τιμές από την Βασίλισσα Ελισάβετ!

Η Angelina Jolie έλαβε μία από τις μεγαλύτερες τιμές από την Βασίλισσα Ελισάβετ!

Χρίστηκε «Dame» για τη φιλανθρωπική συνεισφορά της.

Το ανθρωπιστικό έργο της Angelina Jolie είναι κάτι παραπάνω από γνωστό τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα είναι από τους λίγους σταρ του Hollywood που αντί να περιφέρουν απλώς έναν τίτλο πρέσβη κάποιας ΜΚΟ, κάνουν πραγματικά σκληρή δουλειά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Αυτή η προσπάθεια της Jolie, λοιπόν, δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΑΜ της την Βασίλισσα Ελισάβετ, και λίγες μέρες μετά την συγκινητική ομιλία της ηθοποιού στο Λονδίνο για λογαριασμό των επιζώντων βιασμού στις εμπόλεμες ζώνες, η Jolie βραβεύτηκε με μία από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις της Βρετανίας με το να την χρίσει «Dame» -το θηλυκό ισοδύναμο του «ιππότη»- η ίδια η Βασίλισσα.

Σε δήλωση της σταρ που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο People, η Angelina αναγνώρισε τη διάκριση λέγοντας «Το να λάβεις μια τιμή που σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική σημαίνει πολλά για μένα, καθώς είναι αυτό στο οποίο θέλω να αφιερώσω την εργασιακή μου ζωή. Δουλεύοντας με το PSVI (σ.σ. Preventing Sexual Violence Initiative, δηλαδή η Πρωτοβουλία για Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας) και με θύματα βιασμών είναι μια τιμή από μόνη της. Ξέρω ότι θα χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να πετύχουμε τους στόχους μας και είμαι αφιερωμένη σε αυτό για όλη τη δική μου».

Ωστόσο, η Jolie δεν ήταν η μόνη που βραβεύτηκε εκείνη την ημέρα. Για την ακρίβεια ήταν μία από τα χίλια πρόσωπα που έλαβαν τίτλους τιμής στον ετήσιο Κατάλογο Τιμών για τα γενέθλια της βασίλισσας, ο οποίος και κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ άλλων γνωστών ηθοποιών, η Ελισάβετ τίμησε τον Daniel Day Lewis με τον τίτλο του «Sir», την Maggie Smith με τον τίτλο «Companion of Honour» και τον Damien Lewis με τον τίτλο «Order of the British Empire».

Μην αρχίσετε να βάζετε τη προσφώνηση «Dame» πριν το όνομα της Angelina Jolie, όμως, καθώς επειδή δεν είναι Αγγλίδα δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της δημοσίως.

Διαβάστε επίσης:

H Αngelina Jolie και η Amal Alamuddin έγιναν ήδη κολλητές! Τι τις ένωσε;

Αυτό είναι το μυστικό της Angelina Jolie για λαμπερή επιδερμίδα!

Οι επιστήμονες αποκαθηλώνουν την Angelina ως σύμβολο ομορφιάς! Δείτε γιατί