Leonor: Όσα θέλετε να ξέρετε για την 8χρονη νεότερη διάδοχο του Ισπανικού Θρόνου

Leonor: Όσα θέλετε να ξέρετε για την 8χρονη νεότερη διάδοχο του Ισπανικού Θρόνου

Το ξανθό χαριτωμένο κοριτσάκι που θα γίνει αρχηγός του στρατού

Μια νέα σελίδα ξεκίνησε για την ιστορία της Ισπανίας μετά την χθεσινή ενθρόνιση του Φελίπε του ΣΤ. Ο νέος βασιλιάς φόρεσε την κόκκινη ζώνη του αρχιστράτηγου, του ανωτάτου αξιώματος του ισπανικού στρατεύματος και ταυτόχρονα τα βλέμματα έπεσαν τόσο στο νέο Βασιλιά αλλά και στην μόλις 8 χρονών διάδοχο το Ισπανικού θρόνου την Leonor, που αυτή τη στιγμή είναι η νεότερη διάδοχος σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για έναν ρόλο που ο πατέρας της Φελίπε ανέλαβε το 1977, σε ηλικία 7 ετών δηλαδή από τότε που ξεκίνησε να προετοιμάζεται για την μεγάλη αυτή στιγμή της ενθρόνισης.
Το ίδιο, λοιπόν, θα γίνει και στην περίπτωση της Leonor. Τώρα προέχει η στρατιωτικής της εκπαίδευση ως μελλοντική αρχηγός στρατού ενώ η ζωή της από εδώ και στο εξής δεν θα είναι και τόσο ιδιωτική.

Μπορεί η Leonor και η μικρότερη αδελφή της Σοφία να ήταν προστατευμένες από τη δημοσιότητας όμως σιγά- σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν πληροφορίες για εκείνες.

Ήδη γράφτηκε ότι η Leonor φοιτά στο ίδιο σχολείο όπου πήγαινε ο πατέρας της στη Μαδρίτης ενώ αναμένεται να ακολουθήσει σπουδές στο εξωτερικό. Δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα είναι επικεφαλής του στρατού, θα πρέπει να κάνει στρατιωτική εκπαίδευση πριν γίνει 18 ετών και ορκιστεί πίστη στον Βασιλιά και το σύνταγμα.

Όλα αυτά βέβαια μόνο αν δεν κάνει το βασιλικό ζεύγος τρίτο παιδί, το οποίο θα είναι αγόρι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί από τον τίτλο της.