Πριγκίπισσα Βεατρίκη: «Αγωνίστηκα με τη δυσλεξία μου ως παιδί. Ευχόμουν να μην υπήρχε»

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: «Αγωνίστηκα με τη δυσλεξία μου ως παιδί. Ευχόμουν να μην υπήρχε»

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης ενθαρρύνει τα παιδιά με δυσλεξία να την αποδεχθούν.

«Δεν είναι μυστικό ότι αγωνίστηκα με τη δυσλεξία μου ως παιδί και συχνά ευχόμουν να μην υπήρχε», είπε η πριγκίπισσα Βεατρίκη. «Αλλά τώρα το βλέπω ως ένα τεράστιο δώρο και θέλω κάθε δυσλεξικό παιδί να γνωρίζει ότι και αυτά μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυσλεξικές τους δυνάμεις».

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη ήταν 7 ετών όταν διαγνώστηκε με δυσλεξία και στο παρελθόν έχει μιλήσει για τις εμπειρίες της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όλα τα παιδιά. Τώρα, η εγγονή της Βασίλισσας έχει αναλάβει την ανάγνωση ενός νέου παιδικού βιβλίου με στόχο την ενδυνάμωση των δυσλεξικών παιδιών.

Η κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σάρα Φέργκιουσον με την ανάγνωση βιβλίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που είναι σήμερα, θέλησε να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και να ενθαρρύνει τη «δυσλεκτική υπερδύναμη» τους.

Η Βεατρίκη, η οποία μεγάλωσε επίσης με δυσλεξία, ανέγνωσε το βιβλίο Xtraordinary People που γράφτηκε από την ιδρύτρια του Made by Dyslexia, Κέιτ Γκριγκς.
Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι πρέσβειρα της οργάνωσης με επικεφαλής επιτυχημένες στον τομέα τους προσωπικότητες με δυσλεξία που βοηθούν τον κόσμο να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να υποστηρίξει τη μαθησιακή δυσκολία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση έχει επισημάνει πώς ένας δυσλεκτικός νους βλέπει τον κόσμο διαφορετικά. «Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε για μένα είναι ότι είμαι Made by Dyslexia, κάτι που ήταν ένας αγώνας όταν ήμουν στο σχολείο» αναφέρει στο video. «Αλλά τώρα, χάρη σε όλη την εξάσκηση και την πολλή υποστήριξη, αισθάνομαι τόσο τυχερή και συνεργάζομαι με κάποιους απίστευτους οργανισμούς που είναι εκεί για να σας στηρίξουν στο ταξίδι σας για να μάθετε ποια είναι η υπερδύναμη σας», τονίζει η πριγκίπισσα.

«Λέμε ότι αυτό είναι που μας κάνει Εξαιρετικούς. Βλέπετε, όταν είστε δυσλεξικοί, σκέφτεστε λίγο διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν είναι δυσλεξικοί. Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης μας κάνει πολύ καλούς σε όλα τα πράγματα» επισημαίνει.

Αναφέρεται επίσης στις δυσκολίες της με τη δυσλεξία στο παρελθόν και κοινοποιεί άλλα βίντεο της οργάνωσης Made by Dyslexia, στα οποία μιλά για το πώς ήταν στο σχολείο, όταν φαινόταν ότι οι φίλοι της ήταν «τόσο μπροστά».

Δες το video..