Πρίγκιπας Harry vs Πρίγκιπα William: Όλη η αλήθεια για την κρίση της μοναρχίας

Κατερίνα Ιωακείμ
Πρίγκιπας Harry vs Πρίγκιπα William: Όλη η αλήθεια για την κρίση της μοναρχίας

Το στέμμα διχάζει - Γιατί τα ανάκτορα προκάλεσαν τεχνητή κρίση ανάμεσα στα δύο αδέρφια – Γιατί είναι τόσο θυμωμένος ο πρίγκιπας Harry

Δυο αδέρφια μεγάλωσαν με αξιοπρέπεια και βαθιά αγάπη ο ένας για τον άλλο, μοιράστηκαν την πίκρα της απώλειας του πιο αγαπημένου τους ανθρώπου στη γη, της μαμάς τους, έγιναν σύμβολα ενός λαού που περιμένει τον επόμενο βασιλιά του και... εντελώς ξαφνικά βρέθηκαν απέναντι, να μάχονται με συναισθήματα που δεν είχαν ποτέ ξανά, μπλεγμένοι σε ένα κουβάρι που την άκρη του κρατάει η βασίλισσα.

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το χάσμα στις σχέσεις του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry. Ποιος ο ρόλος που έπαιξαν οι γυναίκες της ζωής τους, Kate Middleton και Meghan Markle; Και τι σχέση έχει με όλα αυτά η πριγκίπισσα Diana;

Ένα συγκλονιστικό εξωφυλλικό editorial του Vanity Fair επιχειρεί να διώξει την ομίχλη πάνω από το Buckigham Palace.

Διαβάζοντας τις 4266 λέξεις χωρίς ανάσα, σκέφτεσαι ολοένα και πιο έντονα πως διαβάζεις σκέψεις που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει, ανάμεσά τους κι εσύ, αλλά δεν τολμούσες να πεις ανοιχτά. Η Michelle Ruiz, βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, τόλμησε όμως.

Η βασιλική οικογένεια (aka η βασίλισσα Ελισσάβετ) έδιωξε τον πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle μακριά από την Αγγλία, προκαλώντας τεχνητή κρίση ανάμεσα στα αδέρφια, γιατί η ολοένα αυξανόμενη δημοσιότητά του έπληταν το γόητρο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Κι αυτό ήταν πολύ, πάρα πολύ κακό καθώς ο William αν και δεύτερος στη σειρά διαδοχής, πίσω από τον Κάρολο, στη συνείδηση όλων είναι ο διάδοχος της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

vanity fair frontpage

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Oprah Winfrey, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είπαν πως η βασιλική οικογένεια έκανε ρατσιστικά σχόλια για το μωρό τους πριν ακόμα γεννηθεί και αρνήθηκαν ψυχολογική ή ιατρική βοήθεια στην Meghan παρότι γνώριζαν ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις. Τέτοια σκληρότητα!

Ο Harry και η Markle, γράφει η Ruiz, ήταν απολύτως λογικό να γοητεύσουν τον λαό. Ο Harry ήταν ένας γοητευτικός πρίγκιπας, ο πιο περιζήτητος εργένης, ένας bon νivant που έβλεπαν τα κορίτσια στα όνειρά τους. Η Meghan ήταν η Αμερικανίδα σταρ με το υπέροχο στιλ και το εκτυφλωτικό χαμόγελο. Η γοητεία που ασκούσαν στους Βρετανούς έγινε πρόβλημα.

Δίπλα στον περιπετειώδη Harry και την glamorous Meghan, ο William και η Kate έμοιαζαν θαμποί και βαρετοί. Κι αυτό δεν άρεσε στο παλάτι.



Ο πρίγκιπας Harry αποκάλυψε στην Oprah ότι η οικογένειά του καλωσόρισε την Meghan στην Αγγλία μέχρι που “κατάλαβαν πόσο καταπληκτική ήταν σε αυτή τη δουλειά”. Τότε άλλαξαν στάση απέναντί τους και αυτό “έφερε μνήμες σκοτεινές”.

Θα είχε η Meghan την ίδια μοίρα με την πριγκίπισσα Diana για το καλό των Ανακτόρων; Η Diana με τη φρεσκάδα της νιότης της, με την ομορφιά της, με το ένστικτο της πρώην δασκάλας που έσκυβε να αγκαλιάσει τα μικρά παιδιά -σε αντίθεση με τις γυναίκες του παλατιού που φοράνε τα γάντια τους και χαιρετούν συνήθως από μακριά-, κέρδισε τις καρδιές των Βρετανών.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης το 1981 στην Ουαλία, τα πλήθη πανευτυχή πλημμύρισαν τους δρόμους για να δουν και να αγγίξουν την πριγκίπισσα. Φώναζαν το όνομα της Diana και σχεδόν αγνοούσαν τον πρίγκιπα Κάρολο. “Η Diana είχε καταφέρει τα πάντα εκτός από το να μην επισκιάζει τον πρίγκιπα”, είχε δηλώσει κάποτε ο valet του πρίγκιπα, Steven Barry.



Επιστρέφοντας από την Ουαλία στο Λονδίνο, η Diana περίμενε να ακούσει επαίνους από την βασίλισσα Ελισάβετ. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κανείς δεν της είπε ένα “μπράβο”. Ίσως επειδή, όπως συνέβη και με τη Meghan, ο χαρακτήρας της εξέθεσε τους “ξύλινους” τρόπους της μοναρχίας. 'Οταν το 1983 στην Αυστραλία ο κόσμος και τα media άρχισαν να την αποκαλούν “η πριγκίπισσα του λαού”, έγιναν όλα πιο δύσκολα για την Diana. “Ο Κάρολος αντί να πανηγυρίζει την επιτυχία μου ως νίκη της μοναρχίας, ζήλεψε πολύ”, είπε η Diana στο BBC το 1995.

Ο Harry εντόπισε τις ομοιότητες στην συμπεριφορά του παλατιού απέναντι στην μητέρα του Diana και στη σύζυγό του Markle αμέσως μετά τη δική τους επίσκεψη στην Αυστραλία, το 2018. Από εκείνη την περιοδεία και μετά η Markle, ακριβώς όπως η πεθερά της, την οποία δεν πρόλαβε ποτέ να γνωρίσει, έγινε απειλή για το στέμμα...

prince VanityFair a

Όπως κατάλαβε ο Harry τι ακριβώς συνέβαινε, έτσι κατάλαβε και o William. Και δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει το παλάτι, παρότι γνώριζε τα τραγικά αποτελέσματα της συμπεριφοράς απέναντι στη μητέρα τους. Ήξερε πόσο την είχε ισοπεδώσει ψυχολογικά ο πόλεμος των ανακτόρων. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπει να υποστεί τα ίδια η σύζυγος του αδερφού του;

Γι΄ αυτό είναι τόσο πικραμένος ο πρίγκιπας Harry. Γι' αυτό είναι τόσο θυμωμένος.

Μετά τον θάνατο της μητέρας μας περάσαμε μια κόλαση μαζί”, είπε ο Harry στην Oprah για τον αδερφό του. Και σε αυτή την πρόταση κρύβεται όλο το παράπονο και η πικρία του μικρού πρίγκηπα.

Ακόμη κι αν δεν συμφωνείς με την προσέγγιση του Vanity Fair είναι σίγουρο πως έχει ένα point! Συνέχισε να διαβάζεις στη gallery.