William – Kate: 10 χρόνια γάμου και ένα ξεχωριστό love story (photos)

William – Kate: 10 χρόνια γάμου και ένα ξεχωριστό love story (photos)

Το παλάτι γιορτάζει τον γάμο του μεγαλύτερου γιου της Diana και του Καρόλου.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τη βασιλιή οικογένεια, για τους Βρετανούς και κυρίως για τους fans της royal family. Σαν σήμερα πριν από δέκαν χρόνια, στις 29 Απριλίου 2011, ο πρίγκιπας William παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Kate Middleton στο Westminster Abbey. Στον ίδιο χώρο που παντρεύτηκε ο Κάρολος με τη Diana πριν από σχεδόν 40 χρόνια.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton συναντήθηκαν για πρώτη φορά ενώ σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο St.Andrews. Η Kate ήταν η ντροπαλή, φοιτήτρια της Ιστορίας της Τέχνης που αγαπούσε τα αθλήματα και τράβηξε την προσοχή του πρίγκιπα William όταν περπάτησε σε μια περίφημη επίδειξη μόδας στο Πανεπιστήμιο σχεδόν με τα εσώρουχα.

Το νεαρό ζευγάρι κρατούσε τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ο δεσμός επιβεβαιώθηκε το 2004 όταν εθεάθησαν να κάνουν σκι μαζί.

Ο πρίγκιπας και η αγαπημένη του αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο του St.Andrews το 2005. Ο πρίγκιπας ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα στο Sandhurst, η απόσταση με την Kate μεγάλωνε και ήρθε ο χωρισμός το 2007. Ευτυχώς, ο χωρισμός δεν κράτησε πολύ και επανασυνδέθηκαν αργότερα την ίδια χρονιά.

Μέχρι το 2008 η Kate είχε το παρατσούκλι «Waity Katie», καθώς ο πρίγκιπας William δεν είχε κάνει ακόμη την πολυπόθητη πρόταση στη μακροχρόνια φίλη του.

Ο πρίγκιπας William έκανε πρόταση γάμου στην Kate Middleton κατά τη διάρκεια μιας απόδρασης τους στην Κένυα τον Οκτώβριο του 2010 δίνοντας της το ζαφειρένιο δαχτυλίδι της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana.

Στις 16 Νοεμβρίου 2010, William και Kate ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους, έδωσαν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη και ο κόσμος αγάπησε αμέσως τη Middleton.



Έναν χρόνο αργότερα, στις 29 Απριλίου 2011, ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την αγαπημένη του ενώ η ημερομηνία του γάμου τους θεωρήθηκε εθνική εορτή.

Το νυφικό της Kate ήταν σχεδιασμένο από τη Sarah Burton του οίκου Αlexander McQueen. Για τη δεξίωση του γάμου της, η Kate φόρεσε ένα δεύτερο φόρεμα επίσης σχεδιασμένο από τη Sarah Burton του οίκου Αlexander McQueen που είχε υπογράψει και το νυφικό της.

Όταν ο πρίγκιπας είδε την Kate, της ψέλλισε: «Τα καταφέραμε» (We made it) αρχικά και «Είσαι πανέμορφη» κατόπιν. Η Kate έκανε μόνη της το μακιγιάζ της.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και η αδερφή της νύφης, Pippa Midleton όταν έσκυψε για να κρατήσει το νυφικό αλλά και αργότερα όταν οι φήμες την ήθελαν να διασκεδάζει μαζί με τον πρίγκιπα Harry.

Ο γάμος του William κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο τα λουλούδια κόστισαν 700.000 ευρώ, τα δύο κέικ έφτασαν στα 70.000 ευρώ, ενώ το φόρεμα της Kate κόστισε κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ.

Μετά τον γάμο της η Kate άλλαξε όνομα και την γνωρίζουμε πια ως Catherine, δούκισσα του Cambridge.

Η Kate ήθελε να τηρήσει τον κανόνα των τριών, φορώντας κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε. Μερικές από τις δαντέλες στο φόρεμα του Alexander McQueen ήταν vintage, τα σκουλαρίκια της ήταν γαμήλιο δώρο από τους γονείς της, ενώ δανείστηκε την τιάρα της Βασίλισσας Ελισάβετ της δεύτερης και είχε κρυφά μια μπλε κορδέλα ραμμένη στο νυφικό της.

Ο κόσμος όπως ήταν φυσικό συγκεντρώθηκε στους δρόμους γύρω από την εκκλησία αλλά και μπροστά από το Παλάτι και λέγεται πως η Kate είπε γεμάτη τρακ «Θεέ μου» όταν βγήκε στο μπαλκόνι του Παλατιού και είδε το ενθουσιασμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να τη δει νύφη πια.

Ο William και η Kate δεν είχαν ποτέ φιληθεί δημόσια μέχρι και τον γάμο τους, οπότε και αντάλλαξαν ένα τρυφερό φιλί μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος.



Πολλές λεπτομέρειες για τη γαμήλια τελετή δεν γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως σε αυτή τραγούδησε η Ellie Goulding η οποία και ερμήνευσε τη δική της εκδοχή του «Your Song» του Elton John, για τον πρώτο χορό του ζευγαριού. Η Ellie υπήρξε και αγαπημένη του πρίγκιπα Ηarry.

Oι εικόνες του 2011, μας προκαλούν λίγη συγκίνηση παραπάνω, γιατί τότε, οι δύο κουμπάροι, τα αδέρφια William και Harry, φορούσαν τις επίσημες στρατιωτικές στολές τους και μιλούσαν σαν δύο κολλητοί φίλοι. Κουμπάρα από τη μεριά της Kate ήταν η αδερφή της Pippa.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον βασιλικό γάμο, ενώ περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ, παρακολούθησαν τον γάμο σε δίκτυα όπως το CNN, το NBC, το ABC, το Telemundo και το CBS.