Από τι πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος! Τι λέει το παλάτι

Κατερίνα Ιωακείμ
Από τι πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος! Τι λέει το παλάτι

Η επίσημη ανακοίνωση που προκαλεί ερωτηματικά και η σύνδεσή του με την Ελλάδα 

Η εύθραυστη κατάσταση υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου απασχόλησε πολλές φορές τα διεθνή media τα τελευταία χρόνια και πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποια ήταν τελικά τα αίτια του θανάτου του. Τον πρόδωσε η καρδιά του; Επιβάρυνε την υγεία του κάποιο κρύωμα; Τι πραγματικά συνέβη την 9η Απριλίου;

Το επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό των ανακτόρων μόλις εκδόθηκε και… δεν πρόκειται να δώσει απάντηση σε καμία απορία!

Ο προσωπικός του γιατρός, Sir Huw Thomas, ο άνθρωπος που στάθηκε στο πλευρό του Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου, υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου αναφέροντας ένα και μόνο αίτιο: Προχωρημένα γηρατειά!

Σύμφωνα με την Daily Telegraph που αποκάλυψε το σχετικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε ήρεμος, «πλήρης ημερών», χωρίς άλλη αναφορά σε αίτια θανάτου (παρότι λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του).



Στο πιστοποιητικό θανάτου είναι η πρώτη ίσως φορά που ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισσάβετ αναφέρεται με το πλήρες όνομά του, το οποίο βέβαια είναι σκέτος γλωσσοδέτης και τον συνδέει με την Ελλάδα:

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου γνωστός στο παρελθόν ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, προηγούμενα γνωστός ως Philip Mountbatten! Η επαγγελματική του ιδιότητα που αναγράφεται είναι «Αξιωματικός του Στρατού» (θητεία για την οποία ο ίδιος ο Φίλιππος ήταν πάρα πολύ περήφανος) και «Πρίγκιπας του Ενωμένου Βασιλείου».



Σύμφωνα με απόψεις ειδικών που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, είναι απολύτως αποδεκτό το να αναφέρεται ο όρος «προχωρημένη ηλικία» ως αίτιο θανάτου για κάποιον που έχει συμπληρώσει το 88ο έτος της ηλικίας του και είχε πάντοτε δίπλα του τον γιατρό του να τον παρακολουθεί και να τον κουράρει.

Και βέβαια, αν τα ανάκτορα λένε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε από βαθιά γηρατειά, στα 99 του… that’s it!