Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει σκάνδαλα και μεγάλες απώλειες χωρίς να καταρρέει

Νατάσσα Σχοινά

Με τόσα που συμβαίνουν στο παλάτι κάθε τρεις και λίγο, ένα κόλπο διαχείρισης τής χρειάζεται.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει τραβήξει πολλά στα 95 χρόνια της ζωής της. Σκάνδαλα, απογοητεύσεις, απώλειες. Ακόμα και πολύ πρόσφατα, όλος ο πλανήτης ασχολούνταν με τα όσα συμβαίνουν ή σχετίζονται με το παλάτι. Τι να κατονομάσουμε πρώτο; Την απομάκρυνση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle από το παλάτι με το περίφημο Megxit; Την ακόμα πιο ηχηρή συνέντευξή τους στην Oprah στην οποία αποκάλυψαν ότι η δούκισσα του Sussex ήθελε να αυτοκτονήσει όσο ήταν στη Βρετανία; Μπορούμε, ωστόσο, να πάμε και πιο πρόσφατα.



Τον Απρίλιο του 2021, η Ελισάβετ έπρεπε να διαχειριστεί την απώλεια του πρίγκιπα Φιλίππου με τον οποίο ήταν παντρεμένη 73 χρόνια. Παράλληλα, τα νέα για την τουλάχιστον ταραχώδη ζωή του πρίγκιπα Ανδρέα δε σταματούσαν, με αποκορύφωμα τη φιλία του με τον καταδικασμένο δράστη σεξουαλικών αδικημάτων Jeffrey Epstein. Πώς, όμως, διαχειρίζεται η Ελισάβετ όλα όσα συμβαίνουν χωρίς να καταρρέει; Η απάντηση είναι πολύ απλή.



Πώς διαχειρίζεται η Ελισάβετ τα σκάνδαλα, τις απογοητεύσεις και τις απώλειες

Πηγή κοντά στο παλάτι δήλωσε στο People Royals ότι ο τρόπος με τον οποίο η Ελισάβετ διαχειρίζεται τα όσα της συμβαίνουν είναι πολύ απλός: Ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις μαζί για να μην την πνίγουν.

«Η ικανότητά της να διαχωρίζει ήταν εξαιρετικά χρήσιμη στη ζωή της. Βασικά, βάζει τα πράγματα σε ένα κουτί και λέει ‘Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί την Πέμπτη’. Δεν αφήνει τα πράγματα να την πνίγουν. Έχει πειθαρχία νοητικά και αυτό την έχει βοηθήσει σε αυτά τα 70 χρόνια. Την έχει βοηθήσει να διαχειριστεί όλα όσα συμβαίνουν και δεν της έχει επιτρέψει να καταπιεστεί. Αυτό εξηγεί και το πώς μπορεί να δουλεύει ακόμη σε αυτήν την ηλικία», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή.

Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με την πηγή, το πρόσωπο της Ελισάβετ είναι καθαρό και πρόσχαρο. «Δεν είναι κάποιος που η ζωή του καταρρέει. Η φλεγματική της φύση και τα ‘αμορτισέρ’ της είναι τέτοια που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πισωγυρίσματα. Μου φαίνεται ότι μπορεί να συνεχίσει για καιρό», λέει η πηγή.



Πώς αντιμετώπισε τον θάνατο του Φιλίππου

Η συγγραφέας του βιβλίου «Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch», Sally Bedell Smith δήλωσε πως η Ελισάβετ μπόρεσε να διαχειριστεί την απώλεια του πρίγκιπα Φιλίππου, επειδή ουσιαστικά είχε χρόνο να προετοιμαστεί. «Ο τρόπος που πέθανε, τόσο ήρεμα, ήταν ένας φυσικός, οργανικός τρόπος να φύγει. Και είμαι σίγουρη ότι είχε άπλετο χρόνο να προετοιμαστεί για αυτό. Δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να υποτιμήσει ότι, όσο ανθεκτική, βασισμένη στην πίστη και δυνατή είναι, πρόκειται για έναν έμπιστο που δεν είναι πια εκεί», λέει η συγγραφέας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Kate Middleton προσπάθησε πολύ να τα βρει με τη Μeghan Markle - Η κατάληξη της σχέσης ξαφνιάζει

Ανατροπή! Η Ελισάβετ θέλει να κάνει Χριστούγεννα με τον Harry και τη Meghan

Τον γύρο του κόσμου κάνει η νέα είδηση για την υγεία της Charlene του Μονακό

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης