Η βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε αυστηρό όρο στον William και τον Harry και δεν σηκώνει...κουβέντα

Κατερίνα Μπούσιου

«Αρκετά». Η ρητή απαγόρευση της, την οποία αναγκάστηκαν να αποδεχτούν τα εγγόνια της. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αν παραβούν τον όρο της;

Στα 70 χρόνια της βασιλείας της που συμπληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, τα μεγαλύτερα βάσανα η βασίλισσα Ελισάβετ δεν τα αντιμετώπισε από πολέμους, πολιτικές κρίσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, αλλά από την οικογένειά της. Όμως για πρώτη φορά όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, αποφάσισε να θέσει τους όρους της για να μην συνεχιστούν τα σκάνδαλα που κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά σε εκείνη και στο γόητρο της.



Διαζύγια, τέλος

Σύμφωνα με royal experts βρετανικών εφημερίδων, όλα αυτά τα χρόνια που η βασίλισσα κυβερνά, υπάρχουν αρκετά θέματα που την αφορούν και έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, αλλά και άλλα τόσα τα οποία κρατούνται ως επτασφράγιστα μυστικά. Ένα από αυτά αποκαλύφθηκε πρόσφατα και αφορά τον όρο που έβαλε στα δύο αγαπημένα της εγγόνια, τον William και τον Harry. «Enough is enough», φαίνεται πως είπε στα εγγόνια της, βάζοντας έναν όρο τον οποίο ζήτησε ποτέ να μην παραβούν.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες η βασίλισσα Ελισάβετ, έθεσε ως όρο στους εγγονούς της να μην πάρουν ποτέ διαζύγιο. Ως επικεφαλής και της Αγγλικανικής Εκκλησίας, θεσμικά και ουσιαστικά είναι αντίθετη προς την λύση των γάμων. Ύστερα όμως από τα διαζύγια που έπληξαν και την δική της οικογένεια, αποφάσισε να μην το ζήσει για μία ακόμη φορά. Για αυτό είπε στον πρίγκηπα William όταν ζήτησε ως είθισται την άδειά της για να παντρευτεί την Kate, να το σκεφτεί πολύ καλά, γιατί δεν θα επέτρεπε ένα διαζύγιο τους. Τυπικά θα μπορούσε να μην το δεχτεί. Την ίδια συζήτηση είχε και με τον μικρότερο Harry όταν εκείνος της ανακοίνωσε πως σκέφτεται να παντρευτεί την Meghan.



Το βαρύ παρελθόν των χωρισμών στους Royals

Η βασίλισσα Ελισάβετ, έχει πικρή πείρα από τις επιπτώσεις των διαζυγίων στην οικογένειά της. Τόσο από την αδελφή της πριγκήπισσα Μargaret, όσο και από την κόρη της Anne όταν χώρισε τον αξιωματικό Mark Phillips το 1989, τον γιο της Κάρολο όταν χώρισε την Diana ο 1996, αλλά και το διαζύγιο του γιου της Andrew με την Sara Ferguson ακριβώς την ίδια χρονιά. Η βασιλική οικογένεια έγινε πρωτοσέλιδο, ακριβώς για όλους αυτούς τους ξαφνικούς χωρισμούς και ακριβώς για τους λόγους που δεν ήθελε καθόλου η Ελισάβετ. Τυπικά ως αρχηγός της εκκλησίας, μπορεί να μην δεχθεί ένα διαζύγιο και να το απαγορεύσει. Περίπτωση σπάνια, αλλά φαίνεται πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος όσο ζει εκείνη, να προκαλέσει την...τύχη του και το θυμό της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι όμως, ο Harry στήριξε την Camilla πριν την Ελισάβετ: «Δεν είναι μία διαβολική μητριά»

Το σχόλιο του πρίγκιπα William για την Kate Middleton άναψε την κουβέντα περί τέταρτου παιδιού

Η αποκάλυψη του William και της Kate Middleton για τον αρραβώνα τους- Η αντίδραση της βασίλισσας

Photo credits: Associated Press

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης