Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή στην Ελλάδα, η σχέση με τον Νικόλαο και η αποκάλυψη για τον μπαμπά της

Πατούλια Κατερίνα
Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή στην Ελλάδα, η σχέση με τον Νικόλαο και η αποκάλυψη για τον μπαμπά της

H Τατιάνα Μπλάτνικ έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στο Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη. 

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η 41χρονη Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, η οποία και μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

Η Τατιάνα γνώρισε τον Νικόλαο Γκλύξμπουργκ το 2003 στην Ελβετία και ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Δεκεμβρίου 2009 από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις Σπέτσες στις 25 Αυγούστου 2010.

Η δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας

Η Τατιάνα μίλησε αρχικά για την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει εγκαινιάσει εν μέσω καραντίνας και η οποία βασίστηκε σε μια δική της ανάγκη και στο οικογενειακό της ιστορικό, μιας και ο μπαμπάς της αυτοκτόνησε όταν η ίδια ήταν 7 ετών.



«Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας Breathe γεννήθηκε εν μέσω lockdown & πανδημίας, όταν όλοι είχαμε άγχος και ανησυχίες. Η ψυχική υγειά είναι ένα τεράστιο θέμα που αποτελεί ακόμη ταμπού και μας αφορά όλους. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας, εγώ και ο περίγυρός μου είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, γι’ αυτό κάναμε το Breathe.Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είναι φυσιολογικό να μην είναι κάποιος καλά», δήλωσε η σύζυγος του Νικόλαου.

Ο θάνατος του μπαμπά της Τατιάνας

«Έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Αυτό είναι ένα προσωπικό ταξίδι για και μία προσωπική δέσμευση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει. Και όταν βγήκα να το πω και πολλοί άνθρωποι μου είπαν Τατιάνα μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι αυτά τα πράγματα, αυτό είναι για το σπίτι. Αλλά η αλήθεια είναι πως 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει 1 άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να αποτελεί τόσο βάρος συνέχεια. Αλλά δεν ήταν τόσο η πράξη αλλά ήταν η σιωπή γύρω από αυτή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που σχεδόν μου έδωσε την άδεια να πω Τατιάνα βγες εκεί έξω, μίλα στον κόσμο και βεβαιώσου ότι κανείς δεν υποφέρει. Αν μπορείς να βοηθήσει έναν άνθρωπο», είπε αρχικά η 41χρονη και συμπλήρωσε:



«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα».

Η ζωή στην Ελλάδα και ο Νικόλαος

Δώδεκα πια χρόνια παντρεμένη με τον Νικόλαο και με οκτώ επίσημα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, η Τατιάνα παραδέχτηκε πως τα μαθήματα Ελληνικών που ξεκίνησε το 2011 δεν πήγαν τόσο καλά και η ίδια γνωρίζει λίγα μεν Ελληνικά αλλά τα χρησιμοποιεί όταν τα χρειάζεται.



«Μετά από οκτώ χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου». Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν όπως όλοι. Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», είπε χαρακτηριστικά η 41χρονη και συμπλήρωσε:


https://www.instagram.com/p/CRyZWpYnIUF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτός ο βασιλικός αρραβώνας έγινε μυστικά στην Ελλάδα κάτω από τη μύτη μας

Ποια σχέση είχε ο γιος του τέως βασιλιά που μόλις παντρεύτηκε με την πριγκίπισσα Diana