Πώς ο θάνατος της Diana άλλαξε για πάντα τη συμπεριφορά της βασίλισσας

Πατούλια Κατερίνα
Πώς ο θάνατος της Diana άλλαξε για πάντα τη συμπεριφορά της βασίλισσας

Diana, Princess of Wales (1961 - 1997) with her mother-in-law Queen Elizabeth II,  May 1987. 

Tη σημερινή ημέρα, η πριγκίπισσα Diana θα έκλεινε τα 61 της χρόνια, εφόσον δεν είχε χάσει τη ζωή της σε εκείνο το φρικτό τροχαίο στο Παρίσι.

 

Κι ενώ η Ελισάβετ, γιόρτασε πρόσφατα το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, οι royal ειδικοί θυμόνται μια τέτοια ημέρα τη σχέση της Ελισάβετ με τη Diana, μια σχέση που άλλαξε για πάντα τη συμπεριφορά της βασίλισσας σε σχέση με τις γυναίκες της οικογένειας.

Η Ελισάβετ έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για συναισθηματική απάθεια, ειδικά στις δημόσιες εμφανίσεις της, κάτι που άλλαξε όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο της Diana.

Η βασίλισσα μετά την απώλεια της Lady Di

Σύμφωνα με την royal ειδικό Victoria Arbiter, η Ελισάβετ δεν ήθελε ποτέ ξανά να υποστεί τις συνέπειες όσων έζησε μετά τον θάνατο της Diana. Δεν ήταν λίγο το κομμάτι του κοινού στη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο που κατηγορούσε τη βασίλισσα πως έδωσε εκείνη την εντολή για τον θάνατο της θλιμμένης πριγκίπισσας.

«Η βασίλισσα δεν θέλει να αποτύχει ξανά, δεν θέλει κανείς να αποτύχει, θέλει η ίδια να γίνεται το παράδειγμα για τις γυναίκες γύρω της. Η Kate και η Camilla ήταν οι δύο γυναίκες τις οποίες η βασίλισσα πλησίασε και δέθηκε και είχε μαζί τις και σε δημόσιες εμφανίσεις, το ίδιο έκανε και με τη Meghan μετά τον γάμο της. Η Ελισάβετ σταμάτησε να ακολουθεί το πρότυπο που της είχε κλροδοτήσει η μητέρα της, πως ο μονάρχης πρέπει να προηγείται και οι υπόλοιποι να ακολουθούν στο παρασκήνιο».

Ακόμα και η τωρινή απόφαση της Ελισάβετ, στην αυγή του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, να μιλήσει με τέτοια λόγια για την Καμίλα και να ανακοινώσει πως θα γίνει σύζυγος βασίλισσα όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο, ήταν μια κίνηση για να υπενθυμήσει σε όλους, πως η Καμίλα δεν είναι πια η ερωμένη.

Diana And The Queen

Κate και Καμίλα μαζί με τη βασίλισσα

Η γυναίκα όμως με την οποία η Ελισάβετ έχει μια τρυφερή σχέση, είναι η Kate, η διάδοχος της Diana για τη βασίλισσα, σε δημοτικότητα, στυλ και αγάπη από τον κόσμο:

«Η βασίλισσα είναι χαρούμενη που βλέπει τον William ευτυχισμένο. Ο William πήρε την έγκριση να παντρευτεί τη γυναίκα που αγάπησε κάτι που δεν συνέβη ακριβώς έτσι με τον γιο της Κάρολο», τόνισε η ειδικός υπενθυμίζοντας πως η Ελισάβετ κατάλαβε πως δεν πρέπει να πάρει στα χέρια της τη ζωή κανενός άλλου μέλους της οικογένειάς της.

«Το Παλάτι θα είναι στα χέρια ανδρών τις επόμενες δεκαετίες και η βασίλισσα θέλει να είναι σίγουρη πως οι γυναίκες που ανατρέφουν ή μεγαλώνουν δίπλα στους διαδόχους, θα τους στηρίζουν», στήριξη την οποία έχασε για παράδειγμα ο William όταν η μητέρα του έφυγε τόσο τραγικά από τη ζωή. Η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα στα 25 χρόνια και στηρίχθηκε από τη μητέρα της και την αδερφή της Μαργαρίτα και τώρα η μονάρχης είναι στο πλευρό των γυναικών του Παλατιού.

Queen And Diana Polo