Όλα Παίζουν: Μερικές φορές καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου παρά να κάνεις τηλεόραση!

Όλα Παίζουν: Μερικές φορές καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου παρά να κάνεις τηλεόραση!

Τι βλέπουμε στις οθόνες μας.

 

Δεν έχει σημασία γιατί κάποιος θέλει να βγει στην τηλεόραση. Προφανώς ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Για κάποιους είναι η δουλειά τους, για άλλους ένα ευχάριστο πάρεργο και για κάποιους άλλους ένα δεκανίκι στη ματαιοδοξία τους. Κάθε λόγος έχει βαρύτητα μόνο σε αυτόν που παίρνει την απόφαση να εκτεθεί και αργότερα να διαχειριστεί τις ευθύνες που του αναλογούν, να διαχειριστεί τα σχόλια, το ενδεχόμενο κράξιμο και τις κριτικές.

Και ακόμη και αν υπάρχει λόγος ή έστω δικαιολογία για όποιον αποφασίσει να βγει στην τηλεόραση, δεν συμβαίνει το ίδιο με όποια εκπομπή ξεφυτρώνει στην τηλεόραση. Και εκεί δεν υπάρχει δικαιολογία.
Γιατί το να υπάρχεις στην τηλεόρασης άνευ όρων και μόνο και μόνο για να βγαίνεις, τότε αυτό δεν είναι τίποτε απ' τα παραπάνω. Είναι καθαρή απελπισία, είναι απόγνωση και φόβος ότι αν λείψεις απ το γυαλί, μπορεί και να σε ξεχάσουν.
Και αυτός ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος και μπορεί να κάνει ακόμη και έξυπνους ανθρώπους να πέσουν σε μεγάλα και ολέθρια λάθη.

Φέτος το είδαμε να συμβαίνει με την εκπομπή Όλα Παίζουν στον Alpha, όπου τέσσερις ταλαντούχοι άνθρωποι, έμπειροι τηλεοπτικά, έξυπνοι και άνθρωποι με χιούμορ, κυνηγούν στο πάτωμα κάτι ζωγραφιστές πατούσες, μαντεύουν τραγούδια, κυλιούνται στα πάτωματα σχηματίζοντας γράμματα, ουρλιάζουν στο κοινό και γενικά κάνουν σάχλες.
Δεν υπάρχει κανένα όφελος για τους παρουσιαστές σε τέτοιου είδους εκπομπές παρά μόνο η μηνιαία αμοιβή τους, η οποία ελπίζω να είναι υψηλή. Δεν πρόκειται να προκύψουν άλλες δουλειές στο μέλλον και σίγουρα σε ότι αφορά την Μπέτυ Μαγγίρα και την Αλέκα Καμηλά δεν θα πάει την καριέρα τους παραπέρα επειδή κάθε μέρα για δυο τρεις ώρες σαχλαμαρίζουν στον αέρα.

Αν επιτρέπεται λοιπόν μια λέξη για τους παρουσιαστές -και ειδικά για τη σούπερ ταλαντούχα Μπέτυ που αδικείται σε κάτι πολύ κατώτερο της – θα έλεγα ότι δεν είναι ανάγκη να υπάρχεις ντε και καλά στην τηλεόραση όταν το προϊόν δεν σου ταιριάζει, ακόμη και αυτή είναι η δουλειά σου. Καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου και να βρεις μια άλλη δουλειά που θα σε ζήσει παρά να παίζεις κορώνα γράμματα την αξιοπρέπεια σου κάθε μέρα

Γιατί δεν ταιριάζει σε κανέναν όλο αυτό που βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας ούτε καν στην Κατερίνα Καινούργιου που είναι και η πιο πιτσιρίκα και έχει και χρόνο να κάνει λάθος επιλογές.