Ed Westwick

Ed Westwick

Το όνομα του είναι Bass. Chuck Bass. Και κάθε φορά που συστήνεται μια νεανική καρδιά σκιρτά.

Έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον ρόλο του στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Gossip Girl». Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Αλλά η υπογράφουσα θα τον θυμάται πάντα ως gay φοιτητή του Hank Moody (David Duchovny), ερωτευμένο με τον καθηγητή του. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μας συνταράσσει στον 24χρονο ηθοποιό είναι η λαγνεία που ξεχειλίζει από κάθε του βλέμμα, από κάθε του λέξη, από κάθε του στραβοπάτημα (γιατί, η αλήθεια είναι πως αν τον παρατηρήσετε προσεκτικά περπατάει λίγο σαν παπί το παιδί).

Γεννημένος στην Αγγλία ξεκίνησε την καριέρα του από τη βρετανική τηλεόραση σε guest εμφανίσεις και μέχρι το 2006 δεν είχε «βγει» από τη μικρή οθόνη. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν εκείνος στην ταινία «Τα Παιδιά των Ανθρώπων» αλλά από τότε μέχρι σήμερα καμία από τις συμμετοχές του στο κινηματογραφικό πανί (συμπεριλαμβανομένου του πολύ πρόσφατου «Chalet Girl») δεν τον έχουν κάνει να ξεκολλήσει από την περσόνα του Chuck Bass στις συνειδήσεις όλων. Όχι πως πειράζει, μικρός είναι ακόμα. Χρόνος υπάρχει.

Και εναλλακτική καριέρα, επίσης. Ο Ed είναι τραγουδιστής στο punk-indie-rock συγκρότημα «The Filthy Youth» αν και αυτή την περίοδο δεν ασχολείται και πολύ με τη μουσική μια που έχει εστιάσει στην υποκριτική. Υπάρχει και μια επιπρόσθετη δυσκολία, άλλωστε: τα μέλη του συγκροτήματος ζουν στην Αγγλία, ο Ed στη Νέα Υόρκη. Γι αυτό σκέφτεται να φτιάξει ένα καινούργιο συγκρότημα. Είπαμε, εναλλακτικές να υπάρχουν.

Η ταύτισή του με τον Chuck Bass, πάντως, συνεχίζεται, θα έλεγε κανείς, και εκτός πλατό. Όταν ξεκίνησε η σειρά συγκατοικούσε με τον συμπρωταγωνιστή του Chace Crawford που στο «Gossip Girl» υποδύεται τον Nate -και, μάλιστα, στον τελευταίο κύκλο της σειράς οι χαρακτήρες τους συγκατοικούν και στη μικρή οθόνη. Η συμπρωταγωνίστρια του Jessica Szhor (που υποδύεται τη Vanessa) πρωταγωνιστεί και στην προσωπική του ζωή και μαζί ζουν έναν κάπως ταραχώδη έρωτα με διακοπές, επιστροφές κτλ.