Πέντε διάσημες γυναίκες εξηγούν πώς ένα παιδί μπορεί να αλλάξει τον κόσμο τους

Πέντε διάσημες γυναίκες εξηγούν πώς ένα παιδί μπορεί να αλλάξει τον κόσμο τους

Celebrities ή μη οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει και αυτήν τους τη γνώση μοιράζονται μαζί μας.

Δέσποινα Βανδή

Αυτό που έχει αλλάξει στη ζωή μου πρακτικά είναι ότι με τα παιδιά περιορίστηκε στο ελάχιστο ο ελεύθερος χρόνος μου. Αυτό που δεν διαπραγματεύομαι είναι η μια ώρα την ημέρα που κάνω τη γυμναστική μου. Κατά τα άλλα ο υπόλοιπος χρόνος μου αφιερώνεται στα παιδιά. Η δική μου οικογένεια ήταν πολύ αυστηρή και μου απαγόρευε τα πάντα εκτός από το διάβασμα. Αθλητισμός, μουσική, διασκέδαση, ήταν απαγορευμένες λέξεις στο σπίτι μας γι αυτό εγώ προσπαθώ να δώσω στα παιδιά μου διάφορα ερεθίσματα για να δουν και τα ίδια τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Αυτό που θα ευχόμουν είναι να τα δω ευτυχισμένα με όποια δουλειά ή οποιαδήποτε επιλογή κάνουν στη ζωή τους.

Μαρία Μπακοδήμου

«Τα παιδιά είναι μυστικό νεότητας, γιατί σε κάνουν να βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή, να παίρνεις τα πράγματα αλλιώς και να συμμετέχεις στη ζωή σαν να είναι παιχνίδι όπως κάνουν και αυτά. Εγώ με τα παιδιά μου κάνουμε κυριολεκτικά παρέα. Βγαίνουμε μαζί τα απογεύματα, τα σαββατοκύριακα, πάμε μαζί στο θέατρο. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο και αφελές αυτό που θα πω αλλά όταν κάνεις παιδιά γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, τουλάχιστον αυτό συνέβη με μένα».

Έλλη Κοκκίνου

Από το δευτερόλεπτο που ήρθε στη ζωή ο Αλέξανδρος έχουν αλλάξει τα πάντα στη ζωή μου: οι προτεραιότητες μου, οι συνήθειες μου, οι διακοπές μου ο ελεύθερος χρόνος μου, αλλά δεν το αλλάζω με τίποτε. Το επέλεξα, ήθελα πολύ το παιδί και δεν το αλλάζω με τίποτε. Είναι το φως της ζωής μου, ο σκοπός μου. Μαθαίνω κάθε μέρα από εκείνον, μεγαλώνουμε μαζί. Η δική μου μητέρα ήταν πολύ φιλελεύθερη. Να φανταστείς στα 16 μου στις διακοπές μας έπαιρνα το μηχανάκι της και πήγαινα προπόνηση, πήγαινα τρικάβαλο με φίλους στη βουλιαγμένη για παγωτό. Και εγώ απορώ που με άφηνε τότε η μητέρα μου. Την ρωτάω σήμερα και μου λέει ότι είχε άγνοια κινδύνου. Βέβαια το δικό μου παιδί θα βλέπει μηχανές μόνο στους άλλους. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να τον αφήσω να ανέβει ποτέ σε μηχανάκι.

Βάνα Μπάρμπα

Με του έρχεται ένα παιδί στη ζωή σου, έρχεται η πρώτη επαφή με την ανιδιοτελή αγάπη. Είναι τα πλάσμα για το οποίο θυσιάζεις τον εαυτό σου, μαθαίνεις να ζεις με λιγότερο εγωισμός, με λιγότερη ματαιοδοξία. Εγώ σαν παιδί δεν πήρα όση αγάπη ήθελα, έτσι την κακομαθαίνω με αγκαλιές και φιλιά. Και λάθη κάνω σαν μάνα και ενοχές αισθάνομαι πολλές φορές που δεν της αφιερώνω πολύ χρόνο ή ότι δεν είμαι όσο αυστηρή πρέπει, αλλά πιστεύω ότι από την αγάπη δεν έπαθε κανείς τίποτε. Όταν μεγαλώσει θέλω να γίνει δυνατή να δείχνει σεβασμό και ευγένεια ειδικά στους πιο αδύναμους ανθρώπους να μην γίνει καβαλημένη και γενικά να μην ζει σε ένα ψεύτικο κόσμο που συνήθως μας επιβάλλουν.

Μαρία Σολωμού

Από τη στιγμή που έρχεται το παιδί στον κόσμο, αλλάζουν τα πάντα στη ζωή σου. Υπάρχει αυτή η μεγάλη ευθύνη που αποκτάς για κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σου. Από κει και μετά είναι το άγχος οι συνήθειες οι προτεραιότητες. Όταν έχω μια ή δύο ώρες ελεύθερες δεν θα κάνω κάτι για μένα αλλά θα δω το παιδί μου. Θέλω να περνάω αρκετό χρόνο μαζί του. Το πρωί τον πηγαίνω η ίδια σχολείο, δεν θέλω να τον πηγαίνει το σχολικό για να είμαστε μαζί. Όσο για το μέλλον του θέλω απλώς να έιναι καλά και ευτυχισμένος. Ειλικρινά δεν με νοιάζει τίποτε άλλο. Ας πουλάει μπανάνες στη Γουαδελούπη αν θέλει. Δεν με νοιάζει ούτε αν θέλει να σπουδάσει ούτε τίποτε. Μόνο να είναι χαρούμενος.