«Η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από το αν είμαι παντρεμένος ή όχι» εξομολογείται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αποκλειστικά στο Queen.gr

«Η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από το αν είμαι παντρεμένος ή όχι» εξομολογείται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αποκλειστικά στο Queen.gr

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μιλά αποκλειστικά στο Queen.gr για όλα όσα τον απασχολούν στην επαγγελματική και τη προσωπική του ζωή.

Τον γνώρισα το 1999. Ήταν ένα αδύνατος, συνεσταλμένος πιτσιρίκος, μόλις στα 21 του. Τα πάντα πάνω του φώναζαν πόσο παιδί ήταν. Εκτός από τη φωνή του. Μια επιβλητική και αισθαντική φωνή που έμοιαζε σχεδόν απίθανο να βγαίνει απ αυτό το σώμα. Σήμερα 12 χρόνια μετά, το παιδί έγινε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης των επιτυχιών, των πλατινένιων δίσκων, των sold out συναυλιών, της ελιτ κατηγορίας των Ελλήνων τραγουδιστών, της Ζέτας Μακρυπούλιας. Καθένα από αυτά χαρακτηρίζει τον Μιχάλη που έχει πει πολλά, άλλα είναι ακόμη στην αρχή. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Queen.gr αποφασίζει να προσπεράσει για λίγο την προσωπική του ζωή –μιας και αισθάνεται ότι έχει πει αρκετά τον τελευταίο καιρό- και να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το μακρύ και επίπονο επαγγελματικό του καλοκαίρι.

Για ποιο λόγο θα κατέβαινες σε διαδήλωση;
Όσοι λόγοι υπάρχουν για να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί κανείς, άλλοι τόσοι τρόποι υπάρχουν για να το κάνει κάποιος. Προσωπικά θεωρώ υγιές το να εκφράζονται όλες οι απόψεις, αλλά και ταυτόχρονα απαραίτητο το να προσπαθεί κάνεις να βρει ουσιαστικές λύσεις, ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα, εννοώντας αυτό που περνά η Ελλάδα σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι σέβομαι και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συνανθρώπων μου

Σε αγχώνει η τωρινή οικονομική κατάσταση; Έχεις κάνει περικοπές όπως οι περισσότεροι Έλληνες;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην προβληματίζεται. Αυτή η γενικευμένη ανησυχία και ανασφάλεια επηρεάζει τον καθένα από εμάς σε διαφορετικό βαθμό. Την μοιραζόμαστε όμως όλοι. Αυτό σημάνει ότι στην πράξη κάνουμε και εμείς περικοπές αλλιώς δεν θα είχε κανένα νόημα. Με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε το κόστος των απαιτήσεων μας και των συνολικών παραγώγων μας -στο μέτρο που δεν επηρεάζεται το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι το ίδιο θέλουν. Να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε τα προβλήματα σύντομα και αποτελεσματικά και να προσπαθούμε ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας.

Θα τολμούσες να πας στη Eurovision ξανά;
Η Eurovision όταν πήγα ήταν για μένα μια σημαντική ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου την Κύπρο, ειδικά στην ηλικία που ήμουν . Όχι, ότι θεωρώ πως η συμμέτοχη έχει όριο ηλικίας, αλλά όταν είσαι νεότερος αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι διανύω διαφορετική περίοδο. Έχω εστιάσει κυρίως στις κυκλοφορίες των δίσκων μου αλλά ακόμη περισσότερο στην κυκλοφορία των τραγουδιών μου με την Universal Γερμανίας. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό βήμα και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό. Έτσι και αλλιώς έχω ετοιμάσει καινούργιο τραγούδι και σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει.

Σε τι είσαι πολύ καλός και σε τι πολύ κακός;
Αυτές είναι ερωτήσεις που καλό είναι να απαντήσουν οι γύρω μου και όχι εγώ.

Αν ανοίξω το ψυγείο σου τώρα τι θα βρω μέσα;
Πριν ένα χρόνο θα σου απαντούσα με ακρίβεια. Τώρα πλέον υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί μέσα που ούτε εγώ δεν ξέρω. Είναι έκπληξη και για μένα.

Οι γονείς σου είναι οι κλασικοί γονείς που πιέζουν για γάμο;
Οι γονείς μου θέλουν να είμαι ήρεμος και ευτυχισμένος και αυτό δεν εξαρτάται από το αν είμαι παντρεμένος η όχι, αλλά αν έχω κάνει τις σωστές επιλογές στη ζωή μου.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την ιδανική οικογένεια;
Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια πολύ δεμένη οικογένεια όποτε με αυτή την έννοια τα θετικά πρότυπα δεν μου λείπουν. Ιδανική οικογένεια δεν ξέρω αν υπάρχει. Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι μου αρέσουν οι οικογένειες που γελούν και είναι πάνω απ όλα ειλικρινείς μεταξύ τους.

Αν μπορούσες υποθετικά να διαλέξεις μια ζωή, ποιου θα ήθελες να ζήσεις και γιατί;
Θαυμάζω πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό που με ρωτάς δεν μπορώ να το σκεφτώ. Μάλλον είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την ζωή που μου έχει δοθεί, τις επιλογές μου, ακόμη και τα λάθη μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία όταν συζείς με έναν άνθρωπο και ποια είναι μεγαλύτερη απόλαυση;
Όταν η συγκατοίκηση προκύπτει φυσικά και αβίαστα δεν μπορώ να πω ότι συναντάς μεγάλες δυσκολίες. Κάθε σχέση προϋποθέτει ένα είδος δέσμευσης, όποτε το να αισθάνεται κάνεις ελεύθερος μέσα σε μια σχέση νομίζω ότι είναι αυτό που δίνει τη μεγαλύτερη απόλαυση.

Έχεις μπει ποτέ στον πειρασμό να γκουκλάρεις τον εαυτό σου;
Όχι! Λες να είναι χρήσιμο;

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;
Την επομένη εβδομάδα φεύγω για ένα μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία για να δώσω αρκετές συναυλίες σε διάστημα 16 ημερών και επιστρέφοντας θα ξεκινήσω την καλοκαιρινή μου περιοδεία η όποια θα είναι περίπου 20 συναυλίες με πρώτη στο θέατρο Πέτρας στις 29 Ιουνίου.