Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi

He'll be there for us. Αυτές τις πέντε λέξεις μας τις υποσχέθηκε το 1988 και φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιεί την υπόσχεσή του με μια εμφάνιση στην Αθήνα.

Δεν ξέρω να σας πω αν έγινε διάσημος πρώτα για την περίτεχνη χαίτη του και μετά για τη μουσική του ή το αντίστροφο αλλά μπορώ, με σιγουριά, να σας διαβεβαιώσω πως την δεκαετία του 80 κοριτσάκια κάθε ηλικίας αλάλαζαν από ενθουσιασμό στο πέρασμά του.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που ξεκίνησε κάπου το 1980 με το όνομα John Bongiovi, αυτό που αναγράφεται -μαζί με το Francis που είναι το μεσαίο όνομά του- στην ταυτότητά του δηλαδή, οι πωλήσεις των album του ξεπέρασαν τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα. Στα επιτεύγματά του συμπεριλαμβάνεται και μια Οσκαρική υποψηφιότητα για το τραγούδι «Blaze of Glory» που ακούστηκε στο soundtrack της ταινίας «Young Guns II», το 1990 και μια Χρυσή Σφαίρα την ίδια χρονιά για το εν λόγω τραγούδι. Η σχέση του με τον κινηματογράφο δεν σταματάει εκεί, βεβαίως, αλλά συνεχίζεται και με εμφανίσεις σε ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές όπως στο «Sex & The City» και στο «Ally McBeal».

H ιστορία των Bon Jovi, του συγκροτήματός του, ξεκινά το 1983 όταν ο Richie Sambora, o David Brayn, o Tico Torres και ο Alec John Such συναντήθηκαν και έφτιαξαν τη μπάντα που, τελικά, κράτησε το επίθετο του frontman της για όνομα αντί για το Johnny Lighting που ήταν η εναλλακτική επιλογή τους. Το συγκρότημα μεγαλούργησε από τη δεκαετία του 80 κιόλας και μάζεψε ένα σωρό χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ανεβαίνοντας συχνά στην κορυφή των charts.

Το 1989, σε μια στάση της περιοδείας του, ο John πετάχτηκε μέχρι το Las Vegas όπου παντρεύτηκε την αγαπημένη του από το λύκειο, Dorothea Hurley με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ο γάμος τους είναι ένας από τους πιο σταθερούς στον πλανήτη Hollywood και ο Jon έχει παραδεχτεί δημοσίως πως παρότι δεν υπήρξε πάντοτε άγιος η Dorothea είναι η γυναίκα που δεν παύει ποτέ να «ταρακουνάει» τη ζωή του.

Εκτός από άψογος πάτερ φαμίλιας και sexy rock idol, ακόμα και στα 50 του, ο Jon Bon Jovi είναι και ενεργός φιλάνθρωπος και μαχητικός Δημοκράτης. Τον Δεκέμβριο του 2010 ο πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama, του έδωσε μια θέση στο White House Council for Community Solutions, ενός οργανισμού που ρόλο έχει να βοηθήσει τις αμερικάνικες κοινότητες μαθαίνοντας τα προβλήματά τους. Είναι, επίσης, πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού The Jon Bon Jovi Soul Foundation που φροντίζει για τα προβλήματα των αστέγων σε όλη τη χώρα.

Στις 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας Open Air Tour, θα έρθει σύσσωμο το συγκρότημα για μια θεαματική συναυλία στο ΟΑΚΑ.